Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wp³yw interkonektów i kabli g³o¶nikowych na d¼wiêk.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Poka¿
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Bartu¶
    keisan, co jak co ale kable maj± du¿y wp³yw na d¼wiek
    maj± maj± szczególnie na d¼wiêk wypadaj±cych pieni±¿ków z portfela.

Skomentuj

Kable maja przeogromny wp³yw na dzwiek, bez nich po prostu ¿adnego dzwieku nie bêdzie bo nie bêdzie czym przes³ac sygna³u...
      Polecam takie: http://www.elenet.com.pl/product_inf...ducts_id=13180
      Kolega kladzie takie w instalacjach AV za kilkadziesiat tys zlotych...

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
        Tym samym udowadniasz ze masz faktycznie te 15 lat
        ?? pierwszego zacz±³em ; )

heh smiejcie sie ale to od kabla zale¿y miedzyinnymi przestrzenno¶æ danego zestawu ... :

Skomentuj

od kabla zale¿y miedzyinnymi przestrzenno¶æ danego zestawu
          I pewnie powierzchownosc jak i punktowosc. :grin:

Skomentuj

hehe ) my¶la³em, ¿e s± tu powa¿ni ludzie
            ale co¶ mi sie zaczyna wydawaæ, ¿e jest tutaj du¿o znaFców ...

Skomentuj

my¶la³em, ¿e s± tu powa¿ni ludzie
              nie nam to oceniaæ czy my¶lisz czy nie.... S± tu bardzo powa¿ni ludzie i znaj±cy sie na rzeczy(nie mówiê o sobie bo mi daleko jeszcze do takich bo wci±¿ siê uczê)... O kablach by³o ju¿ nie raz nie dwa i zawsze taka osoba która g³osi herezje na temat kabli albo milknie albo siê poddaje...

Skomentuj

hehe ) my¶la³em, ¿e s± tu powa¿ni ludzie
                ale co¶ mi sie zaczyna wydawaæ, ¿e jest tutaj du¿o znaFców ...
                No wlasnie taki znaFca sie odezwal :roll: o d¿izys,nie chce nawet wiedziec co z ciebie bedzie za 5 lat jak Ty juz w tym wieku wierzysz w magiczne kabelki :roll: moze bys tak przeczytal caly temat? dowiesz sie ze nie warto dawac wiecej niz max 20zl za metr kabla dwu zylowego 1,5 kwadrat.

Skomentuj

Nie na temat...
                  kable maj± ogromny wp³yw na d¼wiêk, zobaczcie co siê stanie jak jaki¶ kabel wypniecie z systemu, ic, g³o¶nikowy albo sieciówke :roll:

Skomentuj

hymmm moge sie poddaæ bo wiem, ¿e nie wygram.
                    ale ró¿nice s³ysza³em miêdzy zwyk³ym kablem a tym [http://www.enerr.pl/show.php?page=em...g=emotions_01] i jest ona s³yszalna, dlatego napisa³em to co napisa³em ... nie uwazam siebie za znawce ale widzia³em jak to mniejwiecej powstaje i tym bardziej s³ysza³em jak na tyle lat ile mam uwa¿am, ¿e jestem jako¶ tam os³uchany i tak jak mówie, ró¿nice miêdzy kablami, potencjonometrami itp s³ychaæ.
                    w audiofilskim zestawie gra wszystko nawet kable ... takie jest moje zdanie i go nie zmienie ; )

Poczyta³em troche temat i widze, ¿e nie ma siê co udzielaæ tutaj na ten temat
                    mo¿e i to sprawa czystego marketingu, a mo¿e jednak co¶ te kable zmieniaja.
                    Mo¿na jeszcze zawitaæ u laryngologa :))

[ Dodano: 2009-03-03, 21:38 ]
                    i nie chce tam jakiego¶ konfilktu wywo³aæ miêdzy forum vs ja wiêc podpo¿adkuje siê do waszej wersji )

Skomentuj

Pad³em :lol: powiedz jeszcze ze wplyw na dzwiek ma to w jaki sposob wepniesz kabel do bniazdka,ze jak odwrocisz wtyczke o 180* i wepniesz z powrotem do gniazdka to gra inaczej :lol: bo juz slyszalem takie bzdury :grin:

Skomentuj

Padaj : )

[ Dodano: 2009-03-03, 21:49 ]
                        mo¿na to porównaæ z teoria, ¿e g³o¶nik za 5 z³ gra tak jak za 500 ...

