Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
głośnik miałbyć trochę wyżej ale się pomyliłem u stolarza i w akademiku się dopiero zorientowałem... ale i tak dobrze to wygląda lepiej niż na zdjęciu
jeśli chodzi o wzmocnienia to bardziej bym się bał o górną ściankę, żadna ścianka nie gra więc jest ok :)
może ta obudowa zostanie :) poszło na nią 47zl ;/ myślałem, że nie więcej jak 30zl zapłacę, za głupi otwór zapłaciłem 6 zł ale wolałem zapłacić niż godzinę się męczyć i wiertarką okrąg wycinać
co do samego suba w niektórych kawałkach się gubi, ale ogólnie jest ok, niski bas, fajne uzupełnienie, stopa w perkusji jest pełna :) a dubstepowe kawałki fajnie mruczą
Skomentuj
-
dabyl bardzo mnie interesują twoje poczynania w OB dlatego tak wypytuje
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaReszta pasma będzie prawdopodobnie obsługiwana dwiema drogami na starych Dualach - raczej też w odgrodzie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaco do samego suba w niektórych kawałkach się gubi, ale ogólnie jest ok, niski bas, fajne uzupełnienie, stopa w perkusji jest pełna a dubstepowe kawałki fajnie mruczą
Skomentuj
-
po odliczeniu deski która robi za BR siedzi on w 21.3l strojony na 40Hz
mulić nie muli chodzi o to, że uderzenie basu delikatnie się opóźnia w niektórych utworach, chyba kwestia zgrania w fazie, a na panelu nie mam możliwości regulacji fazy
musze kolce kupić bo podłoga za mocno się trzęsie :<
Skomentuj
-
ir0nhide, w tej chwili mam zarys i wstępne próby z głośnikami
Dół obsługiwany będzie przez nisko odcięte ww. HW1800, zaaplikowane w OB - czyli taki niby subwoofer wychodzi ale będą dwa podłączone jako "stereo" (czyli dwa subwoofery). Zasilane będą Uniampem z aktywnym filtrem DP i nie wiem czy coś tam jeszcze potrzeba... Przetwarzaniem reszty pasma zajmie się dwydrożny "monitor" na głośnikach Dual. Stare papierzaki (podejrzewam, że mogą być one nieco starsze ode mnie - no ale na wintydża mnie wzięło więc...
), grają całkiem ciekawie. Kupiłem je swego czasu od jednego z forumowych kolegów, trochę posłuchałem i pomierzyłęm ale dopiero teraz przyszła ich pora (motyla noga, żeby tak doba trwała ze 36 godzin...). Nie wiem jeszcze czy będę je aplikował w OB czy może w OZ - porównam i na coś się zdecyduję. Tutaj zasilaniem zajmie się również Uniamp tylko już w standardowej aplikacji jako pełnopasmowy wzmacniacz stereo. Zwrotnica w Dualach będzie zwykła pasywna.
Nie wiem jak nisko będzie sięgał "GDN" Duala więc odcięcie HW1800 przy ~50Hz, pokazane wcześniej na wykresie, było wykonane na próbę i nie jest docelowe - finalnie pewno wypadnie gdzieś wyżej.
Ale tak jak piszę, to taki wstępny zarys, najpierw muszę się uporać z kilkoma innymi tematami.
Skomentuj
-
Pogromco,
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNie wiem jak nisko będzie sięgał "GDN" Duala więc odcięcie HW1800 przy ~50Hz, pokazane wcześniej na wykresie, było wykonane na próbę i nie jest docelowe - finalnie pewno wypadnie gdzieś wyżej.
Skomentuj
-
Końcowa faza budowy, głośniki AWX
http://img641.imageshack.us/i/dsc0109jw.jpg/
http://img337.imageshack.us/i/dsc0110el.jpg/
http://img641.imageshack.us/i/dsc0121jg.jpg/
Skomentuj
-
Freedi
Fornir to topola czeczot zamawiany w CDO, kupiłem 5 liści wymiary ich to 1,23x0,60m wiec bardzo fajnie bo nic nie musze łączyć a oto głównie mi chodizło, planuje zrobic jeszcze te "podstawki" jak w kolumnach biganta ze złotymi kolcami
A co do malowania to hmm? sam nie wiem jeszcze napewno lakier bezbarwny ale nie wiem jaki lakier najbardziej wydaje mi sie bedzie odpowiadał mat?
Skomentuj
-
To może coś ode mnie :). Kino domowe na Daytonach i Seasach. Zdjęcia robione w oświetleniu jarzeniowym więc jakość słaba, ale coś widać. W wolnej chwili opiszę całość w odpowiedniej rubryce. Link: Album ze zdjęciami.
Dodam, że nie lubię robić zdjęć podczas pracy także poszły prosto z aparatu, bez przebierania i obróbki :)
Skomentuj
Skomentuj