Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
    szaleć mówisz
    bo zaczne banowac! :(

Zamieszczone przez nonameplum Zobacz posta
    Zrobiłem kolejne wiziki
    i robi sie ciekawiej

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
    Strasznie głębokie Ci wyszły, ja nie lubie takich.
    nie zwrocilem na to uwagi... ale jak patrze to faktycznie

a nie daloby rady w takim froncie wpasowac b-r?
    chociazby szczelinowy?

Skomentuj

Zrobiłem kolejne wiziki, stara wersja najbardziej po lewej. Spróbowałem wziąć sobie do serca Wasze uwagi i oto efekt: (monitor środkowy od tego po prawej różni się tylko tym że ścięcia prawego są dodatkowo wklęsłe)

Nie robię kolumn, bo w rzeczywistości monitory jeszcze długo nie będą stały na standach, dlatego niestety muszę iść na kompromis.

Być może słyszałeś o nich, a jak nie to może jako wzór zainteresują cię Rapidusy Sundiala? http://www.sundial.inf.pl/rapidus.htm http://www.sundial.inf.pl/pics/as2009-3.jpg

Skomentuj

A mi tam najbardziej podoba się stara wersja, z BR na przodzie, tylko pod samym BR troszkę więcej miejsca i delikatna faza, żeby się tak prosto nie kończyło.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
          Rapidusy Sundiala
          zdecydowanie za duze to cos na gorze :/

Skomentuj

Nonameplum w jakim programie robisz projekt??

Skomentuj

Uprzedzając pytania: wymodelowane w Rhinoceros 3d, wyrenderowane w vray w 3d max.
              Dziesięć znaków.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                zdecydowanie za duze to cos na gorze :/
                Też mi się tak wydaje trochę zachwiane proporcje. Skrobie dalej, może wpadnie mi jeszcze coś ciekawego do głowy.

---------- Post dodany o 21:11 ---------- Poprzedni post o 18:26 ----------

Pozycja nr 5 najświeższa

Skomentuj

zwieksz wysokosc jak na 2 i bedzie super

Skomentuj

Czasami zazdroszcze "basrefleksowcom", ze moga tak dowolnie ksztaltowac proporcje obudowy i nie musze sie martwic o upchychanie tunelu TL :P

Skomentuj

Czekałem na 3 way z R3004/6620, który Troels zapowiedział, ale na razie zrobił SS 18WU/4741T00 and D3004/660000 or R3004/662000

http://www.troelsgravesen.dk/Illumina-66.htm
                      Last edited by jamess8; 21.06.2012, 15:30.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                        Tak zupełnie na luzie. Nie wydaje się wam, że Polacy (pewnie nie tylko Polacy) to taki śmieszny naród. Ja czasami zauważam pewną tendencję, niekoniecznie nawiązując do audio.
                        Trochę mi to przypomina rywalizację dwóch sąsiadów. Jeden sobie kupił nową plazmę 37 cali, to drugi w ślad za tym pierwszym kupił 50 cali. Facet wstaję od swojego ogromnego 50 calowego telewizora i spogląda przez okno, a sąsiad podjeżdża pod blok nowiutkim Oplem. No, ale po kilku miesiącach właściciel Opla parkuje obok Mercedesa, który okazuje się być samochodem sąsiada. Właściciel mercedesa wstaje rano i patrzy przez okno, a sąsiad buduje sobie willę Taka rywalizacja która... niech każdy sobie dopowie.
                        Faceci mają coś takiego, że lubią walczyć na jakieś gadżety
                        Nie tylko u nas. Jakiś czas temu oglądałem fajny film, nie pamiętam tytułu gdzie podstawiona sztuczna "rodzina", składajaca się z samych handlarzy, miała własnie w sąsiadach wzbudzać zazdrość a następnie wciskac im produkty aby ci nie byli gorsi od nich haha. No i były takie akcje, że firma im dawała nowy wózek, sportowe audi to sąsiad zielenia z zazdrości i leciał do salonu kupić nową fure żeby nie być gorszym, oczywiście wszystko na kredyt. Jak to sie skończyło nie trudno się domyślić, kosmiczne zadłużenie haha.

A tak w ogole ceramiczne głośniki do auta? Tak pewnie jeszcze na nasze super drogi haha. Bo jeszcze w to uwierzę :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                          A tak w ogole ceramiczne głośniki do auta? Tak pewnie jeszcze na nasze super drogi haha. Bo jeszcze w to uwierzę
                          Akurat Sergiej jeździ już długi czas z accutonami na pokładzie i nic im nie jest :) Jak ktoś nie dotyka to jest dobrze :) Dotyk sporo może kosztować :) Up bagatela 1,5k za sztukę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                            A tak w ogole ceramiczne głośniki do auta? Tak pewnie jeszcze na nasze super drogi haha.
                            no co? przeciez sa resorowane!

