Flizelina w tych fornirach jest bardzo gruba i mimo frezu z łożyskiem wychodzi po lakierze.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez AdamAudio Zobacz postaSuby estradowe
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AdamAudio Zobacz postaMarian, co myślisz o strojeniu tego głośnika ?
Zależy gdzie mają grać te suby i z jakimi górkami.
Można podwyższyć lekko strojenie aby zyskać parę db więcej przy danej częstotliwości, na estradzie każdy db jest na wagę złota.
Widzę że BR będzie rurowy, więc można się pobawić.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AdamAudio Zobacz postaWin isd proponował 148L
Zamieszczone przez AdamAudio Zobacz postazdecydowałem się zmniejszyć pojemność
Skomentuj
-
Zamieszczone przez AdamAudio Zobacz postadoszedłem do wniosku że jednak wzmocnienia są liche i mogłem je zrobić z dwóch klejonych formatek
Minus tych wzmocnień to te dwa otwory co wykonałeś, lepiej by było gdybyś zrobił 8 mniejszych okrągłych dziur, wtedy by te wzmocnienie było sztywniejsze.
Oczywiście kolejne wzmocnienie musisz zrobić pionowe (ale to raczej wiesz).
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPlyta wiorowa na paczki PA to w ogole lichy pomysl.
Jeśli ma być tanio i jeśli paczki nie będą wiele razy transportowane (spora waga), to może być.
Wiadomo że sklejka jest mocniejsza i lżejsza, ale za to jest najdroższa ze wszystkich rodzajów płyt, i jeśli ktoś robi paczki na tańszych głośnikach oraz nigdzie z tą paczką nie będzie jeździł, to taka paczka ze sklejki jest po prostu nieopłacalna.
Do tego Eminence powinna już być sklejeczka :)
Skomentuj
Skomentuj