Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    A moja jak teraz wysiądzie (ptfuuu,odpukać...) to nachodzą mnie myśli aby zainwestować w elektrowrzeciono i zrobić swoją obudowę do niego, co o tym myślicie ?
    tez o tym myslalem, ale wole gotowy produkt

wymiana szczotek pomogla... frezarka rusza, ale nadal sypie iskrami i nie wkreca sie na obroty :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      wymiana szczotek pomogla... frezarka rusza, ale nadal sypie iskrami i nie wkreca sie na obroty
      pewnie komutator juz wytarty :)

Skomentuj

nie, jest w dobrym stanie
        popracowala 15min i juz zgon totalny
        jednak bez zakupu nowej sie nie obejdzie

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          szkoda czasu i nerwów przy tylu zleceniach... Sam też będę musiał przejść na porządne narzędzia...
          Że tak zapytam, jaki koszt wykonania skrzynek do FX-300 ?

Skomentuj

Pawel, kup worxa, troche drozszy niz marketówki a jakosc i wykonanie jak zielony bosh, ten drugi lepszy chyba 1400w.

Skomentuj

masz jakies namiary?
              bo nie moge znalezc frezarki tej firmy

myslalem ze bedzie szybko i prosto...
              jednak wikol to nie najlepszy pomysl, a sama okleina strasznie krucha :???:

Skomentuj

Pawel S. Co to za szerokopasmówki? powiesz o nich cos wiecej?

Skomentuj

No przecie to tesla :)

Skomentuj

Pogromca mitow Pierwszy raz widze ten głosnik podalibyscie jakies namiary parametry?
                    Nie ukrywam ze ostatnio bardzo wciagneł mnie temat szerokopasmówki + tuby wydaje mi sie że takie zestawienie było by idealne do cieżkiego metalu

Skomentuj

To Tesla ARZ 6604 lub 6608. Generalnie mozesz sobie odpuscic te glosniki, szczegolnie do metalu. Grac na tym to mozna ale jakis jazzik czy jakies audiofilskie plumkanie.

Skomentuj

Ja myslałem cos na 30cm głosniku grajacym tylko wysoki bas i srednice a wysokimi zajeły by sie tuby
                        Uważacie że to zły pomysł?
                        Co innego mozna zgrac z tuba ? i jaka tuba?
                        Bo tonsilowskie czy stx'owe tuby mnie nie przekonuja:)

Skomentuj

Pomysl bardzo dobry. Trzeba tylko wybrac odpowiednie glosniki. Jak raz dobrze zainwestujesz, to juz nie wrocisz do popierdulek na cykajacych kopulkach :)

---------- Post dodany o 18:53 ---------- Poprzedni post o 18:51 ----------

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                          Bo tonsilowskie czy stx'owe tuby mnie nie przekonuja
                          Drivery kompresyjne STX sa bardzo dobrej jakosci. Z odpowiednia tuba osiagniesz jakosc dzwieku i niski poziom znieksztalcen niedostepny dla typowych glosnikow kopukowych.

Skomentuj

A co byś powiedział na temat czegoś takiego http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=6841 chyba tylko problem z dostepnoscia:(
                            Ja sie raczej przyzwyczaiłem ze tego typu głosniki do estrady chodz jesli dobrze za aplikujemy to jestem pewien ze w domu to też spełni swoje zadanie.
                            Problem polega na tym że nie mam dużo miejsca w pokoju i w dodatku taka tuba musi strasznie meczyć:|
                            Jak mysliscie połaczenie takiego Visatona z stx awx to dobry pomysł?

Skomentuj

chyba tylko problem z dostepnoscia
                              Z pewnością do kupienia w Greltonie.

Skomentuj

Ale to jest super tweeter do 3way lub szerokopasmowca.
                                w dodatku taka tuba musi strasznie meczyć:|
                                Mecza nie tuby, tylko zle charakterystyki czestotliwosci. To czy to bedzie tuba czy kopulka nie ma znaczenia.