Skomentuj

Głośniczki ze świeżutkiej paczuszki od loudspeakershopa:

Będzie się działo latem, oj będzie !

Skomentuj

3?

no i cos zdjecia nie dzialaja

Skomentuj

Chyba to imageshack się zepsuł. Jak się naprawi to powinny działać.

Głośniki sa w liczbie trzech ponieważ będzie na nich robiione frontowe 3.0 do kina domowego. Projekt Visatona o nazwie Bijou 170.

Skomentuj

Chciałem zadać kilka pytań/podzielić się wątpliwościami odnośnie klejenia paczek, ale nie znalazłem wątku, gdzie mógłbym się podpiąć ... może moderator przeniesie posta.
                                    Na dniach powinienem sklejać paczki, ale wiadomo, że błędy na początku mogą skutkować na dalszym etapie. Założenie jest takie - chcę zrobić wysoki połysk na fornirze modyfikowanym, coś a'la illuminatus binganta.

Moje obawy... skrzynię będę kleił wikolem - czy użyć też wkrętów? Czytałem trochę o klawiszowaniu, a skoro ma być wysoki połysk, to nie chciałbym by po kilku m-cach skrzynie miały pęknięcia lakieru ... może użyć kołków stolarskich lub kontowników od wewnątrz, by wzmocnić skrzynię i uniemożliwić mikro przesunięcia płyt?
                                    W końcu wewnątrz będzie niezłe ciśnienie.

Biję się też z myślą czy w ogóle możliwe jest uzyskanie wysokiego połysku na fornirze modyfikowanym. Pierwszy raz będę fornirował, dlatego padło na modyfikowany (mogę nie targnąć docinania liści naturalnej okleiny..). Zamierzam fornir przykleić butaprenem, później potraktować caponem, a później to już kilkakrotne lakierowanie (pędzlem) i polerka.

Nie wiem też, czy jeżeli zastosuję cieniutki fornir modyf. , to czy później precyzyjnie dotnę i doszlifuję kant na okręgu od głośnika (ta czynność byłaby chyba prostsza mając fornir naturalny, bo jest sztywniejszy i można delikatnie szlifować papierem, a jak to wyjdzie na cienkim modyfikowanym ??)

Możecie wyprostować moje myślenie, ukierunkować?

Skomentuj

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
                                      skrzynię będę kleił wikolem - czy użyć też wkrętów? Czytałem trochę o klawiszowaniu, a skoro ma być wysoki połysk, to nie chciałbym by po kilku m-cach skrzynie miały pęknięcia lakieru ... może użyć kołków stolarskich lub kontowników od wewnątrz, by wzmocnić skrzynię i uniemożliwić mikro przesunięcia płyt?
                                      rodzaj kleju nie ma znaczenia - na poliuretanie tez klawiszuje
                                      co do wkretow czy kolkow to nie mam pojecia - pytaj marko3t
                                      ale jedno jest pewne - HDF na laczenia plyt obowiazkowo!

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
                                      W końcu wewnątrz będzie niezłe ciśnienie.
                                      to nie od tego sie ruszaja!

Skomentuj

Płyty czekają na pocięcie, tymczasem zrobiłem sobie projekt skrzyni do MDS10DVC. Jako że nie mogłem się zdecydować - closed 15l czy br - wymyśliłem coś takiego (screeny).

Skrzynka posiada dwie komory po 18l, między nimi przegroda z "okienkiem", do niego chcę zamontować na wcisk i przykręcić płytę z uszczelką (płyta mniejsza od otworu + gumowa uszczelka na wcisk - jak korek od zlewu, dodatkowo w podfrezowaniu gąbka). Nie wiem tylko, czy takie rozwiązanie zapewni mi dostateczną szczelność zamkniętej komory.

Port br szczelinowy, strojony na 41Hz przy 33 litrach. Wiem, że za wysoko, ale będę miał możliwość obniżenia strojenia zmniejszając przekrój tunelu (po wygrzaniu, na słuch).

P.S.: WinISD odlicza litraż portu br od tego, który mu się podaje? Jeśli tak to będę musiał trochę pomniejszyć skrzynkę, może zmieści się komora na elektronikę po lekkim pogłębieniu obudowy...
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Nie na temat...
                                          nie mogę już edytować poprzedniego postu

wykresy okazały się nieczytelne, wrzucam na zewnętrzny serwer gdyby ktoś miał jakieś sugestie :)
                                          http://imageshack.us/g/560/mds4.jpg/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X