Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W diy audio trzeba iść do przodu, nie mozna się cofać.
    Lepiej nie schodzić ponizej osiągniętego juź poziomu, nawet w celach "rozrywkowych" bo to prowadzi do kryzysu twórczego osobnika kombinującego.
    Ja raz próbowalem cos sklepać na byle jakich głośnikach, ktore miałem za darmo i to była czarna dziura w mojej karierze diyaudio. A i nawet spaliłem wzmacniacz wtedy, tak mnie pokarało.
    Last edited by jamess8; 17.08.2020, 16:53.

Skomentuj

to jest temat humorystyczny
      tomek cisnie fanboyom tonsila na facebooku
      a ci stwierdzili ze tomka nie stac na altusy i ze ma same chinczyki :p
      stad zrzutka

Skomentuj

Zrzutka to spontan.
        Początkowo chciałem je kupić, spalić ADSem i np wyrzucić z 2 piętra.

ALE potem pomyślałem i chłopaki tez. Ze można jakaś recenzje zrobić, zmienić wysoktonowke bądź nie, następnie machnąć nowe zwrotki.

Na koniec wrzuc na aukcje dla potrzebujących dzieciakow.
        I w zasadzie cel zrobił się szczytny, i szkoda by było.

Z zrzutki pewnie nie będzie, ale niech wisi hehe ;-)
        Last edited by tomekk_; 17.08.2020, 19:31.

Skomentuj

Albo sprzedać do Tonsila niech się uczą... :lol:
          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Musisz wejsc na grupe Tonsila czy cos i tam sie zareklamowac, to powinno sie udac.

Skomentuj

Gratulacje, to nie jest zwykła zrzutka, tylko prawdziwa ZARZUTKA.

Swoją drogą to tak jak z Polonezami, były przestarzałe już, jak wychodziły z fabryki, a dalej znajdą się ich fanboye.

Skomentuj

Kazdy ma jakis sentyment. Mysle ze kazdy z nas kto zaczynal tak przed 2010 rokiem ma sentyment do pierszych konstrukcji. Ja tam milo wspominam subwoofer na 20/80/2 lub "legendarny" klon totem mite ja mialem na 2x13/40/2 16 OHM z wyprzedaży Tonsila za grosze. Na pierszej lepszej imprezie popalilem wysokotonowki, ale gralo calkiem przyjemnie na tamte czasy.
                Gdyby nie stare prawie zapomniane i wywalone gdzies do piwnycy, potem na balkon i przemoczone od deszczu 2 drozne unitry z 20cm niskotonowcem z lat 70 od taty, mozliwe ze by mnie na tym forum nie bylo. To od nich sie wszystko zaczęlo.
                Last edited by jamess8; 17.08.2020, 20:21.

Skomentuj

Rok 2020. Tonsil dalej nie publikuje ani pomiarów swoich głośników ani ich parametrów Thiele-Smalla. Jak można traktować taką firmę poważnie?

Skomentuj

Jeśli by się udało kupić i pomierzyć, zbudować nową zwrotkę...
                    To by było potwierdzenie, czy gra czy nich...ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adams77 Zobacz posta
                      Rok 2020. Tonsil dalej nie publikuje ani pomiarów swoich głośników ani ich parametrów Thiele-Smalla. Jak można traktować taką firmę poważnie?
                      Niektore mają, wyglada jakby karty zrobione jeszcze w latach 80. Moze doszli do wniosku ze dostawy chińskich komponentow, a tym samym gotowych glosnikow tak sie różnią źe nie ma sensu podawac parametrow. Musieli by na przyklad podac fs =40hz +/-100% wiec jaki to by mialo sens 😀 Przynajmniej mamy pewnosc ze kazdy glosnik ma oryginalne indywidualne parametry.
                      Last edited by jamess8; 17.08.2020, 21:57.

Skomentuj

Czas ruszyć z budami. Gdybym wiedział, że tak ciekawie wyglądają porty "wycinane" to nie stosowałbym plastików :)

Skomentuj

Mi się podoba takie rozwiazanie, zrobie cos takiego u siebie:

Skomentuj

Ładne, a tu jeszcze:
                            https://pl.pinterest.com/pin/7430236...c_v2=1a1IUIxb6

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                              W diy audio trzeba iść do przodu, nie mozna się cofać.
                              Ja ostatnio mam mało czasu żeby słuchać muzyki na moim zestawie, więc muzyka leci w samochodzie głównie na OEMowym zestawie.
                              Ale jak już odpalę swój zestaw to za każdym razem jest efekt WOW

Co do Tonsila to wygląda jakby sklejali do kupy co popadnie, wyciągali jakieś stare projekty i "może coś z tego wyjdzie".
                              Kiedyś miałem kolumny na GDN 15/40/5 te z Siest i rozjazd w FS był dość spory koło 15-20%

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                Ja ostatnio mam mało czasu żeby słuchać muzyki na moim zestawie, więc muzyka leci w samochodzie głównie na OEMowym zestawie.
                                Ale jak już odpalę swój zestaw to za każdym razem jest efekt WOW
                                Mam dokładnie takie same odczucia. Ja ogólnie nie słucham muzyki podczas jazdy, ale ostatnio zdarzyło mi się kilka razy posłuchać. Jak się wraca do domu i załącza swoje 1000x lepsze domowe zabawki to wtedy czujesz sens tej całej zabawy :cool:
                                Moim zdaniem nawet wskazane jest mieć oemowe granie w aucie żeby czuć taki kontrast

Skomentuj

http://www.jantzen-audio.com/wp-cont...in-zakupow.pdf

Stary dobry polink wrócił? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                    Oni juz przestawali byc konkurencyjni, kiedy pojawiały sie inne tansze firmy. Nawet nie zauwaźylem ze zniknęli. Obsluga klienta w tej firmie to byl najwyzszy poziom, ale jak idzie to samo kupic taniej, kazdy kalkuluje.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                      Obsluga klienta w tej firmie to byl najwyzszy poziom, ale jak idzie to samo kupic taniej, kazdy kalkuluje.
                                      A myślisz, że te wszystkie inne sklepy to skąd miały cewki, kondensatory Jantzena, rezystory itp? Polink a w zasadzie Jantzen jest największym tego typu dostawcą w Europie :)
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
                                          Moim zdaniem nawet wskazane jest mieć oemowe granie w aucie żeby czuć taki kontrast
                                          Nie na temat...
                                          W poprzednim aucie miałem granie takie, że tylko sykacze było słychać, teraz Jetta (Golf V) z niby jakimiś wzmacniaczykami w drzwiach po wyłączeniu loudnesów i tylko subtelnym ruszeniu barwy gra to nie najgorzej jak na stare auto, wiadomo że nie ma to startu do jakiegokolwiek domowego grania, ale ku pozytywnemu zaskoczeniu uszy nie krwawią.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X