Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gi
    Jako pompe prozniowa mozna by wykorzystac tez samochod, cisnienie bezwzgledne na wolnych obrotach w silniku benzynowym wynosi okolo 350mbar a np na 2000rpm wynosi okolo 250mbar takze mamy do dyspozycji okolo -700mbar podcisnienia - do klejenia powinno styknac.

Mam takie pytanie jakiego kleju uzywacie do klejenia w prozni ??

pozdr
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Gi ten patent jest dobry stosuję go codziennie w pracy na cnc tylko mdf polakieruj a uszczelka z czasem sie uleży i nie ma luzów robie niekiedy bardzó wąskie elementyi nic sie nie przesuwa

- - - - - aktualizacja - - - - -

uszczelkę zmień na tą E kształtna

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
        gi
        Jako pompe prozniowa mozna by wykorzystac tez samochod, cisnienie bezwzgledne na wolnych obrotach w silniku benzynowym wynosi okolo 350mbar a np na 2000rpm wynosi okolo 250mbar takze mamy do dyspozycji okolo -700mbar podcisnienia - do klejenia powinno styknac.

Ja myślałem czy nie wykręcić z kompresora filtru na wejściu i tam sobie wpiąć przewód podciśnienia...

Skomentuj

Jutro biały montaż,brakuje jeszcze prawdziwej zwrotnicy i kolców.:biggrin:

zdięcia wyszły c...owo :(

Skomentuj

Widzę że Heban modyfikowany jest rozchwytywany :)
            Ja tym razem chce spróbować heban makassar, może z nudów bym sobie jakieś małe monitorki zrobił właśnie na nim.

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
              zdięcia wyszły c...owo :(
              A w RAWie by się jeszcze balans bieli dało poprawić...

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
                Jutro biały montaż,brakuje jeszcze prawdziwej zwrotnicy i kolców.
                Co to dokładnie za fornir?? Chodzi mi o firme i dokładny "model" hebanu...

Skomentuj

To jest dokładnie heban makassar, ale symbolu nie pamiętam, Kupiłem w Rzeszowie w CDO, na miejscu były dwa makassary, jeden wpadał w powiedzmy pomarańcz, ja wybrałem bardziej w brązowy. Zrobie nowe zdięcia jutro w dzień może wyjdą lepiej.

Skomentuj

A to nie jest heban HE-0004PP (w MIRO)?

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...untekach-HEBAN

Heban makassar wpada w odcień brązu, a nie bordowy.
                    Last edited by marian; 03.04.2015, 22:18.

Skomentuj

Przepraszam tak modyfikowany na flizelinie, sprzedawca twierdził że to makassar, tak czy inaczej oglądałem kilka, a wybrałem ten.:blushing:

Skomentuj

Czym to lakierowałeś?
                        Pisałeś o jakimś izolancie - jaka firma?
                        Lakier jaki?
                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Widzę że Heban modyfikowany jest rozchwytywany
                          Z dnia na dzień odchodzi do lamusa.. :) Teraz wszyscy lakierowane chcą..

Skomentuj

Proste skrzynki mi się podobają w fornirze (ponieważ jak są proste, to coś musi je wyróżniać - przyciągać uwagę), dopiero "fikuśne" ładnie wyglądają w lakierze... a czasami nawet muszą być lakierowane, bo fornirem nie da rady, lub wyglądało by kiepsko.
                            Szczerze powiedziawszy to nie uważam aby lakier (kolor) był prestiżem... dobry fornir plus lakier, to jest prestiż :) (moim zdaniem oczywiście)

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                              Mam takie pytanie jakiego kleju uzywacie do klejenia w prozni ??
                              Wikol/epoksyd/PPR zależy do czego :)

Zamieszczone przez Hubertoos0222 Zobacz posta
                              Gi ten patent jest dobry stosuję go codziennie w pracy na cnc tylko mdf polakieruj a uszczelka z czasem sie uleży i nie ma luzów robie niekiedy bardzó wąskie elementyi nic sie nie przesuwa

uszczelkę zmień na tą E kształtna
                              Uszczelkę planowałem właśnie E, ale miałem tylko D więc ją pociąłem ;-) W docelowych użyje E, ewentualnie dętki od roweru (właśnie się klei na odpadzie dla sprawdzenia).

Myślałem też o zrobieniu tych zacisków z aluminium, mam trochęodpadów to może coś sklecę ;-)
                              Last edited by gi; 03.04.2015, 23:17.

Skomentuj

A próżnię z auta którędy sie ciągnie? W dieselach jest chyba do zassania paliwa z tego co sie oriatuje.

Skomentuj

Pompa vacum na wałku rozrządu, a do zasysania paliwa jest pompa wtryskowa. Gi my nawet ze sklejki robimy byle polakierowane było

Skomentuj

Witam, fotograf ze mnie jednak kiepski co do lakieru to dam znać po świętach, nie chce dziś zawracać d...y sąsiadowi, jest stolarzem, te lakiery stosuje na schody, napewno są to dwuskładnikowe, jeszcze się odezwę, pozdrawiam Piotr F.

Skomentuj

No to jak już jesteśmy w temacie TLki dabyla.. :) Będzie modyfikacja.

Skomentuj

Co tam masz w tle, w paczkach od twenty? ;]

Skomentuj

Ceramik nie przeżył próby czasu?
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X