Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hej,
    niezłe smoki pokaż je z boku :)

Skomentuj

PM, dawaj adres na maila, jestem w weekend .

Skomentuj

PM masz je od kogos z as? Byly tam opisywane podobne woofery.
        U siebie bede mial dwa za 79zl stxa 12" i parametrami idealne do OB, tyle ze nawet z dwoma na strone nie bedzie to mialo efektywnosci sporej. Srodek fw168 a na gorze wavecor lub hds.
        Wyglad jamo jest ok, ale u siebie zrobie chyba wersje symetryczna z przesunietym srodkiem i gora, dodstkowo dajac "boki" 8-12cm.

Skomentuj

PM: to te stx z allegro ?

Skomentuj

Jeszcze za wczesnie na wrazenia, trzeba zrobic zwrotnice.

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
            PM, dawaj adres na maila, jestem w weekend .
            Z checia bym zaprosil, ale u mnie te glosniki grac nie beda. Zwrotnica bedzie strojona w domu klienta :)

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            PM masz je od kogos z as? Byly tam opisywane podobne woofery.
            Dokladnie.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            U siebie bede mial dwa za 79zl stxa 12" i parametrami idealne do OB, tyle ze nawet z dwoma na strone nie bedzie to mialo efektywnosci sporej. Srodek fw168 a na gorze wavecor lub hds.
            Wyglad jamo jest ok, ale u siebie zrobie chyba wersje symetryczna z przesunietym srodkiem i gora, dodstkowo dajac "boki" 8-12cm.
            Buduj, a efektywnoscia to sie tak nie przejmuj, dobry tranzystor to pociagnie :)

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            PM: to te stx z allegro ?
            Nie nie.

front jest zamocowany na zawiasach, jest mozliwa regulacja kata dechy. Podporka nie wyglada szalowo ale to jest element, ktory bedzie pozniej zmieniony na inny.

Skomentuj

kolpakowe na srubki + ladne prowadzenie kabelkow + zwrotnica na widoku i bedzie bajka

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Buduj, a efektywnoscia to sie tak nie przejmuj, dobry tranzystor to pociagnie
                To jednak SPL do wysokiej jakości nie jest potrzebny :???: :P

Eh panowie zrobiliście mi smaka na dipola... tylko nie mam gdzie sobie tego wstawić :(

Skomentuj

Wreszcie dostałem blachy z cięcia

Terminale do projektu 2way (pozostaje powiercić otwory (są napunktowane).

Panel do BG1 :)

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    To jednak SPL do wysokiej jakości nie jest potrzebny :P
                    No przeciez nie ma innego wyjscia, wiec czym sie przejmowac? ;] jak sie chce wysoki spl z wata, to trzeba inaczej dzialac :P
                    Last edited by raven1985; 12.03.2014, 21:43.

Skomentuj

Też mam smaka i mam gdzie wstawić :P

Skomentuj

Bede robil jeszcze dipole na 30cm, mysle ze takie kolumny spokojnie zmieszcza sie w kazdym pokoju, nie sa takie duze jak 15 calowe. Jedynie efektywnosc bedzie mizerna.

Skomentuj

A ja nie chce i nie będę robił :P
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                            PM ja tego nie pisałem "To jednak SPL do wysokiej jakości nie jest potrzebny :P"
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Sorry gavron, cos sie pokielbasilo. Gdyby mod mogl poprawic, to bym prosil...

Skomentuj

Nie na temat...
                                Gdyby mod mogl poprawic, to bym prosil...
                                mógł by

Skomentuj

Jeszcze za wczesnie na wrazenia, trzeba zrobic zwrotnice.

Z checia bym zaprosil, ale u mnie te glosniki grac nie beda. Zwrotnica bedzie strojona w domu klienta :)

Dokladnie.

Buduj, a efektywnoscia to sie tak nie przejmuj, dobry tranzystor to pociagnie :)

Nie nie.

front jest zamocowany na zawiasach, jest mozliwa regulacja kata dechy. Podporka nie wyglada szalowo ale to jest element, ktory bedzie pozniej zmieniony na inny.
                                  Ah Pogromco patrząc na twoje odgrody przypomniały mi się Jamo R909. Nigdy nie słyszałem takiej aplikacji jednak czytając recenzje flagowego produktu Jamo wnioskuję, że to bardzo ciekawy typ "obudowy".

Skomentuj

basy tez stx ale customowe do dipola, na alu koszach.
                                    http://stx.pl/sw-stx-15-3-800-8-f-a-mc.html
                                    te mam zamiar kupić , jeśli to te same to jak się sprawują , ja chce je dać do obudowy aperiodic.
                                    audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                    http://www.rane.com/note160.html
                                    Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamieszczone przez bolonietoperz Zobacz posta
                                      http://stx.pl/sw-stx-15-3-800-8-f-a-mc.html
                                      te mam zamiar kupić , jeśli to te same to jak się sprawują , ja chce je dać do obudowy aperiodic.
                                      To nie ten sam glosnik, zupelnie inne parametry. Ten ma silniejszy naped i bardzo niski qts. W aperiodiku bedziesz mial strasznie niska sprawnosc, jak bedziesz chcial wyciagnac niski bas.

Skomentuj

czyli zamknięta byłaby lepsza do tego 15-800 ?
                                        audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                        http://www.rane.com/note160.html
                                        Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Zamknieta? To glosnik pod BR lub "odwrotke".

Skomentuj

Czaruję...
                                          X