Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wpływ interkonektów i kabli głośnikowych na dźwięk.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Bartuś
    keisan, co jak co ale kable mają duży wpływ na dźwiek
    mają mają szczególnie na dźwięk wypadających pieniążków z portfela.

Skomentuj

Kable maja przeogromny wpływ na dzwiek, bez nich po prostu żadnego dzwieku nie będzie bo nie będzie czym przesłac sygnału...
      Polecam takie: http://www.elenet.com.pl/product_inf...ducts_id=13180
      Kolega kladzie takie w instalacjach AV za kilkadziesiat tys zlotych...

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
        Tym samym udowadniasz ze masz faktycznie te 15 lat
        ?? pierwszego zacząłem ; )

heh smiejcie sie ale to od kabla zależy miedzyinnymi przestrzenność danego zestawu ... :

Skomentuj

od kabla zależy miedzyinnymi przestrzenność danego zestawu
          I pewnie powierzchownosc jak i punktowosc. :grin:

Skomentuj

hehe ) myślałem, że są tu poważni ludzie
            ale coś mi sie zaczyna wydawać, że jest tutaj dużo znaFców ...

Skomentuj

myślałem, że są tu poważni ludzie
              nie nam to oceniać czy myślisz czy nie.... Są tu bardzo poważni ludzie i znający sie na rzeczy(nie mówię o sobie bo mi daleko jeszcze do takich bo wciąż się uczę)... O kablach było już nie raz nie dwa i zawsze taka osoba która głosi herezje na temat kabli albo milknie albo się poddaje...

Skomentuj

hehe ) myślałem, że są tu poważni ludzie
                ale coś mi sie zaczyna wydawać, że jest tutaj dużo znaFców ...
                No wlasnie taki znaFca sie odezwal :roll: o dżizys,nie chce nawet wiedziec co z ciebie bedzie za 5 lat jak Ty juz w tym wieku wierzysz w magiczne kabelki :roll: moze bys tak przeczytal caly temat? dowiesz sie ze nie warto dawac wiecej niz max 20zl za metr kabla dwu zylowego 1,5 kwadrat.

Skomentuj

Nie na temat...
                  kable mają ogromny wpływ na dźwięk, zobaczcie co się stanie jak jakiś kabel wypniecie z systemu, ic, głośnikowy albo sieciówke :roll:

Skomentuj

hymmm moge sie poddać bo wiem, że nie wygram.
                    ale różnice słyszałem między zwykłym kablem a tym [http://www.enerr.pl/show.php?page=em...g=emotions_01] i jest ona słyszalna, dlatego napisałem to co napisałem ... nie uwazam siebie za znawce ale widziałem jak to mniejwiecej powstaje i tym bardziej słyszałem jak na tyle lat ile mam uważam, że jestem jakoś tam osłuchany i tak jak mówie, różnice między kablami, potencjonometrami itp słychać.
                    w audiofilskim zestawie gra wszystko nawet kable ... takie jest moje zdanie i go nie zmienie ; )

Poczytałem troche temat i widze, że nie ma się co udzielać tutaj na ten temat
                    może i to sprawa czystego marketingu, a może jednak coś te kable zmieniaja.
                    Można jeszcze zawitać u laryngologa :))

[ Dodano: 2009-03-03, 21:38 ]
                    i nie chce tam jakiegoś konfilktu wywołać między forum vs ja więc podpożadkuje się do waszej wersji )

Skomentuj

Padłem :lol: powiedz jeszcze ze wplyw na dzwiek ma to w jaki sposob wepniesz kabel do bniazdka,ze jak odwrocisz wtyczke o 180* i wepniesz z powrotem do gniazdka to gra inaczej :lol: bo juz slyszalem takie bzdury :grin:

Skomentuj

Padaj : )

[ Dodano: 2009-03-03, 21:49 ]
                        można to porównać z teoria, że głośnik za 5 zł gra tak jak za 500 ...

Skomentuj

Tez mi porownanie :roll: wyszedles juz z gimnazjum? moze pojscie do elektronika cie czegos nauczy.

Skomentuj

jeszcze nie ; )
                            a dodam jeszcze, że kondensatory też wpływaja jak cała reszta. ale juz sie nie sprzeczam ; )

Skomentuj

Bartuś, na tym forum nie ma co walczyć z teorią o przewodach (NIE KABLACH!!!! - kto się uczył w kierunku elektronicznym wie dlaczego!!!). Niemalże wszyscy na forum polecają jakiś przewód za 4,50zł z Polinka i że to jest jedyny sensowny wybór, ale mam taką kontrę: Czy ktoś powie dlaczego przewód za 2zł jest gorszy od tego z Polinka i dlaczego ten z Polinka nie różni się od np. Resona?
                              W regulaminie forum chyba trzeba dopisać jeden paragraf - Zakaz dyskusji o przewodach - NIE MA SENSU tutaj.

Skomentuj

Bartuś, wez zacznij myslec zanim napiszesz. Kabel to kawalek przewodnika o zmikonych warotsciach RLC - pomijalnych. Nie jest to uklad ktory na poziomie f 20-20k jest w stanie wprowadzic jakies zmiany. Co innego glosnik jako uklad RLC ktore nazezy brac pod uwage i w dodatku jest to przetwornik energii elektrycznej w cisnienie itd... naprawde nie myslisz jesli potrafisz to porownac. Co do tego ze "slyszales kable siecowe"... zastanawiam sie czy wiesz co siedzi w scianie.. i na drodze z elektrowni do gniazdka.. hehe wez bo sie kompromitujesz nawet jak na 15 letniego chlopaka. :neutral:

Skomentuj

może troche okej czyli wniosek ze kable nie graja ??

Skomentuj

Przewody nie grają tylko przewodzą. (POWTARZAM PRZEWODY)

Skomentuj

czyli te za przypuśćmy 2000 zł to dla takich panów po 50 z wąsem i grubym portfelem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez KIVLOV
                                        Niemalże wszyscy na forum polecają jakiś przewód za 4,50zł z Polinka i że to jest jedyny sensowny wybór, ale mam taką kontrę: Czy ktoś powie dlaczego przewód za 2zł jest gorszy od tego z Polinka
                                        Niewiem o jakim przewodzie mowisz,ale z pewnoscia polecaja bo jest lepiej wykonany (izolacja) lub jest z prawdziwej miedzi a nie jak to bywa w tych najtanszych ze zlomu. Widze ze Ty chyba tez nie uwaznie czytasz.

Zamieszczone przez KIVLOV
                                        W regulaminie forum chyba trzeba dopisać jeden paragraf - Zakaz dyskusji o przewodach - NIE MA SENSU tutaj.
                                        Rozmowa z sesem ma ses,a nie pierdzielenie trzy po trzy kogos komu sie cos wydaje,ze niby slyszal roznice. Slepe testy temu dowiodly,a jesli sie ktos dalej upiera ze slyszy roznice miedzy tymi audiofilskimi kabelkami a takimi normalnymi (nie ze zlomu co 50% uzytej niby miedzi sie przykleja do magnesu) to zrobmy latem spota i sie okaze.

Skomentuj

Bartuś, troszkę nie rozumiem - stwierdziłeś sam, że odczułeś różnicę więc nie wiem czy to pytanie jest retoryczne czy chcesz się upewnić?

Skomentuj

Czaruję...