Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
    fajne zabawki :-) tez poluje na incre ;-)
    http://allegro.pl/incra-zestaw-linia...876123672.html
    Tu masz taki fajny zestawik:)

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
      fajne zabawki :-) tez poluje na incre ;-)
      Fajne fajne, ale dokładność 0.25mm to raczej chwyt marketingowy ... Dziury owszem są, ale linijka jest na tyle giętka, że w zależności od siły docisku "pomiar" może się różnic nawet o 1mm ;-) Kwestia wprawy, wiadomo, ale o powtarzalność mimo wszystko ciężko.

Skomentuj

Wracając do tematu budowania... paczki oklejone:

W trakcie testowania ujawnił się problem... uszkodzone górne zawieszenie w Beyma 12" K-200. Może ktoś mi doradzi, gdzie mogę znaleźć podobne, bo w Umifonie oferują troszkę inne i obawiam się że te negatywnie wpłynie na parametry głośnika. Elmuz sprzedaje jedynie kompletne zestawy w kwocie 200zł ;/

Tak wygląda:

Czeka je jeszcze strojenie i montaż kraty :) Mile widziane jakieś opinie, ewentualnie przydatne informacje- szczególnie do projektowania zwrotnicy pod beyme 12k200, 8m100 i Monacor'a mhd-120.

Skomentuj

Co jest uszkodzone w tym zawieszeniu bo na zdjęciu nic nie widze. Jest rozerwane/przeciete ?

Skomentuj

A mi frezarka zjechała :/

dobrze że się w szpachle zaopatrzyłem w sobotę dokończę tego babola

kupiłem tez cos takiego
            Last edited by lonevolf; 15.01.2014, 16:58.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
              Co jest uszkodzone w tym zawieszeniu bo na zdjęciu nic nie widze. Jest rozerwane/przeciete ?
              Porozcinane. Chciałem pokazać jedynie kształt zawieszenia :) Nie wiem w jaki sposób to się stało, bo taki już nabyłem- ja to prowizorycznie pokleiłem i przy mniejszych mocach spełniało swoją rolę. Jednak nie jest wystarczająco elastyczne, przy 300W membrana nie wychyla się równomiernie i słychać obcieranie cewki ;/ Nie wiem, gdy nie znajdę sklepu z takim zawieszeniem to będę musiał spróbować tego Z30 z Umifonu. Może miał je ktoś i wie jak jest elastyczne?

Skomentuj

Nawet jeśli rozcięte jest na długości kilku cm, nie wpłynie to na równa prace membrany. Jak ociera coś to zgaduje że gość od którego to kupiłeś próbował je regenerować z marnym skutkiem. Na przyszłość odradzam kupowanie używanych starych beym w obojętnie jakich cenach by nie były. Sporo tego przerobiłem, zawsze jakieś problemy były.

Skomentuj

Rozcięcia nie tylko są podłużne, ale również poprzeczne. Z ocieraniem moja wina, wszystko było dobrze dopóki nie podbiłem basu. Przypuszczam że jak zatrzymało membranę z jednej strony, to karkas uderzył w magnes i musiał się lekko odkształcić. Ruszając nie podłączoną membraną słychać ocieranie, ale gdy dam niewielki sygnał to nie ma żadnych problemów. Głośniki wyglądają na oryginalne. Na dniach będę zabierał się za rozklejanie, dlatego szukam już zawieszenia. Dragon, wiesz może jakie tam są kleje i czym najlepiej usunąć?

Skomentuj

Ocieranie pewnie dalej słychać jak podasz sygnał tylko wytnij wszystko oprócz basu, daj głośniej i posluchaj. Niestety nie wiem czym rozpuścić klej. Sugerowałbym jednak wysłanie do elmuza na naprawę.

Skomentuj

Oto moje dzisiejsze DIY:)

Skomentuj

spawarka?

Skomentuj

Ale piec :-)))

Skomentuj

Super akwarium

Skomentuj

Co to będzie ??

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                Co to będzie ??
                                Raczej co to jest to juz gra:) Aleph 5

Jestem na etapie kończenia projektów z ostatnich 2 lat:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                  Aleph 5
                                  Pokaż środek.
                                  Jak wrażenia?

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                    Pokaż środek.
                                    Jak wrażenia?
                                    Pisząc w kilku żołnierskich słowach..

Idealna góra, świetna średnica słabszy doł :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                      słabszy doł :P
                                      To w każdym Passie chyba tak jest, już to przerabiałem i ja i nie tylko ja jak widzę, ale nie można powiedzieć że jest słaby.... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                                        To w każdym Passie chyba tak jest, już to przerabiałem i ja i nie tylko ja jak widzę, ale nie można powiedzieć że jest słaby.... :)
                                        Słabszy na tle idealnej reszty:)

Skomentuj

Te radiatory to jakiś polski profil? Teraz zakup sztaplaki albo dobry trening na siłce obowiązkowy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X