Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanie vify TC z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I po jaką chol... ja wchodziłem na forum?? :oops: Teraz jestem zdrowszy o jakies 500zł. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

ja jeszcze mysle zeby wziac kilka sztuk ale cholera, nie po to pieniadze zbierałem...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
        jeszcze mysle zeby wziac
        Tych 8ohm już nikt nie weźmie.

Skomentuj

bo niema, ale nie szkodzi ze by 4 ohm wziac.

Powtorze pytanie - z czym sa lepsze 8 ohm ze szybciej zeszły? czy poprostu dlatego ze malo- ludzie nie zwlekali ?

Skomentuj

z czym sa lepsze 8 ohm ze szybciej zeszły
            Monitorki łatwiej zasilić, zrobić, ustawić.

Skomentuj

a to monitorkow 4 ohm nie mozna zrobic? i zasilic czemu latwiej? hmm...

Skomentuj

Sory że się wcinam, ale czy któryś z moderatorów nie mógł by wydzielić tej dyskusji do innego tematu? Widzę że głośniki zrobiły furorę ale ten topic jest o innej tematyce :razz:

Skomentuj

a to monitorkow 4 ohm nie mozna zrobic? i zasilic czemu latwiej? hmm
                  wszystko można :wink:

Skomentuj

No można by zrobić jakiś nowy temat, bo jak dostaniemy głośniki to gdzieś o zwrotnicach, aplikacjach itp trzeba będzie podyskutować :P

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                      Jak myślicie- te vify zagrają porównywalnie z 14scx +
                      woofer na podobnym poziomie ale wysokotonowka zdecydowanie lepsza

Zamieszczone przez Overclocker
                      No można by zrobić jakiś nowy temat, bo jak dostaniemy głośniki to gdzieś o zwrotnicach, aplikacjach itp trzeba będzie podyskutować
                      robi sie

Skomentuj

za sprawa kamana777 ktory siedzial w necie macie projekt kina domowego z TC

http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz1.pdf
                        http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz2.pdf
                        http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz3.pdf

:wink:

Skomentuj

Jak komuś przyjdzie już paczka, to niech da znać, w jakim naprawdę są stanie głośniki i czy dobrze sprzedawca pakuje przesyłki.

Nawet pokusiłbym się o złożenie 2x4ohm i tej 6ohm kopułki, nigdy nie robiłem MTM.

Skomentuj

Jak podłączyć te głośniki wysoki 6ohm niski 4ohm. Znaczy jak to podłączyć przez zwrotnice żeby dobrze było i ile ohm wyjdzie na monitorka.

Skomentuj

universal zajrzales?
                              http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz1.pdf
                              http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz2.pdf
                              http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz3.pdf

P.S.Ja sie w te Vify nie bawie skoro to polka tonsila 13 40 2 i 14SCX :)

Skomentuj

to nie wiem czy dobrze rozumiem nie da się zrobić monitora na niskim 4ohm i wysokim 6ohm? tylko można w ten sposób ze 2 niskie po 4ohm + wysoki 6ohm. Dobrze rozkminiam?
                                Czy jak kupie 2 niskie 4ohm i 2 6ohm to czy da się zrobić monitorki w taki sposób podłaczyc aby dało to 4ohm ,6 ohm lub 8 ohm?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                  P.S.Ja sie w te Vify nie bawie skoro to polka tonsila 13 40 2 i 14SCX
                                  Ekspertem nie jestem, ale jak się popatrzy na charakterystyki z tego artykułu i te z linku na allegro. To przedział 400-700Hz wygląda słabiej od STXa .

Skomentuj

TC20 ma bardzo zbliżoną charakterystyke do TC26 i podobne parametry więc myśle ze jesli chodzi o zwrotnice wg.kisiela to zmiany w zwrotnicy dla pasma wysokotonwego bedza nie wielka nawte na tej by to znosnie zagrało :)

8ohm-Monitorki
                                    4ohm(2x4ohm)-mtmki:)

Ale 8Ohm juz sie rozeszly jeszcze wczoraj

Skomentuj

panowie a jak by sie miała konstrukcja z jednym 4 ohm moj wzmak moze pracowac z takim obciazeniem tylko czy to sensowne rozwiazanie

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                                        z czym sa lepsze 8 ohm ze szybciej zeszły
                                        Monitorki łatwiej zasilić, zrobić, ustawić.
                                        Mozesz rozwinac mysl, dlaczego na 8ohm latwiej zrobic, ustawic?

Skomentuj

Funiax1 chyba się źle wysłowił, miał chyba na myśli, że są one (8-ohm) bardziej uniwersalne bo możesz je podłączyć praktycznie do każdego wzmacniacza, zarówno 4- jak i 8-ohm..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X