Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
    bo to na kilogramy jest...
    Nie zawsze :)
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Na internetach niestety nie, u mnie to było 22 z groszami/kilogram, także koszta tych kilkunastu śrubek są rzeczywiście niewielkie i montaż bardziej kulturalny od imbusów do drewna.

Skomentuj

dotarly glosniki
        czekam na wzmacniacz

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
          Używał ktoś może czegoś takiego http://www.sariv.pl/katalog/produkt/472? Widziałem chyba kiedyś takie rozwiązanie w klonie Avalonow/ czy takie coś wkręcone w drewno będzie dobrze trzymać?
          Jak wkręcisz w twarde drewno to trzyma jak stołtys diabła za rogi Ciężko jest to wkęcić a dokładniej zacząć; bo później z pół metra rury na klucz i kręcisz łatwo. Płyty raczej rozpycha ale w dobrym MDF`ie możesz teżspróbować.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            Jak wkręcisz w twarde drewno to trzyma jak stołtys diabła za rogi Ciężko jest to wkęcić a dokładniej zacząć; bo później z pół metra rury na klucz i kręcisz łatwo. Płyty raczej rozpycha ale w dobrym MDF`ie możesz teżspróbować.
            Kiedyś sprawdzałem i mi rozwarstwiło mdf, może przy dużo większej dziurze było by ok.

Skomentuj

To chyba sobie daruję takie rozwiązanie. Dzięki za info.

Skomentuj

Trudno dostać wkręty długości mniejszej niż 20mm, więc przy mocowaniu głośników częściowo wystają na wylot. Przejmujecie się tym, czy jakoś je skracacie?

Skomentuj

A próbował ktoś nitonakrętek walcowych takich jak tu? http://allegro.pl/m4-nitonakretka-ni...709295764.html

Skomentuj

Zamieszczone przez wachta Zobacz posta
                    Trudno dostać wkręty długości mniejszej niż 20mm, więc przy mocowaniu głośników częściowo wystają na wylot. Przejmujecie się tym, czy jakoś je skracacie?
                    Nie ma się czym przejmować, u mnie MDF 22mm i imbusy długości 25mm, wystaje ledwo co.

Skomentuj

Nitonakrętki w drewnie się nie zacisną. Mogą się ukręcać.

Skomentuj

Właśnie po to są nakrętki pazurkowe, 100 sztuk wyjdzie jakieś 16zł z przesyłką, w moim przypadku nie udało się dostać na miejscu...

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                          Nitonakrętki w drewnie się nie zacisną. Mogą się ukręcać.
                          A jakby wywiercic mniejszy otwór i "nabić" nakretki?

Nakretki typu RAMPA sa beznadziejne
                          Nie sprawdzają sie wogole
                          Nie polecam

Najlepsze sa wkrety
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            A jakby wywiercic mniejszy otwór i "nabić" nakretki?
                            Nic to nie da Łukaszu, do dupy są te nitonakrętki bo przynajmniej mi zawsze się obracały i wyrzeźbiły otwór jak "odpowiedniej" siły użyłem do zakręcenia a zawsze lubię troszkę mocniej przykręcić :)

Skomentuj

Czyli lipa :(

Zostają wkrety i przy tym trzeba bedzie zostać
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                Nic to nie da Łukaszu, do dupy są te nitonakrętki bo przynajmniej mi zawsze się obracały i wyrzeźbiły otwór jak "odpowiedniej" siły użyłem do zakręcenia a zawsze lubię troszkę mocniej przykręcić :)
                                Trzeba by przykleić jakimś epoxy :-)

Osobiście preferuje nakrętki pazurkowe, ale może wypróbuje nitonakrętki + klej.

Skomentuj

Ja także przeszedłem z nakrętek pazurkowych i imbusów na właśnie wkręty, nie chce mi się bawić i męczyć z tym bo jestem po prostu leniwy :)

Skomentuj

Pazurkowe tez maja minus
                                    Potrafią sie obrócić jak za mocno przykrecisz
                                    Jak za mocno przycisniesz srube to potrafią sie wybić i cieżko potem odkręcić

Wiec rewelacji nie ma
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wkrety do regipsow trzymaja jak wsciekle ;]

Skomentuj

Jak za mocno przycisniesz srube to potrafią sie wybić i cieżko potem odkręcić
                                        Potrafią sie obrócić jak za mocno przykrecisz
                                        O to to to! Ile razy mi się to zdarzyło jak wkręcałem wiertarką...

Skomentuj

Żeby jeszcze główki miały lepsze do mocowania głośników. Wkręty do regipsów są uniwersalne i niezastąpione.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X