Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
    Pytanie do aplikujących CSS LD25x.
    Czy głośniki trzymają wymiar?
    Jestem zmuszony do zrobienia frezów przed dotknięciem głośników.
    Czy to jest 75mm czy trzy cale czyli 76.2mm?
    Nikt nie pamięta?

Skomentuj

poł dnia rys i 15 min roboty:)

Skomentuj

Zamieszczone przez kizol666 Zobacz posta
        Dzień dobry wszystkim. Rzadko was odwiedzam, jeszcze rzadziej piszę ale pomyślałem że to fajny temat i może będzie tutaj pasować moja końcówka na GM70 - w trakcie budowy.

[...]

Przepraszam za jakoś fotek ale są robione telefonem w trakcie budowy...
        Aż musiałem się zarejestrować (do tej pory zaglądałem incognito).

Szkoda, że tak rzadko zdarza się taka jakość wykonania.
        Fantastyczna robota!

Skomentuj

Powoli składamy w całość

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Pteterycz pamiętaj o zworkach na IPS w jednym rogu od otworu montażowego - masa.
            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Git! Zastanawiałem się czy w i200 też trzeba bo w i100 na pewno...

Dzięki!
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Moje pierwsze Bieszczady :)
                Last edited by sylvek; 24.04.2018, 21:11.

Skomentuj

może będzie tutaj pasować moja końcówka na GM70
                  Fajne :)
                  Kto robił tarfa bo na necie nie mogę znaleźć ?
                  Szkoda że standardowe 8k , optymalne obciążenie dla gm jest wyższe koło 11k.
                  Tylko takich traf prawie nie ma :/

Skomentuj

Soekrisy dwa w zbalansowanym dual mono :) Amanero zasilane ze stabilizatora dyskretnego kolegi Muzg z AS.
                    Soekrisy zasilane z zasilaczy dyskretnych kolegi raven1985.

Co prawda to nie dla mnie, ale kolega stojo powinien się ucieszyć :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Soekrisy dwa w zbalansowanym dual mono :) Amanero zasilane ze stabilizatora dyskretnego kolegi Muzg z AS.
                      Soekrisy zasilane z zasilaczy dyskretnych kolegi raven1985.

Co prawda to nie dla mnie, ale kolega stojo powinien się ucieszyć :)

Czy Soekrisy dwa w zbalansowanym dual mono grają lepiej niż jeden podłączony po xlr?
                      Last edited by kizol666; 25.04.2018, 16:05.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                        Amanero zasilane ze stabilizatora dyskretnego kolegi Muzg z AS.
                        Mam szybkie pytanko apropos takiego podłączenia, czy wylutowywałeś coś z Amanero ?

Skomentuj

Czy Soekrisy dwa w zbalansowanym dual mono grają lepiej niż jeden podłączony po xlr?
                          Czy lepiej to akurat jest względne, wg mnie jest lepiej, choć to nie są jakieś kolosalne zmiany :)

Zamieszczone przez devshin Zobacz posta
                          Mam szybkie pytanko apropos takiego podłączenia, czy wylutowywałeś coś z Amanero ?
                          Wylutowałem U2.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ostatni element układanki :)

Skomentuj

Niech zgadne, idziesz w 4 drożny zestaw na bazie głośników PA ?

edit: fakt, teraz znalazłem dopiero Twoj temat o poszukiwaniach tego midbasa
                              Last edited by dragon; 26.04.2018, 15:46.

Skomentuj

Kolumny klienta. Nie ma konta na forum, ale aż szkoda nie pokazać tak ładnie zrobionych kolumn. Baltique.

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                                  Kolumny klienta. Nie ma konta na forum, ale aż szkoda nie pokazać tak ładnie zrobionych kolumn. Baltique.

Aaa właśnie na fb komentowałem, zacne

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                                    Jak dla mnie okropne. Te zaokraglenia midbasu wygladaja jak geba orangutana :)

Skomentuj

i dyfrakcja ma co robić :biggrin:

Skomentuj

Mi przypominają obcego z Prometeusza 1 (taki wąż z głową ala kobra) :biggrin:

Skomentuj

:) nawet nie wiesz jak się cieszę. Idea dual mono chodziła mi po głowie odkąd mam monitory aktywne, fajnie sie wszystko złożyło w czasie i nic z Twojego projektu nie przepadło. Mimo, że całość do mnie jedzie i jeszcze tego nie mam Dziękuję Ci za kawał dobrej roboty i cierpliwość, dzięki też gawronowi wspomnianemu muzgowi i ravenowi oraz świętemu, bez Was to cacko by nie powstało. Jak odpalę opowiem co i jak 😊 Dzięki rownież dla paprocha za popchnięcie ucha w kierunku Soekrisa.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X