Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
    Jak czyscic cos malowane farba olejna to wystarczy kupic taki srodek ktory mozna nalozyc czymkolwiek nawet pedzlem.
    PainRipper?

Kupiłem to w szklanej butelce jak do rozpuszczalnika, nie pamiętam dokładnie ale chyba Dragon ma to w swojej ofercie.
    Ale nie wiem czy to do drewna się nadaje...

Skomentuj

Marian nazwy dokladnie nie pamietam ale po zdjeciu widze bardzo podobne działanie. Uwierz mi ze naprawde ladnie wyszlo moge za tydzien zrobic zdjecie tych dzwi :)

Skomentuj

Czyściłem w lato okna 30 letnie okna drewniane domku które miały iść do wyrzucenia, warstw farby chyba ze dwadzieścia i Poszło idealnie. Nie pamiętam nazwy środka, czarna puszka 1ltr. Co mogę powiedzieć to jak dokupiłem dragona to porażka, strasznie słabo to działało, także jeśli macie wybór proponuję coś innego.

Skomentuj

Dragon jeszcze nie zrobił nic dobrego.
          Ma same beznadziejne, słabo działające produkty w swojej ofercie
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeśli znajdę butelkę to napiszę dokładnie co to było.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
              Jak rozumieć opis, że kit jest elastyczny?
              Nie jest to plastelina, ani nie jest to szkło. Po zaschnięciu na kawałku kartonu i próbie wyginania, odkształca się sprężyście bez pękania (oczywiście w granicach rozsądku). Przy szlifowaniu nie "ciągnie" się jak wikol z pyłem. Szpachla na bazie MDF po zaschnięciu dość wiernie przypomina "oryginalny" MDF. Nie ma problemu z lakierowaniem, klejeniem.

Pyłu niestety nie mam, jedynie jak się skurzy na ziemię, to potem miałbym pozamiatany z brudem, więc niefajnie trochę.
              Aby zrobić trochę pyłu MDF potrzebujesz z 5 minut pracy szlifierką oscylacyjną na odpadowym kawałku, na w miarę czystym stoliku ;-)

---------- Post dodany o 13:12 ---------- Poprzedni post o 13:05 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Jeśli znajdę butelkę to napiszę dokładnie co to było.
              Ja testowałem "środek do usuwania starych powłok" firmy 3V3 i działa OK. Dwie butelki Dragona stoją do dziś na półce, nawet nie wiem jak tego dziadostwa się pozbyć...

Nie na temat...
              Tak się zastanawiam, jaki Dragon ma układ z hipermarketami że pomimo swojego dziadostwa ciągle masowo to oferują ;-)

Skomentuj

Ja używałem zawsze ten preparat i do felg i do drewna się nadaje.

:)

Skomentuj

Scansol jest genialny do lakierów z felg i innych powłok :)

Skomentuj

Do lakierow z felg najlepszy jest piasek
                    Bo usunie odrazu rdze :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                      A co jest dobre do usuwania silikonu, bo niedlugo mnie to czeka w całej łazience :mad:?

Skomentuj

Nie na temat...
                        Silikon się turla :)

Skomentuj

To może ma ktoś jeszcze sposób na łatwe i szybkie usunięcie kleju Pattex Universal z forniru ? ;-)
                          Last edited by gi; 15.12.2013, 21:46.

Skomentuj

klang + ton Cheap Trick 239

Mivoc MPA WM8 + KFT 130 M

calkiem ciekawy kompromis miedzy efektywnoscia i moca a jakoscia
                            bas nie jest bardzo niski (moje vify schodza duzo nizej), ale cos tam pomrukuje i na codzien da sie tego sluchac. w wiekszej obudowie zapewne byloby lepiej
                            wysokie bardzo delikatne
                            srednica w pelni poprawna, ale nie tak detaliczna jak z klasycznych domowych glosnikow.
                            glosnosc przy zachowaniu jakosci - to jest to do czego zostaly stworzone

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                              To może ma ktoś jeszcze sposób na łatwe i szybkie usunięcie kleju Pattex Universal z forniru ? ;-)
                              Wkład od noża do tapet ustawiony pod kątem 90 stopni do powierzchni forniru i jedziesz. Na pewno ci się uda jak się skupisz i fornir pozostanie cały

Na koniec szlif tego miejsca. Papier na płótnie 240 lub wyższym i nie będzie śladu po tej operacji.
                              Last edited by gooralesko; 15.12.2013, 22:01.

Skomentuj

Paweł a jak sam KFT?
                                Jest powietrze, szczegół i najwyższa gora?
                                I gdzie wypada podział?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                                  Wkład od noża do tapet ustawiony pod kątem 90 stopni do powierzchni forniru i jedziesz. Na pewno ci się uda jak się skupisz i fornir pozostanie cały

Na koniec szlif tego miejsca. Papier na płótnie 240 lub wyższym i nie będzie śladu po tej operacji.
                                  Manualnie to wiadomo i tak właśnie robie gdy jest taka potrzeba, myślę jednak sprawdzić rozpuszczalniki różne na jakimś odpadzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Paweł a jak sam KFT?
                                    Jest powietrze, szczegół i najwyższa gora?
                                    mam nadzieje ze to wina braku wygrzania, bo tego brak :(
                                    po godzince pojawila sie najwyzsza gora, ale detali i lekkosci nadal brak

nie wiem gdzie jest podzial bo nie ma tego na wykresie a ja nie szprecham po dojczu

Skomentuj

Czyli szukam dalej :(

Szukam jakiegos magnetostata do podziału o okolicy 2,5kHz
                                      W uczciwej cenie
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie bierz mojej opinii za wyrocznie bo sluchalem go bardzo krotko (klient juz zabral), nie mam pojecia co potrafi na innych filtrach itp

ale brzmienie bardzo delikatne i ja bym sie przjzal mu blizej

moze uda sie zrobic to samo jeszcze raz

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          Szukam jakiegos magnetostata do podziału o okolicy 2,5kHz
                                          W uczciwej cenie
                                          Najtansze to BG Neo3 oraz cokolwiek z serii hivi RT2.....
                                          RT1II - to tez zagra
                                          Last edited by pharoh; 15.12.2013, 23:52.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X