Jak mysliscie połaczenie takiego Visatona z stx awx to dobry pomysł?
                                Awx to glosnik do plumkania, a nie grania metalu czy rocka z wykopem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Ale to jest super tweeter do 3way lub szerokopasmowca.
                                  Tak własnie myslałem do tego zastosować dobry szerokopasmowy głosnik np http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=8113
                                  Tylko ceny trzeba było by miec przynajmniej 5000zł i szukac z pewnoscia innego szerokopasmowca.
                                  Troszke poszperałem i wygrzebałem hmm"zestaw marzeń"
                                  http://www.loudspeaker.com.sg/shop/p...b48ce9028fa661
                                  http://www.high-ender.de/gebrauchtma...on-Hoerner.htm
                                  http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=8379
                                  http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=6841
                                  Tylko koszty hmm swoja droga takie kolumny to ładny samochód prawda?

Skomentuj

Z odpowiednia tuba osiagniesz jakosc dzwieku i niski poziom znieksztalcen niedostepny dla typowych glosnikow kopukowych.
                                    Trochę się rozpędzasz, D800 nie dorasta do pięt kopułką seasa które można uznać jeszcze za względnie tanie.

Skomentuj

szerokopasmowy głosnik
                                      to coax
                                      Tylko ceny trzeba było by miec przynajmniej 5000zł
                                      To kupujesz RAAL-a i masz spokój :)

Pomysl bardzo dobry.
                                      Nie wiem czy dobry w tym konkretnym przypadku. Kolega raczej początkujący i raczej nie poradzi sobie z taką aplikacją tego żeby jakoś to zagrało.

to juz nie wrocisz do popierdulek na cykajacych kopulkach
                                      No nie wiem.

Z odpowiednia tuba osiagniesz jakosc dzwieku i niski poziom znieksztalcen niedostepny dla typowych glosnikow kopukowych.
                                      PM nie obraź się ale zamiast gromić mity to je tworzysz. Taki wynalazek gra dosyć specyficznie i nie wiem czy jak bym Ci pościł metal na tym wytrzymał byś w jednym pokoju dłużej niż jeden kawałek
                                      Takie konstrukcje buduje się dla efektywności, aby piecyk lampowy/tranzystorowy SE zdolny do odania paru W w porywach się nie musiał męczyć i w takim zestawieniu może to zagrać ale specyficznie i nie każdemu takie granie podejdzie. Nikt raczej nie puszcza na tym behemoth-a :P Z naturalnością/wiernością nie ma to jednak wiele wspólnego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                        Trochę się rozpędzasz, D800 nie dorasta do pięt kopułką seasa które można uznać jeszcze za względnie tanie.
                                        Jestes tego absolutnie pewien? Wiele osob z watku tub na AH jest innego zdania.

Za 130 zl kupisz driver D 1000 z cewka 51mm. W odpowiedniej tubie osiagniesz ciecie od 1.3khz w gore. Ze specjalizowanymi tubami do uzytku domowego ponizej 1khz. Wszystko to ze skutecznoscia ponad 100db i THD znaacznie nizszymi od kopulki. Jaki Seas to potrafi?

---------- Post dodany o 19:47 ---------- Poprzedni post o 19:45 ----------

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                        PM nie obraź się ale zamiast gromić mity to je tworzysz. Taki wynalazek gra dosyć specyficznie i nie wiem czy jak bym Ci pościł metal na tym wytrzymał byś w jednym pokoju dłużej niż jeden kawałek
                                        Takie konstrukcje buduje się dla efektywności, aby piecyk lampowy/tranzystorowy SE zdolny do odania paru W w porywach się nie musiał męczyć i w takim zestawieniu może to zagrać ale specyficznie i nie każdemu takie granie podejdzie. Nikt raczej nie puszcza na tym behemoth-a :P Z naturalnością/wiernością nie ma to jednak wiele wspólnego

Absolutnie sie nie obrazam i absolutnie sie nie zgadzam :) Rodzaj muzyki nie ma zadnego znacznia dla poprawnie zbudowanych i zestrojonych tub. Liczy sie tylko jakosc nagrania. Jesli jest kiepska, tuby bezlitosnie to obnaza.

Skomentuj

Jestes tego absolutnie pewien?
                                          Tak jestem, słucham na codzień D800 i w porównaniu do Seasa zwyczajnie szeleści.

Wszystko to ze skutecznoscia ponad 100db i THD znaacznie nizszymi od kopulki. Jaki Seas to potrafi?
                                          Absolutnie żaden, jeżeli chodzi o skuteczność. Co do THD to póki nie ma pomiarów to nie ma rozmowy, wróżenie z fusów to zabawa dla cyganów

Skomentuj

Czaruję...
                                          X