Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Ja wrzuciłem do auta uDimension EL Coax 4 (są w fabrycznych miejscach z przodu pod szybą), najtańsze radio Alpine z BT, jakiś wzmak Alpine ~120W w mostku (serio więcej radiatora niż wzmaka), RE Audio RE8D4 w zamknięte 11l.
    Jak kupowałem auto to z audio miałem tylko kable i tak starałem się jakoś ogarnąć to.
    W sumie wyszło bardzo spoko, spokojnie jak na słabo wytłumione auto to więcej nie trzeba, a głośniki grające w szybę mają całkiem fajną przestrzeń, lepsze niż granie coaxem w nogawki :)
    Myślę że do auta i to jest lekkim przerostem, ale fajne jest.

Skomentuj

Kolejna, trzecia już wersja tych kolumn. Na razie nowe głośniki (berylowa Bliesma i PHL1120) muszą się trochę rozruszać a i te, które zostały (Visatony TIW200 XS) muszą się rozruszać po długim czasie oczekiwania na nowych kompanów.
      Warto zwrócić uwagę na filc na froncie, dzięki któremu mogłem przesunąć Bliesmę w tył, co mimo pochylenia było konieczne z powodu specyficznej budowy tegoż głośnika.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

W przyszlosci plan na Atmos. Mam nadziej ze i w stereo odrobine pomoze.

Skomentuj

Czekam na chińskie IRSy, tylko ostatnio męczyła mnie w głowie taka myśl, jak dam 2 moduły na takim schemacie masy, to będzie problem z masą wejściową (do zasilacza pójdą masy z modułów a z kolei na wejściu się połączą masy sygnałowe), a niestety może być problem rozdzielić to na już gotowym PCB.

Ma ktoś pomysł jak to poprawnie zrobić?

Skomentuj

Ma ktoś sprawdzone zasilacze impulsowe a Ali?
            Takie 2*80-90V DC 1kW

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Kolejna, trzecia już wersja tych kolumn.
              No i teraz pytanie, czy gra lepiej od SB Satori, czy na tym samym poziomie, ale "inaczej", więc ciężko określić co gra lepiej? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                Ma ktoś sprawdzone zasilacze impulsowe a Ali?
                Takie 2*80-90V DC 1kW
                Ja czekam na 500W 2x70V, być może za miesiąc będzie się dało wyrazić opinię, jak się to do czegoś nada, to może kiedyś i większe się zarzuci.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  czy gra lepiej od SB Satori
                  Zależy o co pytasz? Jeśli chodzi o berylową Bliesmę vs berylowe Satori to wg mnie na pierwszy rzut ucha Bliesma lepsza, na pewno żywsza.
                  Jeśli chodzi o średniaka...to tu muszę dłużej nad zestawem posiedzieć, ale już słychać potencjał w PHLu.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

PHL1120
                    jak integracja z TIW-ami na dole ?
                    Bliesmę vs berylowe Satori
                    a vs berylowy SS ?

eh a moje średniaki SBA kiszą się w kartonach 0.5 roku :(

Skomentuj

Kolejna, trzecia już wersja tych kolumn. Na razie nowe głośniki (berylowa Bliesma i PHL1120) muszą się trochę rozruszać a i te, które zostały (Visatony TIW200 XS) muszą się rozruszać po długim czasie oczekiwania na nowych kompanów.
                      Warto zwrócić uwagę na filc na froncie, dzięki któremu mogłem przesunąć Bliesmę w tył, co mimo pochylenia było konieczne z powodu specyficznej budowy tegoż głośnika.
                      TIW 200 XS powyżej 200-250 Hz gra słabo. PHL 1120 poniżej 350 Hz gra tak sobie. Połączenie nie pozwoli pokazać maksymalnych możliwości tych głośników.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      No i teraz pytanie, czy gra lepiej od SB Satori, czy na tym samym poziomie, ale "inaczej", więc ciężko określić co gra lepiej? :)
                      PHL 1120 rozjeżdża SBA Satori, już o tym pisałem przy opisie mojego system :-).
                      Last edited by Racjonalny; 22.08.2020, 12:44.

Skomentuj

Ja będę walczył z takim połączeniem.

Dwa, 10 calowe Volty na stronę. Góra jeszcze nie wiem. Przy okazji będzie porównanie do kultowego ATC 75 150.

Skomentuj

Volty mnie zawsze kusiły. Które to modele konkretnie?

Skomentuj

To są 8 ohmowe B2500.1.

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                              TIW 200 XS powyżej 200-250 Hz gra słabo. PHL 1120 poniżej 350 Hz gra tak sobie. Połączenie nie pozwoli pokazać maksymalnych możliwości tych głośników.

PHL 1120 rozjeżdża SBA Satori, już o tym pisałem przy opisie mojego system :-).
                              Co gdyby zrezygnować z uzyskanej efektywnoaci i dać dwa PHL na strone? zejdzie niżej :)

Skomentuj

RXmini :)

Skomentuj

Co na gore przewidujesz?

Skomentuj

Obudowy ok. 100L do nowego projektu się powoli robią:
                                    Last edited by jamess8; 23.08.2020, 22:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Co na gore przewidujesz?
                                      SS 12mu + ldx25 css lub sam 12mu :)
                                      Będzie to raczej eksperyment, po pomiarach/graniu zadecyduje jak to skończy i w jakiej formie.

Skomentuj

Zapowiada się ciekawie. Przetestuj jeszcze TL z tej rury. Postaw ja na kilkucentymetrowych nóżkach, na długości 2/3 zapakuj dość gęsto zwiniętą owate. Na końcu rury dołóż rurę BR, która dostroisz system. W klozecie ten głośnik będzie grał bardzo niemrawo.

Skomentuj

Ja już chyba jestem za stary na dźwignie po piętrach takich kobył 😁

Skomentuj

Czaruję...
                                          X