Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Miałem suba na RS315 i jak dla mnie to mocno przereklamowany głośnik, zbyt kulturalny, na suba to się średnio nadaje.
    Wysokie rms , niskie qms , alu cewka więc nie mógł grać inaczej :)

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    Fajne Rafcio. Marzylo mi sie kiedys cos takiego z beyma TPL
    Marzenina trzeba realizować
    Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
    raven: nie za wysoko podział z beyma lx ? ile tam dokładnie jest?
    Pewnie, że za wysoko :) Teraz mam 130Hz .

Małe malowanie :)

i mic Daytona ehhh.
    Plik kalibracyjny :

Nie wiem z kąt te piki nigdy nie wiedziałem takich gór i dołów ??

Pomiar po w graniu na wysokich niby ok ...

No ale te góry, nie wiem co o tym myśleć .

Skomentuj

Zamieszczone przez kizol666 Zobacz posta
      Co tu motasz? :)
      6C33C SE

Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz posta
      A mnie ciekawi jak jest rozwiązana zmiana kierunku śruby od prowadzenia drutu
      Zakłada się pasek na "ósemkę"

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
        Zakłada się pasek na "ósemkę"
        Widziałem pasek, ale myślałem, że w trakcie nawijania do kolejnego przejścia nie trzeba zatrzymywać procesu...

Skomentuj

Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz posta
          Widziałem pasek, ale myślałem, że w trakcie nawijania do kolejnego przejścia nie trzeba zatrzymywać procesu...
          Tak dobrze niema ale 10/15 sekund da się przełknąć.

Skomentuj

Ja to mam zrobione na kołach zębatych, w czasie pracy cyk i jedzie w drugą stronę.
            Do tego silnik DC 100W z drzwi przesuwnych, elektromechaniczny licznik impulsów + mechaniczny na osi (bo w sumie niech będzie).

Skomentuj

Kumple pamiętacie moje hajendowe standy ? :)

Trochę nabrały barw. Teraz mam pytanie do Was... nóżki z czarna stopką czy srebrną?
              Last edited by Pteterycz; 17.05.2018, 16:56.
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

jak dla mnie to za wysokie te nozki. czyli daj na czarno

Skomentuj

Moge skorygować wysokość, ale jak siedzisz normalnie, a nie z wysokości żaby to nie wydają sie za duże :)
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                    nóżki z czarna stopką
                    o tak będzie o wiele lepiej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      jak dla mnie to za wysokie te nozki
                      Uważam tak samo. Może lepiej zamontuj je odwrotnie i daj kolce :).

Skomentuj

Skróce poprostu z 10mm i powinno być ok.

Skomentuj

Coś tam wczoraj ruszyłem z Lammem zasilacz prawie gotowy ale częściowo zmontowany ze złomu Zasilaczy ATX. Okazało się że laminat jest kiepskiej jakości i podczas lutowania odkleilo mi się kilka padow więc montuje jako tymczasowy.

.

Skomentuj

Selektor wejść cyfrowych :) Dwa wejścia I2S (z czego jedno typowo pod Amanero lub moduł .3lite'a), trzy wejścia SPDIF i trzy wejścia Toslink. Jedno wyjście I2S, do wyboru - separowane lub nie separowane.
                            Do tego obsługa jednym przyciskiem, pamięć ostatnio wybranego wejścia oraz jeśli potrzeba pokazanie numeru aktywnego wyjścia na jednej z 8 diodek, które można sobie do urządzenia podpiąć :)

A za jakiś czas prostszy moduł z trzema wejściami - I2S, SPDIF i Toslink:

