Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o PEERLESS XXLS??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolego audio-technik, roznica miedzy 500W a 300 to zaledwie 2,2dB, czyli troszke głosniej dla ucha (napewno nie 1,66 raza, zeby tyle uzyskac musialbys miec nie 500 a 1500W). Nie ma co sie tak podniecac mocami. Roznice na sluch sa minimalne a czsem wrecz niemozliwe do wychwycenia. MAgiczne i powtarzane jak mantra pojecie "kontrola" ma zwaizek tlyko z DF a nie moca wzmacnaicza.

Skomentuj

A jaki będzie DF przy paru metrach przewodu? Akurat ten parametr ma nie wiele wspólnego z jakością basu. Oczywiście jakiś przyzwoity pułap musi być.
      Na przykładzie wzmacniacza janka to zawsze podniesienie napięcia a co za tym idzie i mocy skutkowało tym że głośnik grał lepiej. Te wzmaki janka na allegro to moje dzieło. Nie długo będzie jeszcze jeden na 4 parach a potem dwa na 3parach.

Skomentuj

O ile mi wiaodmo nie istnieje jakis koncowy opracowany wzmacnaicz janka a co dopiero jego klony/modyfikacje typu janek400 czy janek500.

Zamieszczone przez coolombo
        Te wzmaki janka na allegro to moje dzieło
        Nic nie widze na allegro takiego...

Mam andzieje ze nie sa konstrukcja typu jak ta:
        http://flodins.info/pliki/eagle/dscf5629_.jpg ktora robil chyba jakis piekarz...

Skomentuj

pegelmesser to chyba pojechałeś kolege, bo chyba to jego...a co do DF, to jest one zalezne tez od oporu, ale ciezko uzyskac przy malych mocach duze DF, tak mi sie wydaje chyba ze jest inaczej to mnie oswieccie :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez audio-technik
            ale ciezko uzyskac przy malych mocach duze DF
            A co to ma ze soba wspolnego? Mozna zrobic wzmacnaicz 1W z DF=400. Jaki problem Nawet latwiej niz zrobic 400W-owy z DF=400.
            to chyba pojechałeś kolege,
            Nie, to nie moj kolega zaden :cry:

Skomentuj

Temat ucichł, pewnie z braku czasu a ja mam pytanie do kondrax jak tam subwoofer :?:

Skomentuj

W szafie leży, monitory priorytet, jutro otwory i lakierowanie zostało.
                Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Hehe no to nie za ciekawie z subem, a co do monitorów z czym masz zamiar porównać ich brzmienie :?:

[ Dodano: 2009-01-30, 21:32 ]
                  Aha i moglbys powiedzieć jakiej muzyki słuchasz bo moze być pieknie ładnie na Twojej a niekoniecznie u innych tak bedzie...

Skomentuj

Ja mam będę miał porównanie na pewno do B&W monitorów kolegi z nowej serii jak się zbiorę do niego, moich poprzednich kolumn na M18WH-08-08 + D25AG-05-06 i kevlarowego SS i 9700 jak się też zbiorę i pojadę do drugiego kolegi. Kupili jeden i drugi już dawno a się zebrać i posłuchać nie mogę. Będę miał swoje to przyjadę do nich i porównam.

Ja słucham różnie zależy od dnia wszystkiego po trochą ale z reguły:
                    Anna Maria Jopek
                    George Michael
                    Linkin Park
                    Aerosmith
                    George Waters
                    Deftones
                    Evanescence
                    Johny Cash
                    i parę innych

[ Dodano: 2009-01-30, 21:43 ]
                    moja dziewczyna męczy u mnie wszystkie okliczne kacawały z radia i te psełdo techniawki i Backstreet Boys

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez kondrax
                      te psełdo techniawki
                      Pseudo czyli? Bo podgatunków techno trochę jest ale o pseudo nie słyszałem :mad:

Skomentuj

Ale się czepiasz chodziło mi o te kacawały radiowe co mają 3 słowa powtarzające się w kółko i denny rytm w stylu umcyk umcyk cyck cyk i zajmują pierwsze miejsca list przebojów.

Skomentuj

kondrax jedynie czego słucham z tego co Ty to LP a moje upodobania to Trance House, HH, R&B, no i lepsiejszy POP nie to co odrazu w radiu "HIT"... Ale głównie zamykam sie w HH(RAP) i TRANCE...

Skomentuj

Masz 19 lat, przejdzie ci ta łupanina w końcu, te całe techno. Jak masz jakiś fajny sprzęt z dobrymi głośnikami lub masz kolegę co ma weź pościągaj w ape pare fajnych albumów z dobra przestrzenią zobaczysz jak ci się wkręci przestaniesz wracać do techno. Pod warunkiem ze posłuchasz na dobrym sprzęcie.

[ Dodano: 2009-02-01, 10:49 ]
                            Zbiegiem lat się gust zmienia i upodobania, i zmieni ci się gust muzyczny zobaczysz, a i subwoofera będziesz słuchał z wiekiem o połowę ciszej.

Skomentuj

kondrax wydaje Ci sie, a jezeli było tak w Twoim przypadku to w moim raczej nie będzie, lubie muzyke rozrywkową, popularna, nie jest ona zła, niemusze słuchac klasyki czy jazzu zeby miec dobry sprzet i slyszeć różnice, a co do głośnego sluchania to ja głosno nie slucham, czasem lubie dorzucic do pieca... I nie obrazaj mojej muzyki mianem TECHNO :razz: Techno to połaczenie muzyki popularnej z mega przesterowanym basem dla mnie, bez urazy dla tych co słuchaja...

Skomentuj

Techno to połaczenie muzyki popularnej z mega przesterowanym basem
                                Uu tu gruubo sie mylisz...

http://www.trioda.com/forum/viewtopi...9&hilit=techno
                                http://www.trioda.com/forum/viewtopi...0&hilit=techno

Skomentuj

wraz ze miana kolumn na lepsze zmieniaja sie upodobania muzyczne... nie do konca odstawiamy to co sluchalismy, ale niektorych kawalkow nie da sie juz sluchac, za to inne ktorych nie lubilismy zaczynaja brzmiec z zaciekawieniem... wiem to po sobie..

Skomentuj

dolphin123 moze i racją ale ja i tak czesto lubie sluchać różnej muzyki, a czy nieda sie słuchać, wiekszość tego co słucham mam w dobrej jakości wiec nie narzekam, mimo ze niemam na czym powaznym odsluchiwać, aktualnie wykładam troszke kasy na nowy sprzet do pakowania tej muzyki czyli laptopik. Wraz z laptopem bedzie wspolpracować karta dzwiękowa TOSHIBY, a z nią słuchawki ATH-ES7. Może basu z tego niema dużo to prawda ale to co ważne dla mnie w dzwięku jest zachowane :wink:

Jakby ktoś chciał posłuchać fajnego wykopu to niech posłucha Xzibit - LAX(mam w FLAC moge wrzucic gdzieś na serwerek jeżeli ktoś chce posluchac, cieżko o lepszą jakość niz tą co ja mam)

Skomentuj

nie mowie ze zmienia sie calkowicie gust ale pewne kawalki ktore jakos sie tam sluchalo i nie wylaczalo radia czy kompa u kumpla jak lecialy zaczynaja brzmiec i sie podobac

Skomentuj

dolphin123 rozumiem Cię i wiem o co kaman, kiedys nie mogłem słuchac LP, teraz lubie od czasu do czasu posłuchać...

Skomentuj

A co to wszystko ma wspólnego z tematem?

Skomentuj

Czaruję...