Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    kozacki zestaw, topowe glosniki. Az sie w glowe drapie, co bedzie nastepne jak ten sie znudzi ? :P
    Nic nie będzie, nie będzie mnie już stać :P No chyba, że ktoś to odkupi :P

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    To przywieźć swojego 1Watowca?:P
    Jakiegoś uniampa w domu znajdę :P I lampkę też jakąś znajdę :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
      Janku Mógłbyś napisać, czy sub w filmach ma jeszcze sens przy Twoich kolumnach? Jak ukończę swoje to zostanie u mnie taka sama sytuacja, dlatego zastanawiam się czy go zostawić czy nie. Zależy mi tylko do filmów na nim , bo do słuchania muzyki to wiadomo, że bez :)
      Prawdę mówiąc nie analizowałem tego specjalnie, dla mnie 90procent to słuchanie muzyki. W większości filmów to wystarcza, bo dźwięk mam ustawiony na 5stereo i słucham bez suba, ale w niektórych filmach prezentowanych na cyfrowym Polsacie trzeba włączyć Dolby Digital i wtedy jest potrzebny pełny zestaw głośników.
      Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        kozacki zestaw, topowe glosniki. Az sie w glowe drapie, co bedzie nastepne jak ten sie znudzi ? :P
        Mając za kryterium tylko cenę zostaje Accuton

Skomentuj

seas exotic , Audio Technology - jest jeszcze droższe , nowy diamentowy scan np.

Skomentuj

No i diamentowy usher
            Niedostępny w Polsce
            Last edited by dolphin123; 02.10.2013, 08:19.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Głośniki kosztowały dużo....dużo za dużo :P Niech to będzie moja słodka tajemnica
              zgodnie z zasada burego - jezeli cos kosztowalo do 1000zl to dziel cene na pol. jezeli cos kosztowalo powyzej to dziel cene na 3 :p
              i dopiero wtedy mow zonie/dziewczynie

Skomentuj

Mojego kolegi zona juz sie wycwanila na takie odpowiedzi

Wrócił do domu któregoś dnia a zona pyta: " kochanie a skąd my mamy w samochodzie radio za 6000zl?"
                Hx-d2
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  zgodnie z zasada burego - jezeli cos kosztowalo do 1000zl to dziel cene na pol. jezeli cos kosztowalo powyzej to dziel cene na 3
                  i dopiero wtedy mow zonie/dziewczynie
                  Moja Luba dobrze wie ile co kosztowało - w temacie wspólnych finansów gdy na horyzoncie pojawia się kwestia kredytu mieszkaniowego a już teraz pojawia się kwestia zdolności kredytowej taki wydatek musiał być uzgodniony.
                  W pewnym momencie miałem moralniaka - kurde, taka kasa na głośniki, może sprzedać to wszystko...i dołożyć do kredytu? I wtedy Moja Luba powiedziała, że mam zrobić te kolumny bo nie będzie na czym słuchać, i że nie wyobraża sobie mnie bez kolumn :)
                  Kochana Dziewczyna :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No to co to w końcu są za głośniki można wiedzieć,czy nie ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                      No to co to w końcu są za głośniki można wiedzieć,czy nie ? :)
                      http://audiotransducers.com/pl/104mm...luminator.html
                      http://www.sbacoustics.com/index.php...atori-mw16p-4/
                      http://audiotransducers.com/pl/glosn...revelator.html

Fajnie ze kobieta podziela hobby, u mnie to nie potrzebny zbędny mebel. Choć teraz przy kolejnym projekcie kwestie wizualne to jej sprawa wiec będzie ok. Tak to jest mieć architektke w domu

Skomentuj

Luszti
                        Tyle dobrze ze kopolka od SS ma metalowa siatke - dziecko (jak jest) bedzie sie musialo niezle nagimnastykowac zeby tam paluszek wsadzic :P
                        Teraz czekamy na obudowe.
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Moja Luba dobrze wie ile co kosztowało - w temacie wspólnych finansów gdy na horyzoncie pojawia się kwestia kredytu mieszkaniowego a już teraz pojawia się kwestia zdolności kredytowej taki wydatek musiał być uzgodniony.
                          W pewnym momencie miałem moralniaka - kurde, taka kasa na głośniki, może sprzedać to wszystko...i dołożyć do kredytu? I wtedy Moja Luba powiedziała, że mam zrobić te kolumny bo nie będzie na czym słuchać, i że nie wyobraża sobie mnie bez kolumn
                          Kochana Dziewczyna
                          moja mnie opieprza - znowu glosniki kupujesz!
                          a dzien pozniej "kochanie, kupilam nowy sweterek, spodnie i kurtke! "

Skomentuj

W pewnym momencie miałem moralniaka - kurde, taka kasa na głośniki, może sprzedać to wszystko...i dołożyć do kredytu? I wtedy Moja Luba powiedziała, że mam zrobić te kolumny bo nie będzie na czym słuchać, i że nie wyobraża sobie mnie bez kolumn
                            Kochana Dziewczyna
                            tak ale później każda mówi że jak miło jest czegoś posłuchać, a i kwiatka można postawić <joke>
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

taa... ale jak przychodzi kasa za kolumny to słyszę, czy nie mógłbym zrobić jeszcze jednych za taką kasę? :P

Skomentuj

Nie na temat...
                                Miałem takie dwie dziewczyny... między innymi są "byłymi dziewczynami".

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                ale jak przychodzi kasa za kolumny to słyszę, czy nie mógłbym zrobić jeszcze jednych za taką kasę? :P
                                Większość dziewczyn jest łasych na kasę faceta, i jest to niejednokrotnie potwierdzone, nie zapominajcie o tym.

I wtedy Moja Luba powiedziała, że mam zrobić te kolumny bo nie będzie na czym słuchać, i że nie wyobraża sobie mnie bez kolumn
                                Tylko pozazdrościć.
                                Ja w życiu miałem jedną która nawet chciała się dorzucić do interesu audio... nie wyszło nam z innych przyczyn niż pieniądze czy zainteresowania.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  A która kobieta nie kocha pieniędzy? :P
                                  Nie mniej, najlepsze jest to, że jak kobieta przyzwyczai do dobrego dźwięku, to po sprzedaży narzeka że się zepsuł TV i nic nie rozumie z niego... :)
                                  No i zaś powód do budowy.. :) A w portfel i audio mi kobieta nie wchodzi, tak jak ja nie wchodzę do jej hobby.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    tak jak moja siostra ostatnio mi powiedziała że nie wyobraża sobie jazdy w aucie bez dobrego audio...
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ktoś pisał że symulacja w SW się różni od pomiaru :)
                                      czarny pomiar czerwony symulacja .
                                      (audiofilska zworka "first order" z pupy tylko do weryfikacji pomiarów :) )

Skomentuj

Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, że do SW trzeba mieć XP'ka oraz kartę ze stałą latencją.
                                        Warto także kontrolować czy impuls pokazany w measurement.in.l przy każdym pomiarze jest w tym samym miejscu. Czasem potrafi się to przesunąć i faza leci na łeb :)

Skomentuj

Czasem potrafi się to przesunąć i faza leci na łeb
                                          Niestety. czasami trzeba kilka razy wykonać pomiary żeby się zgadzało a czasami wychodzi od razu .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X