Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BG5 od Borysa już prawie, prawie :)

Tranzystory:
    2SC3281/2SA1302
    2N5401/2N5551
    2SA965/2SC2235
    2SK170

Jest też zasilacz:

Tutaj brakuje najważniejszego, czyli kondensatorów.

I pytanie jedno - mam trafo z Pioneera VSX 804 RDS, z tyłu napisane, że pobór mocy z sieci do 700W. Ile realnie mogę na wyjściu uzyskać mocy? :)

Skomentuj

A przy jakim napięciu?:)

Skomentuj

Trochę mi te tranzystory śmierdzą podróbkami.

Skomentuj

A sterujące czemu do radiatora nie są zwrócone?

Skomentuj

Sterujące można różne wsadzić, sam miałem dosyć znane toshibki i miały inne wyprowadzenia (baza na środku ale zamieniony kolektor z emiterem).

Skomentuj

Akurat jak widzę po "przekręceniu" będą plecami do radiatora. Mnie bardziej chodzi o odprowadzanie ciepła oraz stabilizację

Skomentuj

czasem oryginał wygląda gorzej jak podróba takie czasy ...
                też kiedyś reklamowałem podzespoły a dostałem odpowiedź - chcesz ładne ruskie to masz gratis ...i skubańce mieli rację w hurtowni
                Podróba wyglądała gorzej jak oryginał

- offtop

Skomentuj

Toshiby pochodzą z demontażu owego Pioneera. Sam miałem wątpliwości, czy są oryginalne, patrząc po białych napisach, ale przejrzałem trochę zdjęć w internecie i takie tranzystory faktycznie były montowane w tym amplitunerze. Szczerze mówiąc, nie mam pewności, czy są sprawne

Jeśli chodzi o trany sterujące, docelowo pewnie je obrócę, na razie są tak o wlutowane, nie ucinałem/wyginałem im nóżek. Nie mam na tą chwilę radiatora, żeby wymierzyć otwory itp. :)

Skomentuj

Dziś lakierowanie

a przy okazji moja reszta prac, czyli zaoszczędzenie na kupnie obciążenia do sztangi/ zamiast 300zł - 30 zł na otwornice do betonu

i jest obciązenie olimpijskie..
                    Last edited by ruffpl; 27.02.2014, 18:34.

Skomentuj

Trzeba było chociaż łóżko pościelić do tego lakierowania

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        Trzeba było chociaż łóżko pościelić do tego lakierowania
                        ale On się z lakierowniem nie p..znaczy nie cackał tylko walił ostro do przodu

Skomentuj

Nowe zabawki

Last edited by Tomek; 27.02.2014, 20:19.

Skomentuj

wracam konczyc druga

Skomentuj

nieźle to wygląda

Skomentuj

Do mnie tez dzisiaj paczka przyszla.
                                Dajtonik bardzo starannie wykonany, magnes nawet jest prosto przyklejony.
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

juz po 22 wiec wiele nie ocenie

Skomentuj

Paweł minęło tyle lat a Ty w 95% non stop klepiesz stxy i tonsile Kiedy przejdziesz o szczebel wyżej?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                      Paweł minęło tyle lat a Ty w 95% non stop klepiesz stxy i tonsile Kiedy przejdziesz o szczebel wyżej?
                                      Takie glosniki tez maja swoj urok, potrafia ladnie zagrac a majatku nie kosztuja:-) Nie kazdy musi miec ushery, ss, seasy, morele itd ;-) Ostatnio mialem okazje u znajomych posluchac scx z pj mojej roboty, w malym pokoju zasilane przez gc. Naprawde milo sie tego sluchalo, nie byly to moje ushery, ale dzwiek bardzo wpadajacy w ucho:-) Mozna? Mozna!:-)
                                      Last edited by Adam_85; 27.02.2014, 22:32.

Skomentuj

csbiczek Paweł nie daje upaść STX-owi i próbuje wskrzesić Tonsila.
                                        Jak kolega wyżej napisał nie są drogie a jak ktoś ma zapał robić coś a niekoniecznie może pozwolić sobie na lepsze głośniki to i z tego co ma może stworzyć coś sensownego. Wiele ludzi na forum a szczególnie początkujących nie raz kopiuje projekty takie jak Pawła bo po prostu ich ich stać na takie a nie inne przetworniki.
                                        Wielki ukłon z mojej strony dla Pawła za to co robi!
                                        Swoją drogą widzę Pawle że mały monitorek na nowym GDN 14 powstał. Połączony z PC.X? Jak to gra? Próbowałeś już może z nowym GDN 17?
                                        Last edited by Adzik94; 27.02.2014, 22:39.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          nono nawet jakieś tonsilowe hiend ostatnio widziałem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X