Zamieszczone przez Bartuś
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wpływ interkonektów i kabli głośnikowych na dźwięk.
Collapse
X
-
Kable maja przeogromny wpływ na dzwiek, bez nich po prostu żadnego dzwieku nie będzie bo nie będzie czym przesłac sygnału...
Polecam takie: http://www.elenet.com.pl/product_inf...ducts_id=13180
Kolega kladzie takie w instalacjach AV za kilkadziesiat tys zlotych...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bartuśmyślałem, że są tu poważni ludzie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bartuśhehe) myślałem, że są tu poważni ludzie
ale coś mi sie zaczyna wydawać, że jest tutaj dużo znaFców ...
Skomentuj
-
hymmm moge sie poddać bo wiem, że nie wygram.
ale różnice słyszałem między zwykłym kablem a tym [http://www.enerr.pl/show.php?page=em...g=emotions_01] i jest ona słyszalna, dlatego napisałem to co napisałem ... nie uwazam siebie za znawce ale widziałem jak to mniejwiecej powstaje i tym bardziej słyszałem jak na tyle lat ile mam uważam, że jestem jakoś tam osłuchany i tak jak mówie, różnice między kablami, potencjonometrami itp słychać.
w audiofilskim zestawie gra wszystko nawet kable ... takie jest moje zdanie i go nie zmienie ; )
Poczytałem troche temat i widze, że nie ma się co udzielać tutaj na ten temat
może i to sprawa czystego marketingu, a może jednak coś te kable zmieniaja.
Można jeszcze zawitać u laryngologa :))
[ Dodano: 2009-03-03, 21:38 ]
i nie chce tam jakiegoś konfilktu wywołać między forum vs ja więc podpożadkuje się do waszej wersji)
Skomentuj
-
Bartuś, na tym forum nie ma co walczyć z teorią o przewodach (NIE KABLACH!!!! - kto się uczył w kierunku elektronicznym wie dlaczego!!!). Niemalże wszyscy na forum polecają jakiś przewód za 4,50zł z Polinka i że to jest jedyny sensowny wybór, ale mam taką kontrę: Czy ktoś powie dlaczego przewód za 2zł jest gorszy od tego z Polinka i dlaczego ten z Polinka nie różni się od np. Resona?
W regulaminie forum chyba trzeba dopisać jeden paragraf - Zakaz dyskusji o przewodach - NIE MA SENSU tutaj.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bartuśmożna to porównać z teoria, że głośnik za 5 zł gra tak jak za 500 ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KIVLOVNiemalże wszyscy na forum polecają jakiś przewód za 4,50zł z Polinka i że to jest jedyny sensowny wybór, ale mam taką kontrę: Czy ktoś powie dlaczego przewód za 2zł jest gorszy od tego z Polinka
Zamieszczone przez KIVLOVW regulaminie forum chyba trzeba dopisać jeden paragraf - Zakaz dyskusji o przewodach - NIE MA SENSU tutaj.
Skomentuj
Skomentuj