Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam dziś TL-ki dostały nóżki

- - - - - aktualizacja - - - - -

Lakiery były firmy ADLER

Skomentuj

Jaki kolor propnujecie. Czarny czy alu

Skomentuj

Polerowane aluminium :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chyba tak bo produkt który kupiłem do czernienia alu nie robi tego równomiernie, a polerkę będzie zrobić najłatwiej.

Skomentuj

Polerka jest nie praktyczna... szczotkowanie jest fajne :)

Skomentuj

Tak czy inaczej skończy się na lakierze bezbarwnym na wierzch.
              Szczotkowane są głośniki to razem by się to komponowało, ale głośnik zniknie w moich aluminiowych frontach.

Skomentuj

Mój nowy setup czeka na budki :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Krzysiu jak nisko chcesz zrobić podział między berylem a accutonem?

Skomentuj

Jeszcze nie wiem Kubusiu :P Jutro pomierzę w ramach rozgrzewki monitor 2-way (bez TIWów), więc sprawdzę sobie co warte takie połączenie beryla i Accutona :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                      Mój nowy setup czeka na budki
                      Zapowiada sie przyjemnie! Z tego co widze bedzie 3 way?
                      Ja ostatnio pracuje nad 4 droznym bydlakiem, ale kij wie co z tego wyjdzie.

Skomentuj

Mój nowy setup czeka na budki :)
                        Ciekawe czy te Acutony grają tak jak kosztują....

Skomentuj

Mój nowy setup czeka na budki
                          budkuj budkuj

Skomentuj

~18 kg

Skomentuj

Ladnie. Mozesz opisac technike lakierowania frontu?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Ladnie. Mozesz opisac technike lakierowania frontu?
                                oczywiście :)
                                1 - podkład capon extra - szlifowanie papierem 240
                                2 - pierwsza warstwa farby [dulux rapidry satyna] - szlif papierem 240
                                3 - druga warstwa farby
                                4 - trzecia warstwa farby bez szlifowania poprzedniej
                                Last edited by dzwoniec; 11.04.2015, 14:18.

Skomentuj

Dzieki. A jak z wytrzymaloscia powloki na zarysowania? Te wodne emalie to raczej dosc delikatne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Zapowiada sie przyjemnie! Z tego co widze bedzie 3 way?
                                    Tak, berylowy Illuminator w tubce Visatona, Accuton na środku i dwa Visatony TIW 200 XS w obudowie zamkniętej. Przynajmniej takie są plany :)

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    Ciekawe czy te Acutony grają tak jak kosztują....
                                    Wiesz jak to jest, głośnik za 1000zł nie zagra dwa razy lepiej niż głośnik za 500zł. Generalnie przerobiłem kilka drogich głośników i wcale nie jest powiedziane, że ten Accuton zostanie :)

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    budkuj budkuj
                                    Na razie na szybko zaadaptowałem budki jakie były na stanie i zrobiłem sobie pomiar 2-way bez Visatonów.

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
                                    ~18 kg

Obróć sobie Wavecore'a o 90 stopni w prawo lub w lewo, bo teraz te 3 śrubki trzymające front nijak nie wyglądają :)

Skomentuj

"Dzieki. A jak z wytrzymaloscia powloki na zarysowania? Te wodne emalie to raczej dosc delikatne."
                                      Nie chcę testować bardziej; póki co paznokciem sprawdziłem i dopiero mocniejsze wciśnięcie robi ślad, czego nie da sie już zrobic na starych kolumnach wymalowanych farbą olejno - ftalową. Wytrzymałośc na tyle dobra że przy mniejszych uderzeniach nic się nie powinno stać, jednak przy mocniejszym ryśnięciu czy uderzeniu ślad zostanie. Mi jednak to wystarczy więc wybrałęm taką farbę.

Obróć sobie Wavecore'a o 90 stopni w prawo lub w lewo, bo teraz te 3 śrubki trzymające front nijak nie wyglądają
                                      Racja zwróce uwagę na to przy finalnym montażu.
                                      Last edited by dzwoniec; 11.04.2015, 14:53.

Skomentuj

a jakiego narzedzia uzyles do malowania?

Skomentuj

Rozumiem. Olejno-ftalowe daja juz naprawde twarda powierzchnie. Przy odpowiednim polozeniu powloka jest estetyczna i wytrzymala.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X