Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
XMOS (USB, SPDIF)/I2S konwerter
Płytka "ewaluacyjna" do XMOS (XUF-208) zamówiona. Napiszę coś więcej, gdy coś zacznie działać. Niestety poległem i ostatecznie pozostało przy 4-warstwowej PCB. Wymiary to 50x50 mm, więc koszt jest wciąż raczej niewielki.
Już widzę, że przy zasilaniu oscylatorów przydało by się nieco poprawić. Jako oscylatory zastosowane są 3.2x2.5mm XK372 >datasheet<.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kizol666 Zobacz postaWzmacniacz gra pięknie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SeenT Zobacz postapiękna sprawa :) to jakichś kit ogólnodostępny ? czy sprawdzony schemat ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kizol666 Zobacz postaNie to nie kit :) Schemat dostępny w sieci. Mój wzmacniacz chodzi na wyższym napięciu anodowym ale schemat ten sam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kizol666 Zobacz postaNapięcie anodowe 1130V , udało się uzyskać 35W mocy.
Koszt budowy tego wzmacniacza to około 11 000zł
- - - - - aktualizacja - - - - -
Za 2 k to możesz sobie kupić jeden transformator głośnikowy do tego wzmacniacza :):cool:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kizol666 Zobacz postaJak ci to poprawi humor mam też kondensatory DUELUND Alexander które sprawdzę w tym miejscu. Koszt 1 szt to 335zł. Okaże się czy było warto tyle wydać na kondensatorek między stopniowy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gucio. Zobacz postaMisiu nie unoś się, i tak zagra jak boombox :)
Za późnoGra pięknie. Gucio wiesz że Cię lubię :) Ale... jak jesteś taki znawca to powiedz proszę do czego służą rezystory R11 i R12 na schemacie powyżej? :flapper:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kizol666 Zobacz postaWzmacniacz gra pięknie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaDaj lepszej jakości zdjęcia :) piękne banieczki!
Tutaj masz trochę wyraźniejsze.
https://diyaudio.pl/showthread.php/3...l=1#post515646
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kizol666 Zobacz postaZa późnoGra pięknie. Gucio wiesz że Cię lubię :) Ale... jak jesteś taki znawca to powiedz proszę do czego służą rezystory R11 i R12 na schemacie powyżej? :flapper:
Wstałeś lewą nogą chyba dziś
Ok, dojdźmy do porozumienia, wpinaj diabła i niech będzie że gra pięknie ( słyszę to ) :lol:Last edited by gucio.; 05.05.2018, 11:09.
Skomentuj
Skomentuj