Płytki są dwie - jedna to płytka wejść cyfrowych z dodatkowym przekaźnikiem na wyjście DACa, aby można było odłączać jego wyjście na czas włączenia i wyłączenia (często zdarza się, że analogówka stuka w głośniki).
                            Druga płytka działa jako standby, zasila płytkę wejść cyfrowych oraz posiada przekaźnik, którym można załączać zasilanie DACa i jego analgówki. Wystarczy podpiąć 230V.
                            Obsługa przez dedykowanego pilota lub za pomocą jednego przycisku - długie przytrzymanie włącza i wyłącza całość, krótkie zmienia wejście.
                            Sygnalizacja wybranego wejścia cyfrowego na trzech diodach.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Selektor wejść cyfrowych :) Dwa wejścia I2S (z czego jedno typowo pod Amanero lub moduł .3lite'a), trzy wejścia SPDIF i trzy wejścia Toslink. Jedno wyjście I2S, do wyboru - separowane lub nie separowane.
                              Do tego obsługa jednym przyciskiem, pamięć ostatnio wybranego wejścia oraz jeśli potrzeba pokazanie numeru aktywnego wyjścia na jednej z 8 diodek, które można sobie do urządzenia podpiąć :)

A za jakiś czas prostszy moduł z trzema wejściami - I2S, SPDIF i Toslink:

Płytki są dwie - jedna to płytka wejść cyfrowych z dodatkowym przekaźnikiem na wyjście DACa, aby można było odłączać jego wyjście na czas włączenia i wyłączenia (często zdarza się, że analogówka stuka w głośniki).
                              Druga płytka działa jako standby, zasila płytkę wejść cyfrowych oraz posiada przekaźnik, którym można załączać zasilanie DACa i jego analgówki. Wystarczy podpiąć 230V.
                              Obsługa przez dedykowanego pilota lub za pomocą jednego przycisku - długie przytrzymanie włącza i wyłącza całość, krótkie zmienia wejście.
                              Sygnalizacja wybranego wejścia cyfrowego na trzech diodach.
                              No nie wierzę.. przełączasz sygnał SPDIF za pomocą CPLD i wrzucasz go na WM8804? Wczoraj o tym myślałem, miałem już odpalać eagle i rysować PCB, pisałem nawet do .3lite z pytaniem
                              Skąd masz takie fajne gniazda toslink/RCA? Są na 5 czy 3.3V?

Skomentuj

Luszti biere! Czekałem aż ktoś taki selektor machnie
                                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                                  No nie wierzę.. przełączasz sygnał SPDIF za pomocą CPLD i wrzucasz go na WM8804?
                                  Dokładnie.

Skąd masz takie fajne gniazda toslink/RCA? Są na 5 czy 3.3V?
                                  Z TME, Vcc od 2,7 V do 5,5 V.

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                  Luszti biere! Czekałem aż ktoś taki selektor machnie
                                  Spokojnie, muszę to uruchomić, na razie polutowałem :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Rozumiem, że zmiana źródła jeśli chodzi o przycisk to jest on wyprowadzony na goldpinach?

Odnośnie wersji SLIM - toslink, spdif, i2s to jest opcja sterowania z zewnętrznego sterownika tj sterowanie masą tam jest czy jak?
                                    Last edited by gavron04; 18.05.2018, 15:17.
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Rozumiem, że zmiana źródła jeśli chodzi o przycisk to jest on wyprowadzony na goldpinach?
                                      W dużej wersji tak, ewentualnie poprzez RS485 :)

Odnośnie wersji SLIM - toslink, spdif, i2s to jest opcja sterowania z zewnętrznego sterownika tj sterowanie masą tam jest czy jak?
                                      Samą płytką wejść w wersji slim można sterować poprzez I2C.

Skomentuj

Dokładnie.
                                        Ehh, raz myślałem że wymyśliłem coś nowego i oryginalnego, a dzień po tym ktoś wrzuca gotową płytkę Może następnym razem.
                                        Projekt będzie publiczny? udostępniasz schemat?

Skomentuj

Projekt będzie publiczny? udostępniasz schemat?
                                          Się zobaczy, na razie przy uruchamianiu znalazłem już jeden błąd. Po ustabilizowaniu będziemy myśleć :) Muszę napisać soft na procka i opis sprzętu na CPLD. A czasu coraz mniej i co raz więcej zaległych rzeczy.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X