Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory robione najtańszym kosztem, kupiłem tylko głośniki, elementy na zwrotnicę, terminale, wkręty do głośników i oczywiście docięte formatki wiórówki.
    Cała obudowa została wykończona z tego co miałem na stanie. Miałem tylko lakier poliuretanowy i akrylowy z poprzedniej konstrukcji (jedna warstwa poliuretanowego aby przyciemnić fornir, i na to kolejne warstwy akrylowego półmat).

Na razie jest jedna warstwa akrylowego, więcej nie miałem.

Skomentuj

Marian powinieneś swoją konstrukcje nazwać "resztki z tygodnia" :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak ktoś chce się pośmiać to zapraszam ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          "resztki z tygodnia"
          Nieee... poprzednie monitory TS60 były wykonane taniej, bo obudowy były z tego co miałem na stanie, nawet materiału na obudowy nie kupowałem :)

---------- Post dodany o 23:16 ---------- Poprzedni post o 23:13 ----------

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
          Jak ktoś chce się pośmiać to zapraszam
          Ja się nie śmieję, ponieważ pewnie muzykę metalową odtwarzają bardzo dobrze... bo co to za muzyka metalowa jak nie ma "pier.....cia" :)

Sprawdź to jak gra i zdaj relację bo jestem ciekaw: http://www.youtube.com/watch?v=gsJopgZPzp0

...albo to: http://www.youtube.com/watch?v=x4vh4B_mJqQ

Skomentuj

Też się nie śmieje zwłaszcza jak tym przypie....le, a ja kiedys w B&C inwestowałem...

Zbyt głośno przycisnąć nie mogę bo pora już nie taka, ale przy tak gęstym materiale GDS daje rade jak najbardziej, nic nie gubi i szczegóły są, aczkolwiek materiał z YT to wiesz... nie bardzo do odsłuchu. Przydało by się przynajmniej mp3 320kbps ;] Gitarę słychać powiedzmy jak z pieca na żywo, stopa się wyrabia. Za bardzo i tak się wypowiadać nie powinienem bo powyżej 5khz są niezłe jazdy, obecny konfig jest tylko po to żeby był, ale szczerze mówiąc już mi się podoba. Na dzień dzisiejszy mam zakończona walkę z zgraniem GDS i BSW, teraz czekam na tuby daytona, wysokie stx'a i kolejna walka.

ten drugi kawałek no to już lepszy ogień

Skomentuj

Nie na temat...
              ten drugi kawałek no to już lepszy ogień
              Lepszy utwór, lepsza jakość, no i z płyty na płytę chłopaki nagrywają lepsze numery.
              Jeśli chodzi o sound i power to oprócz nagłośnienia scenicznego, to raczej nic ich nie przebije w konfrontacji z ich sprzętem backline, na próbach to bez stoperów nie podchodź (oczywiście ja, bo Oni to stoperów nie używają), ja wymiękam po jednym utworze.

Skomentuj

dostalem paczke

Skomentuj

Widze ze ushery odeszly w niepamiec. Teraz moda na Wavecory:-)
                  Wszyscy je maja, mam i ja:-)

Skomentuj

Przy tych cenach to wróżę im popularność porównywalną do STX AWX :)
                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie zartuj :)
                      Te chociaz grają
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez robsont Zobacz posta
                        Widze ze ushery odeszly w niepamiec.
                        gdzie tam zaraz ląduje projekcik

Skomentuj

Jak ktoś chce się pośmiać to zapraszam ;]
                          [/img][/url]
                          To GDS 20 i BSW 124 czy GDS 30 i BSW154? Bo nie mogę złapać skali :)

Skomentuj

To na pewno GDS 30/30

Skomentuj

Nowy GDS30/30 i BSW 184 II

btw. proszę ale PROSZĘ znajdźcie mi drugiego takiego BSW stereo potrzebne

Skomentuj

Nie na temat...
                                Robię właśnie jakieś małe potworki na 14SCX, konstrukcja oczywiście budżetowa, więc jadę na wiórowej ciętej w domu pilarką, samo cięcie postaram się zrobić w miarę, no ale potem będzie trzeba wyrównać. Jest coś tańszego niż wspaniałe krążki do szlifierki oscylacyjnej? Robiłem tym kiedyś, to idą strasznie szybko i wydajność mała, może pech, może jakieś kiepskie miałem.

Przeraża mnie wizja lakierowania warsztatowego, robiłem już byle co pistoletem, ale zawsze paprochy łapało strasznie, najwyżej będzie dużo polerowania, albo pójdę na łatwiznę i obkleję to jakimś badziewiem.

Skomentuj

Jak nie masz ogrzewania w warsztacie to juz teraz lepiej nie kombinuj. Kilka razy mi potrafilo farbe zwazyc przy malowaniu elementow samochodu. Bylo to zima ale ogolnie przy niskich temp tak sie dzieje. A co do paprochow to zawsze stelaz i folie mozna zastosowac.

Skomentuj

Zbig 3,0,jeszcze trochę elementów brakuje- na razie w stereo.

Skomentuj

Zamieszczone przez robsont Zobacz posta
                                      Wszyscy je maja, mam i ja:-)
                                      nie ukrywam ze te 104mm sa ladniejsze wizualnie
                                      ale podobno te z komora zagraja lepiej

Skomentuj

Klonik Naima prawie skończony, zostały tylko stopki. Podłączony i gra :biggrin:.

Skomentuj

Sprzedawca Wavecorów się cieszy jak nic:)
                                          Spyshot - przepraszam że z kalkulatora

Pomoże ktoś z wykonaniem frontów:???:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X