Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dla rozluźnienia atmosfery kilka fotek z ostatnich dni

Fountek FW168 i Fountek NeoCD3.0 w surowej, prototypowej obudowie. Kolumny już grają z docelową zwrotnicą.

Następne zdjęcie było robione już jakiś czas temu, przestroga i nauczka na przyszłość że z głośnikami należy obchodzić się bardzo ostrożnie. Stało się to nie podczas grania, a podczas wpasowywania głośnika, membrana wypchnięta od dołu palcem :(

Kolejne zdjęcie pozostawię bez komentarza:

Przepraszam za słabą jakość zdjęć

Wesołych Świąt!
    Last edited by charLeS; 23.12.2013, 23:00.

Skomentuj

To ty z tymi tranami?
      Myślisz że nikt przed większym zamówieniem ich nietłukł?

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
        Do postu .3lite - tak chciałbym takich przetworników posłuchać i to w jakiejś dobrej aplikacji najlepiej, no ale kasa...
        Może akurat ktoś z forum blisko kolegi mieszka i posiada coś ciekawego - warto posłuchać.

No i właśnie, dla jednych AWX lepszy niż Ushery, dla innych SCX lepszy niż AWX i zamyka się koło, czytając na prawdę ciężko się zdecydować, bo zdania są naprawdę różne, dla jednych Ushery to niebo, dla innych T9950 charczy...
        Jeśli mówimy o chociażby takim przetworniku jak Usher 8948A to jest on rewelacyjny - używam go z Morel ET-338 i cenię sobie w takim zestawieniu.

Z moich subiektywnych odczuć Usher 9950 dupy niestety nie urywa ale też nie gra źle, w jego cenie można załatwić HDS'a który może komuś się podobać lepiej.

Tak przy okazji jaką macie pewność, że użyte trany są oryginalne, jak każdy ma inne wzmocnienie, niektóre palą od razu, mają podejrzanie małą strukturę?
        Po prostu staramy się kupować od znanych firm na których się jeszcze nie zawiedliśmy, u mnie do tej pory nie było z tym problemu a zbudowałem wiele wzmacniaczy więc nie wiem czy kolega ma jakieś przykre doświadczenia z tym?

---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post o 23:02 ----------

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
        Następne zdjęcie było robione już jakiś czas temu, przestroga i nauczka na przyszłość że z głośnikami należy obchodzić się bardzo ostrożnie. Stało się to nie podczas grania, a podczas wpasowywania głośnika, membrana wypchnięta od dołu palcem
        Uuuu, kolego - tak z Accutonami się nie postępuje

Gdybym upieprzył tak mojego C173-6-090 to bym się chyba powiesił.

Skomentuj

Nie na temat...
          Oj ampli, ampli. Znów Ty i ta Twoja Diora...
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            Uuuu, kolego - tak z Accutonami się nie postępuje

Gdybym upieprzył tak mojego C173-6-090 to bym się chyba powiesił.
            Ja pewnie też, na szczęście to nie ja go tak "załatwiłem" a właściciel kolumn który chciał sobie zobaczyć jak głośnik będzie wyglądał w obudowie :)

Skomentuj

Cóż miałem, młotek potem mówił prawdę, podrabiają nawet stabilizatory warte grosze, podróbki się bez młotka potrafią rozsypać.

---------- Post dodany o 23:11 ---------- Poprzedni post o 23:08 ----------

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
              Nie na temat...
              Oj ampli, ampli. Znów Ty i ta Twoja Diora...
              Z Diory można bardzo łatwo zrobić Rotela i to lepszego, bo w WS442 przynajmniej nie oszczędzali na radiatorach.
              Zresztą Rotel pakował ten swój standardowy schemacik do różnych modeli, a sprzęt jednak ma swoich zwolenników.

Tak swoją drogą czego mógłbym się spodziewać po wymianie tej Diory na coś lepszego, nawet Accu? (Tylko pewnie też "po mojemu", czyli wersja na zwykłych elementach, lecz nie jakiś tragicznych pod tytułem malowanki.)

Zauważcie, że każdy ma swoje fanatyzmy, ilu to już było takich, dla których Radmor 5102 był tak super, że "grał lepiej" niż droższe konstrukcje, tak przy okazji Radmor jest słabszy od mojej Diory i ma parę quasi-komplementarną, jeszcze na gorszych tranzystorach...
              Last edited by ampli; 23.12.2013, 23:15.

Skomentuj

Małe świąteczne porządki
                Zwrota do mojego 3way :)

wersja rozwojowa :

i wersja beta...

... filtr na wysoki jeszcze nie do końca zamontowany bo się pewnie zmieni 100 razy

Skomentuj

Heh, na dobre zwrotnice to trzeba byłoby worek elementów za kilka tysięcy i lata na testowanie jak największej liczby możliwych kombinacji...

Zwrotnice to jednak drogi, lecz przyjemny temat, bo tutaj zmiany mają realny wpływ, który wychodzi nawet na pomiarach, słychać też.

Tak swoją drogą jak testujecie pierwsze zwrotnice? To jest trochę trudne zadanie, bo na jednej kolumnie ciężko sprawdzać czy utwory stereo brzmią ok, takie słuchanie jest dobijające, gdy nie słychać niektórych partii.
                  Last edited by ampli; 23.12.2013, 23:28.

Skomentuj

Wy macie swoje hijendy ja mam swoje :)

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

I bardzo dobrze, każdy szuka swojego dźwięku :)

Ten układ wygląda jak klasa D, przypomina te płytki z IRSem z ebaya.
                      Last edited by .3lite; 24.12.2013, 00:46.

Skomentuj

Czy tam jest końcówka na IRS2092?

---------- Post dodany o 00:54 ---------- Poprzedni post o 00:47 ----------

Moja wariacja:

Brakuje tam jeszcze "kilku" części.

Jak ruszy, to będę głosicielem klasy D i co wtedy?...
                        Żartuję, ale jednak niezła część ludzi jest pod wrażeniem, sam jestem ciekaw czego to warte.
                        Last edited by ampli; 24.12.2013, 00:58.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                          Ten układ wygląda jak klasa D, przypomina te płytki z IRSem z ebaya
                          W rzeczy samej kolego :)
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To ten hi end?:)
                            http://www.audiostereo.pl/rewelacja-...-d_106346.html

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                              Fountek FW168 i Fountek NeoCD3.0 w surowej, prototypowej obudowie. Kolumny już grają z docelową zwrotnicą.
                              http://loudspeakershop.eu/zestaw-do-...f3-p-2378.html
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

lklukasz mógłbyś napisać cos więcej o zasilaniu? Składam wzmacniacz w klasie D na tas 5360 i właśnie wstrzymuje mnie zasilanie. Zastanawiam się nad orginalną przetwornica zaproponowaną przez TI, tylko nie mogę dostać niektórych części.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  :)

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
                                  lklukasz mógłbyś napisać cos więcej o zasilaniu? Składam wzmacniacz w klasie D na tas 5360 i właśnie wstrzymuje mnie zasilanie. Zastanawiam się nad orginalną przetwornica zaproponowaną przez TI, tylko nie mogę dostać niektórych części.
                                  Zbiore info do kupy i ci napisze
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

gra to to?

Skomentuj

Ok dzięki Czekam zatem cierpliwie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        gra to to?
                                        Zaskakujące ale gra :)
                                        Poslucham wiecej w święta to napisze

Cały wzmacniacz wyszedł 310zl

Jest tez wersja mono do suba
                                        500W w podobnej cenie
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Święty Mikołaj przy pomocy kuriera GLS właśnie mnie odwiedził :)
                                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                          Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
                                          X