Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak 200W przy 8R wyciągniesz to będzie dobrze :)

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    W dodatku pierwszy raz kupilem trafo nie z toroidy.pl lecz od sebastian-1k (audio design) - jakbym mial oceniac wizualnie to niczego sobie, wyglada solidniej - a jak bedzie po paru latach, we'll see.
    A ja nie polecam transformatorów od tego gościa, posiadam dwa i dupy nie urywają pod względem wielkości rdzenia, spadku napięcia pod obciążeniem czy wyglądzie.

Już pominę fakt pisania na transformatorze mocy w watach - dla mnie takie coś jest bardzo nieprofesjonalne jak na firmę "tworzącą transformatory".

Skomentuj

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
      Heban Birma + Apricot Black? Ciekawe połączenie :)

Pokaż więcej fotek.
      Połączenie wyszło z konieczności. Miałem górką 2 liście hebanu i jeden liść apricotu i chciałem to jakoś nietuzinkowo wykorzystać.

Więcej fotek pokaże w dziale gotowych konstrukcji mam nadzieję już niebawem:)

Skomentuj

Dlaczego zepsules laczeniem fornirow, tak ladne paczki? :|

Skomentuj

Bardzo ciekawy przedwzmacniacz się szykuje, płytka zasilacza i prostego selektora wejść można było wytrawić, dwie inne (podwójne) musiałem wysłać do zakładu i teraz czekam...

Bazuje on na projekcie Raven'a, który nie doczekał się realizacji przez samego autora :(
          http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post340248

Można rzec, że PGA przy tym układzie to zabawka :)

Skomentuj

Jaka jest alternatywa (cenowa) do kondensatorów Jantzena z Polinka?

Skomentuj

sa mant-t
              wygladaja tak samo

albo bennici z stxa
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

sa mant-t gdzie je można dostać, znaczy kupić?

Skomentuj

gosc na wolumenie stoi
                  lub mozesz pojechac do niego do wesolej
                  http://www.rezystory.net/
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                    Koszty wysylki w STX skutecznie zniechecaja do zakupow niewielkich ilosci malych rzeczy. Jak sie kupuje towar za kilka stow, to da sie przelknac. Powinni cos z tym zrobic, bo traca klientow.
                    Last edited by lklukasz; 08.05.2014, 00:14.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Koszty wysylki w STX skutecznie zniechecaja do zakupow niewielkich ilosci malych rzeczy. Jak sie kupuje towar za kilka stow, to da sie przelknac. Powinni cos z tym zrobic, bo traca klientow.
                      zgadzam sie
                      mogli by chociaz dla malych wysylek zrobic opcje list polecony
                      Last edited by lklukasz; 08.05.2014, 00:13.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                        gosc na wolumenie stoi
                        lub mozesz pojechac do niego do wesolej
                        http://www.rezystory.net/
                        Ok, dzięki już kojarzę który to gościu, w stx to część wartości wyświetla jako brqk towaru :(

Skomentuj

Dlaczego zepsules laczeniem fornirow, tak ladne paczki? :|
                          Początkowo myślałem że to jakiś cień tak pada albo co, ale niestety nie, jak dla mnie wygląda to bardzo źle.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta

Bardzo ciekawy przedwzmacniacz się szykuje, płytka zasilacza i prostego selektora wejść można było wytrawić, dwie inne (podwójne) musiałem wysłać do zakładu i teraz czekam...

Bazuje on na projekcie Raven'a, który nie doczekał się realizacji przez samego autora :(
                            http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post340248

Można rzec, że PGA przy tym układzie to zabawka :)

no to SUPER :) nie ma za duzo podobnych realizacji na necie :)
                            Last edited by bawolek; 08.05.2014, 07:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                              Początkowo myślałem że to jakiś cień tak pada albo co, ale niestety nie, jak dla mnie wygląda to bardzo źle.
                              Ja uwazam tak samo.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                                Żeby móc usłyszeć wszystko to co autor źródła dźwiękowego chciał przekazać słuchaczowi. To tak jakbyś powiedział "po co komu jazda z prędkością 200km/h?" albo "Po co komu przyśpieszenie w 5 sekund do setki?". Odpowiedź brzmi - bo można i sprawia to frajdę tym, którzy posiadają odpowiednie auta.
                                20 hz to raczej składowe wybuchów a nie dźwięki muzyczne.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                Puszczając kiedyś na 2x18" sinus 20Hz i 10Hz, oprócz szalonych wychyleń i ruchów powietrza nic innego za bardzo nie było.
                                dokładnie...jeszcze w pomieszczeniu coś usłyszysz na wolnym powietrzu nic.

poza tym w nagrywaniu muzyki wszystko poniżej 40hz się wycina gdy bas ma być np. gitary basowej , a gdy ma być niski syntetyczny to osłabia się wyższy bas po to żeby całość była dynamiczna i selektywna , tak w dużym skrócie.

poza tym w nagrywaniu muzyki wszystko poniżej 40hz się wycina gdy bas ma być np. gitary basowej , a gdy ma być niski syntetyczny to osłabia się wyższy bas po to żeby całość była dynamiczna i selektywna , tak w dużym skrócie.
                                Last edited by bolonietoperz; 08.05.2014, 08:12.
                                audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                http://www.rane.com/note160.html
                                Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Nie na temat...
                                  gooralesko jak widzisz to nie tylko ja mam takie zdanie
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Subwoofery o bardzo niskim strojeniu maja jedna, niezaprzeczalna zalete. Otoz przesuwa sie opoznienia grupowe ponizej typowego zakresu basu w muzyce, co wplywa pozytywnie na odbior basu.
                                    Poza tym oczywiscie czestotliwosci z okolic 20hz wystepuja raczej w sciezkach dzwiekowych do filmow, w muzyce trudno je znalesc, ale nie mozna powiedziec, ze ich nie ma.

Skomentuj

w muzyce trudno je znalesc, ale nie mozna powiedziec, ze ich nie ma.
                                      obawiam się że nie usłyszysz kiedy taka fala nastąpiła , bo głośniejsze dźwięki maskują cichsze.
                                      audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                      http://www.rane.com/note160.html
                                      Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Sklecone, polakierowane, wypolerowane, jeszcze tylko wosk położyć i finisz ;-)

Jakoś w połowie maja może wrzucę lepsze foty, bo tym kalkulatorem nie bardzo się da ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                          Jak 200W przy 8R wyciągniesz to będzie dobrze :)
                                          Już pominę fakt pisania na transformatorze mocy w watach - dla mnie takie coś jest bardzo nieprofesjonalne jak na firmę "tworzącą transformatory".
                                          Ee, tyle to robilem 6 letnim altronem al-13 z badziewnym stopniem i nizszym napieciem.
                                          Ten to co innego, 5 par, wyzsze napiecie i poprawne wzmocnienie
                                          Dobrze ze LAB 12 jest 6 Ohm.

Widze rezy 1Ohm / 50W na alledrogo - zastanawiam sie nad kupnem i pomiarem, oscyloskop radziecki by byl - o ile ruszy.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X