panowie a jak by sie miała konstrukcja z jednym 4 ohm moj wzmak moze pracowac z takim obciazeniem tylko czy to sensowne rozwiazanie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
tanie vify TC z allegro
Collapse
X
-
Rezystor nie udaje glosnika. Juz bym wolal dac cewke z cienszego drutu, ktora ma wieksza rezystancje. Rezystorow powinno sie w miare mozliwosci unikac, chyba, ze nie ma innej mozliwosci na dopasowanie glosnikow.
Z reszta nie rozumiem zamieszania, 4ohm to wcale nie taki problem dla solidnych wzmacniaczy, chyba ze impedancja calego zestawu bedzie schodzic mocno ponizej 4 ohm to moze byc problem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez universalPanowie czy można dodać rezystor który będzie udawać głośnik?
tzn mozna ale spieprzy ci brzmienie
universal, czy twoj wzmacniacz obsluguje od 4ohm? jak nie to musisz kupic 2szt wooferow
jak obsluguje to nie ma znaczenia ze tweeter jest 6ohm - wyzsza wartosc jest bezpieczniejsza a zagra ewentualnie ciszej :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitowfuniax1 napisał/a
Tasior napisał/a
z czym sa lepsze 8 ohm ze szybciej zeszły
Monitorki łatwiej zasilić, zrobić, ustawić.
Mozesz rozwinac mysl, dlaczego na 8ohm latwiej zrobic, ustawic?
Skomentuj
-
A ja planuje monitorki na wersji 4 ohm plus podłogówki na dwóch 8 ohm :) Same zalety... Więcej mocy ze wzmacniacza i kopułkę trudniej upalić :) No i nawet zwrotnica do wersji 4 ohm jest tańsza :) (bo mniejsze cewki...)
[ Dodano: 2009-10-27, 18:32 ]
Zamieszczone przez dolphin123P.S.Ja sie w te Vify nie bawie skoro to polka tonsila 13 40 2 i 14SCX
Skomentuj
-
Moze przekret na skale krajowa:P Ja czekalem na odp czy posiada jeszcze wersje 8 ohm niby pisal ze ma jeszcze cos na stanie,pozniej mu napisalem ze zalicytuje wysokotonowki i ze czekam na odp czy napewno ma jeszcze 8 ohmowe i ze jak niema to biore 4szt. 4 ohm i nic mi nie odpisal,az do zakonczenia aukcji,dostalem odp ze ktos sie niby zadeklarował sie wziaść reszte głośników i to co zostanie niby ma wystawic w nast. tygodniu ile w tym wiary??:>
Skomentuj
-
Polska mentalność, jak coś tanio to przekręt.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez metalcruscherPolska mentalność, jak coś tanio to przekręt.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez funiax1Rozmawiałem dzisiaj z gościem i do mnie powiedział że zakończył aukcje przed czasem bo nie dawał sobie rady z jej obsługą i że w przyszłym tygodniu wystawi ponownie.
[ Dodano: 2009-10-28, 11:18 ]
Zamieszczone przez dj_zibiPolska mentalność, jak cos tanio to przekręt
Skomentuj
Skomentuj