Skomentuj

Tez mi porownanie :roll: wyszedles juz z gimnazjum? moze pojscie do elektronika cie czegos nauczy.

Skomentuj

jeszcze nie ; )
                            a dodam jeszcze, ¿e kondensatory te¿ wp³ywaja jak ca³a reszta. ale juz sie nie sprzeczam ; )

Skomentuj

Bartu¶, na tym forum nie ma co walczyæ z teori± o przewodach (NIE KABLACH!!!! - kto siê uczy³ w kierunku elektronicznym wie dlaczego!!!). Niemal¿e wszyscy na forum polecaj± jaki¶ przewód za 4,50z³ z Polinka i ¿e to jest jedyny sensowny wybór, ale mam tak± kontrê: Czy kto¶ powie dlaczego przewód za 2z³ jest gorszy od tego z Polinka i dlaczego ten z Polinka nie ró¿ni siê od np. Resona?
                              W regulaminie forum chyba trzeba dopisaæ jeden paragraf - Zakaz dyskusji o przewodach - NIE MA SENSU tutaj.

Skomentuj

Bartu¶, wez zacznij myslec zanim napiszesz. Kabel to kawalek przewodnika o zmikonych warotsciach RLC - pomijalnych. Nie jest to uklad ktory na poziomie f 20-20k jest w stanie wprowadzic jakies zmiany. Co innego glosnik jako uklad RLC ktore nazezy brac pod uwage i w dodatku jest to przetwornik energii elektrycznej w cisnienie itd... naprawde nie myslisz jesli potrafisz to porownac. Co do tego ze "slyszales kable siecowe"... zastanawiam sie czy wiesz co siedzi w scianie.. i na drodze z elektrowni do gniazdka.. hehe wez bo sie kompromitujesz nawet jak na 15 letniego chlopaka. :neutral:

Skomentuj

mo¿e troche okej czyli wniosek ze kable nie graja ??

Skomentuj

Przewody nie graj± tylko przewodz±. (POWTARZAM PRZEWODY)

Skomentuj

czyli te za przypu¶æmy 2000 z³ to dla takich panów po 50 z w±sem i grubym portfelem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
                                        Niemal¿e wszyscy na forum polecaj± jaki¶ przewód za 4,50z³ z Polinka i ¿e to jest jedyny sensowny wybór, ale mam tak± kontrê: Czy kto¶ powie dlaczego przewód za 2z³ jest gorszy od tego z Polinka
                                        Niewiem o jakim przewodzie mowisz,ale z pewnoscia polecaja bo jest lepiej wykonany (izolacja) lub jest z prawdziwej miedzi a nie jak to bywa w tych najtanszych ze zlomu. Widze ze Ty chyba tez nie uwaznie czytasz.

Zamieszczone przez KIVLOV
                                        W regulaminie forum chyba trzeba dopisaæ jeden paragraf - Zakaz dyskusji o przewodach - NIE MA SENSU tutaj.
                                        Rozmowa z sesem ma ses,a nie pierdzielenie trzy po trzy kogos komu sie cos wydaje,ze niby slyszal roznice. Slepe testy temu dowiodly,a jesli sie ktos dalej upiera ze slyszy roznice miedzy tymi audiofilskimi kabelkami a takimi normalnymi (nie ze zlomu co 50% uzytej niby miedzi sie przykleja do magnesu) to zrobmy latem spota i sie okaze.

Skomentuj

Bartu¶, troszkê nie rozumiem - stwierdzi³e¶ sam, ¿e odczu³e¶ ró¿nicê wiêc nie wiem czy to pytanie jest retoryczne czy chcesz siê upewniæ?

Skomentuj

Czarujê...
                                          X