Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Widac, ze z kurierami coraz gorzej. Na poczcie takiej paczki to by nawet nie przyjeli do wysylki. Coraz wiecej dorobkiewiczow w busach zaniza jakosc uslug kurierskich.

Skomentuj

Progromco: to był DHL, zreszta ich jakość jest na poziomie K-EX

Głośnik o dziwo cały, mocne są skurczybyki. No ale kosz z aluminium, jakby to była stal to już by był na bank pogięty.

---------- Post dodany o 17:51 ---------- Poprzedni post o 17:48 ----------

Jeszcze dodam dla śmiechu treść jednego z maili:

"
      witam

Wobec tego głośnik jak mówiłem zakupiłem. Kasa powinna być już na PayU. Wysyłka na adres z allegro.

Z mojej strony proszę bardzo mocno i dokładne i solidne zapakowanie. Wiem że lekki nie jest dlatego proszę o bezpieczne pakowanie.

pozdrawiam i dziekuję.

: ok na przód dam płyte pliśniową"

Z przodu nie było płyty tylko kawałek tektury ktory widać na zdjęciu.

Skomentuj

Głośnik na pewno ma jakiś defekt tylko go nie widzisz, za bardzo rzucają tam paczkami by to przeszło bez szwanku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Widac, ze z kurierami coraz gorzej. Na poczcie takiej paczki to by nawet nie przyjeli do wysylki. Coraz wiecej dorobkiewiczow w busach zaniza jakosc uslug kurierskich.
          Najlepiej to na kuriera zwalić, ze nadawca zle zapakowal paczke
          Kurier nie ma nic wspólnego z tym co jest w paczke
          Skad ma wiedzieć co tam jest i jak powinno sie to zapakowac
          Odbiera to co mu klient da
          Zastanów sie co za głupoty piszesz!

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Głośnik na pewno ma jakiś defekt tylko go nie widzisz, za bardzo rzucają tam paczkami by to przeszło bez szwanku.
          A skad siesz?
          Widziałeś czy ktos ci to powiedział albo wyczytałes w necie

Mam akurat duzo z tym wspólnego i nie lubię jak ktos gada głupoty.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            A skad siesz?
            Widziałeś czy ktos ci to powiedział albo wyczytałes w necie

Mam akurat duzo z tym wspólnego i nie lubię jak ktos gada głupoty.
            Może dlatego, że zamawiam dużo kurierami i widać po paczkach jak latają? Pomijając już lenistwo kurierów i lecenie w kulki.

Po co od razu skaczesz i rzucasz się? Nie lubię jak ktoś gada głupoty :)
            Last edited by .3lite; 25.11.2013, 19:10.

Skomentuj

Nie na temat...
              Widziałem różnych kierowców kurierów. Jeden wtargał na 8 piętro - paczkę 45 kg, kiedy innemu nie chciało się wnieść 4 nowych opon 17". Jak zamówiłem najdroższym kurierem przesyłkę 190 kg (nowa siłownia).. to kazali mi to odebrać samemu z głównej siedziby DHL. Co oni się będą męczyć.

Odnośnie zdjęć zapakowanego głośnika. Przypomniał mi się "Ace Ventura - psi detektyw" jak kopał tę paczkę ze szkłem po korytarzu

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                Może dlatego, że zamawiam dużo kurierami i widać po paczkach jak latają? Pomijając już lenistwo kurierów i lecenie w kulki.
                A byłeś w stanach?
                A ja znam kogoś kto był :)
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy mnie przyjacielu coś ominęło? :) Raczej kolega mówił o użytkowniku Allegro więc polskie realia a tutaj naprawdę mam niemałe doświadczenie jako kupujący i otrzymujący paczki :)

I niestety nie byłem w stanach.

Skomentuj

Ale nadaj zwalasz winę za zle zapakowana paczke na kuriera
                    Badz poważny
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie, nie - to nie ja zwalam na kuriera a kolega Pogromca jak sam widzisz wyżej :)

Ja tylko napisałem, że z tak zapakowaną paczką (wina sprzedającego!) na pewno głośnik ma jakiś defekt ponieważ w sortowni paczki latają dosyć mocno i niejednemu kurierowi się zdarza rzucać nimi dlatego trzeba je pakować porządnie!

Oj Łukaszu, problemy z czytaniem się rozwijają :)

Skomentuj

Uwaliłem klejem od środka, ale front na CNC wyszedł pięknie.

Pozdrowienia dla Pawła, bo chciałem 14SCX pakować do starej budy 8l, a jednak w tych 12l jest raczej optimum.

Gdzie najtaniej kupić nakrętki pazurkowe M4?

Skomentuj

Właśnie ładuje w tego AWX ~300W także nie ma źle. Żyć żyje i robi spore zamieszanie. Stara obudowa testowa powoli nie wytrzymuje i ja też.

Co do kurierów to wolę się już nie wypowiadać bo mam styczność codziennie z wszystkimi możliwymi na rynku i czasami niezłe widoki na pace oglądam lub słyszę ciekawe historie...

---------- Post dodany o 20:00 ---------- Poprzedni post o 19:56 ----------

Skomentuj

Było trochę czasu to i poskładałem do końca klona Accuphase P-7100:

Puściłem mu 2 Vpp z ciekawości czy wszystko sprawne i jak wygląda sygnał wyjściowy:

Otrzymany Vrms średnio mnie zadowolił bo liczyłem, że ten układ uzyska trochę więcej z płytką wejściową i pinem na wzmocnienie MAX (nawet nie pamiętam ile to było):

Można w sumie podłączyć i posłuchać.

Skomentuj

Warto ładować tyle kasy w końcówkę?

Skomentuj

Faktycznie cholera, jakoś specyficznie i powiem szczerze, że super to gra.

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                Warto ładować tyle kasy w końcówkę?
                                Po tym co teraz słyszę to brak mi słów a byłem cholernie sceptycznie nastawiony a czy warto to zależy czy masz tyle wydać :P

Skomentuj

Ciekawy jestem jak to gra :)

Choc czytałem opinie, ze jedna końcówka klasy D, bardzo popularna ostatnio zjada większość konstrukcji DIY na śniadanie
                                  Jej koszt to ok 300zl za stereo z zasilaczem impulsowym
                                  Nazwy nie wymienię

Ciekawe ile w tym prawdy a ile "podniecenia" nowością
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Choc czytałem opinie, ze jedna końcówka klasy D, bardzo popularna ostatnio zjada większość konstrukcji DIY na śniadanie
                                    Jej koszt to ok 300zl za stereo z zasilaczem impulsowym
                                    Nazwy nie wymienię

Ciekawe ile w tym prawdy a ile "podniecenia" nowością
                                    Też to czytałem, jedna osoba się podnieciła i nakręciła innych a teraz szerzy się to wszędzie :P

Skomentuj

Cieszę się, że Cie trochę podkusiłem bo wiedziałem, że nie pożałujesz;-) Będzie trzeba tego sure wypróbować czuje jednak, że te testy robione są na równie audiofilskich kolumnach co ten sure;-)

Skomentuj

I 600szt sprzedane :P
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja mam na warsztacie IRS2092, ale zanim doślą części, to chyba zapomnę, że w ogóle coś takiego miałem robić...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X