Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mój Mikołaj nie zawiódł ale jak zwykle DPD tak.
    Czekam na paczke jak głupi, chodze do okna jak na gwoździach a tu nagle w systemie że była próba doręczenia a kuriera w okolicach nawet nie było:-(
    DPD na okrągło czy mi czy znajomym wywija takie numery, więc nie polecam tej pseudo firmy "kurierskiej".

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
      Mój Mikołaj nie zawiódł ale jak zwykle DPD tak.
      Czekam na paczke jak głupi, chodze do okna jak na gwoździach a tu nagle w systemie że była próba doręczenia a kuriera w okolicach nawet nie było:-(
      DPD na okrągło czy mi czy znajomym wywija takie numery, więc nie polecam tej pseudo firmy "kurierskiej".
      Ja bym nie uogólniał, moze w twoim rejonie 1-2 kurierów jest słabych, u mnie kurier DPD jest najlepszym kurierem.

Skomentuj

Do mnie dziś DPD przywiozło prezenty do obudowy
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Trzeba było jeszcze pózniej zamówić
          Albo doręczenia zrobic ok 18 i zamówić kuriera w stroju Mikołaja
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja dziś rano zadzwoniłem sobie do DPD, wziąłem numer do kuriera, zadzwoniłem, dogadałem się co i jak i paczuszka o 8:30 była już u mnie.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No i co? Mozna? :)

---------- Post dodany o 14:15 ---------- Poprzedni post o 14:14 ----------

A ja dzis sprzedałem wzmacniacz lampowy :)
              Klient odebrał sam :)

---------- Post dodany o 14:18 ---------- Poprzedni post o 14:15 ----------

Informacje o przetwornicy:

Moc przetwornicy jaką da się wycisnąć to okolice 850W, napięcie zasilania jest ustalone na 60V, dodatkowe 3 uzwojenia pomocnicze na PRE lub zabezpieczenia kolumn 3x18V. Jest to w sumie klasyczna przetwornica push-pull, kluczowanie w okolicach 132kHz.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zdradzisz koszt przetwornicy i gdzie ją nabyłeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Bo kto przyznał by sie, ze złożył bubel i mu sie nie podoba
                  W każdym wzmacniaczu sa lepsze i gorsze strony
                  Ode mnie na pewno takie slowa sie pojawia, jesli klasa D mnie nie zadowoli. Leca juz do mnie TPA3100 oraz TPA3116

Skomentuj

Mi na tej paczce aż tak niezależy ale z koro telefonicznie przed wysyłką gwarantują dostawę we wtorek to coś nie tak, po za tym po co ją brał z magazynu jak niemiał ochoty dostarczać?
                    Mniejsza o to, z mojej strony nigdy już DPD.

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
                      Zdradzisz koszt przetwornicy i gdzie ją nabyłeś?
                      160zl

Kontakt mogę odnaleźć
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, ja na święta wykończyłem sobie łóżko...

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                          Mi na tej paczce aż tak niezależy ale z koro telefonicznie przed wysyłką gwarantują dostawę we wtorek to coś nie tak, po za tym po co ją brał z magazynu jak niemiał ochoty dostarczać?
                          Mniejsza o to, z mojej strony nigdy już DPD.
                          Ale mnie akurat zależało,żebyś dostał pod choinkę:)
                          I skoro taka międzynarodowa firma deklaruje się oficjalnie na swoich stronach ,że bezproblemowo dostarcza do 14-tej,to w czym problem?Wysłałem.
                          Już złożyłem reklamację(dosadnie),pewnie niewiele pomoże ale z mojej strony są skreśleni z listy!Amatorka i w dodatku kłamstwa.Żenada!
                          Jedyny plus tej sytuacji ,że odpoczniesz od DIY przy rodzinie:)

Spokojnych Świąt... i idealnych hfe Wszystkim !!!
                          Last edited by freedi; 24.12.2013, 14:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            160zl

Kontakt mogę odnaleźć
                            Ja już czekam.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                              Święty Mikołaj przy pomocy kuriera GLS właśnie mnie odwiedził :)
                              Głośniki z serii Excel zawsze poznam wszędzie, witam w klubie - kolega widzę millenium a ja magnuma :)

Jaki kolega zestaw robi?
                              Last edited by .3lite; 24.12.2013, 15:41.

Skomentuj

Na razie będzie zestaw z CA18RNX. Docelowo ma być z W18E001 ale kiedy to będzie, to nie wiem. Dobrze że ja cierpliwy jestem :)
                                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                Grado SR125i

Skomentuj

A trafo, zasilacz? Musisz jakoś prąd jakoś dostarczyć tej diorze:p

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                    Jeszcze jeden post nie na temat w "budowanie na ekranie" i polecą ostrzeżenia.

---------- Post dodany 25.12.2013 o 00:01 ---------- Poprzedni post 24.12.2013 o 23:06 ----------

Słucham dwóch aplikacji FW168 + NeoCD1.0
                                    TL i BR
                                    ...no kurde nie mogę się zdecydować co wybrać na finalną konstrukcję :unsure:

Jedno co przemawia bardziej za BR to to, że Founteki nie grają "ciepło", więc i bas nie powinien być ciepły, łagodny, "misiowaty"...

Skomentuj

Wczoraj udalo mi się wygospodarować trochę czasu i złożyłem pierwszą w swoim życiu zwrotnicę:)

Jak ktoś by znalazł czas to mógłby rzucić fachowym okiem i sprawdzić czy wszystkie łączenia są ok??( jeśli chodzi o jakość wykonania to zdaję sobie sprawę że nie stoi na wysokim poziomie)
                                      Legenda:
                                      SW - source wavecor
                                      FS - Fountek source

Projekt LuSzTiego
                                      http://diyaudio.pl/showthread.php/22...jekt-by-LuSzTi

Pozdrawiam i życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt!
                                      Last edited by czarecki; 25.12.2013, 10:13.

Skomentuj

Te rezystory połączone ze sobą to mają być połączone szeregowo a nie równolegle.
                                        Reszta wyda się być OK, choć można było to lepiej ułożyć. Jeśli nie stosujesz terminala do bi-ampingu to przecież oba source są połączone ze sobą.
                                        Last edited by LuSzTi; 25.12.2013, 10:37.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                          Te rezystory połączone ze sobą to mają być połączone szeregowo a nie równolegle.
                                          Dzięki LuSzTi. Terminal mam do bi-ampingu.
                                          Pozdr

Skomentuj

Czaruję...
                                          X