Kolego audio-technik, roznica miedzy 500W a 300 to zaledwie 2,2dB, czyli troszke głosniej dla ucha (napewno nie 1,66 raza, zeby tyle uzyskac musialbys miec nie 500 a 1500W). Nie ma co sie tak podniecac mocami. Roznice na sluch sa minimalne a czsem wrecz niemozliwe do wychwycenia. MAgiczne i powtarzane jak mantra pojecie "kontrola" ma zwaizek tlyko z DF a nie moca wzmacnaicza.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pytanie o PEERLESS XXLS??
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
A jaki będzie DF przy paru metrach przewodu? Akurat ten parametr ma nie wiele wspólnego z jakością basu. Oczywiście jakiś przyzwoity pułap musi być.
Na przykładzie wzmacniacza janka to zawsze podniesienie napięcia a co za tym idzie i mocy skutkowało tym że głośnik grał lepiej. Te wzmaki janka na allegro to moje dzieło. Nie długo będzie jeszcze jeden na 4 parach a potem dwa na 3parach.
Skomentuj
-
O ile mi wiaodmo nie istnieje jakis koncowy opracowany wzmacnaicz janka a co dopiero jego klony/modyfikacje typu janek400 czy janek500.
Zamieszczone przez coolomboTe wzmaki janka na allegro to moje dzieło
Mam andzieje ze nie sa konstrukcja typu jak ta:
http://flodins.info/pliki/eagle/dscf5629_.jpg ktora robil chyba jakis piekarz...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez audio-technikale ciezko uzyskac przy malych mocach duze DF
Zamieszczone przez audio-technikto chyba pojechałeś kolege,
Skomentuj
-
Ja mam będę miał porównanie na pewno do B&W monitorów kolegi z nowej serii jak się zbiorę do niego, moich poprzednich kolumn na M18WH-08-08 + D25AG-05-06 i kevlarowego SS i 9700 jak się też zbiorę i pojadę do drugiego kolegi. Kupili jeden i drugi już dawno a się zebrać i posłuchać nie mogę. Będę miał swoje to przyjadę do nich i porównam.
Ja słucham różnie zależy od dnia wszystkiego po trochą ale z reguły:
Anna Maria Jopek
George Michael
Linkin Park
Aerosmith
George Waters
Deftones
Evanescence
Johny Cash
i parę innych
[ Dodano: 2009-01-30, 21:43 ]
moja dziewczyna męczy u mnie wszystkie okliczne kacawały z radia i te psełdo techniawki i Backstreet BoysWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Masz 19 lat, przejdzie ci ta łupanina w końcu, te całe techno. Jak masz jakiś fajny sprzęt z dobrymi głośnikami lub masz kolegę co ma weź pościągaj w ape pare fajnych albumów z dobra przestrzenią zobaczysz jak ci się wkręci przestaniesz wracać do techno. Pod warunkiem ze posłuchasz na dobrym sprzęcie.
[ Dodano: 2009-02-01, 10:49 ]
Zbiegiem lat się gust zmienia i upodobania, i zmieni ci się gust muzyczny zobaczysz, a i subwoofera będziesz słuchał z wiekiem o połowę ciszej.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
kondrax wydaje Ci sie, a jezeli było tak w Twoim przypadku to w moim raczej nie będzie, lubie muzyke rozrywkową, popularna, nie jest ona zła, niemusze słuchac klasyki czy jazzu zeby miec dobry sprzet i slyszeć różnice, a co do głośnego sluchania to ja głosno nie slucham, czasem lubie dorzucic do pieca... I nie obrazaj mojej muzyki mianem TECHNO :razz: Techno to połaczenie muzyki popularnej z mega przesterowanym basem dla mnie, bez urazy dla tych co słuchaja...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez audio-technikTechno to połaczenie muzyki popularnej z mega przesterowanym basem
http://www.trioda.com/forum/viewtopi...9&hilit=techno
http://www.trioda.com/forum/viewtopi...0&hilit=techno
Skomentuj
-
dolphin123 moze i racją ale ja i tak czesto lubie sluchać różnej muzyki, a czy nieda sie słuchać, wiekszość tego co słucham mam w dobrej jakości wiec nie narzekam, mimo ze niemam na czym powaznym odsluchiwać, aktualnie wykładam troszke kasy na nowy sprzet do pakowania tej muzyki czyli laptopik. Wraz z laptopem bedzie wspolpracować karta dzwiękowa TOSHIBY, a z nią słuchawki ATH-ES7. Może basu z tego niema dużo to prawda ale to co ważne dla mnie w dzwięku jest zachowane :wink:
Jakby ktoś chciał posłuchać fajnego wykopu to niech posłucha Xzibit - LAX(mam w FLAC moge wrzucic gdzieś na serwerek jeżeli ktoś chce posluchac, cieżko o lepszą jakość niz tą co ja mam)
Skomentuj
Skomentuj