Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanie vify TC z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

panowie a jak by sie miała konstrukcja z jednym 4 ohm moj wzmak moze pracowac z takim obciazeniem tylko czy to sensowne rozwiazanie
    a czemu nie? co za roznica miedzy 4 a 8 ohm? jak wzmak obsluzy 4 ohm to co za problem?

Skomentuj

Panowie czy można dodać rezystor który będzie udawać głośnik?
      Powiedzmy ze mamy głośnik 4ohm i rezystor 4ohm, podłączamy to szeregowo i otrzymam 8hom?

Skomentuj

Rezystor nie udaje glosnika. Juz bym wolal dac cewke z cienszego drutu, ktora ma wieksza rezystancje. Rezystorow powinno sie w miare mozliwosci unikac, chyba, ze nie ma innej mozliwosci na dopasowanie glosnikow.
        Z reszta nie rozumiem zamieszania, 4ohm to wcale nie taki problem dla solidnych wzmacniaczy, chyba ze impedancja calego zestawu bedzie schodzic mocno ponizej 4 ohm to moze byc problem.

Skomentuj

Zamieszczone przez universal
          Panowie czy można dodać rezystor który będzie udawać głośnik?
          NIE!
          tzn mozna ale spieprzy ci brzmienie

universal, czy twoj wzmacniacz obsluguje od 4ohm? jak nie to musisz kupic 2szt wooferow
          jak obsluguje to nie ma znaczenia ze tweeter jest 6ohm - wyzsza wartosc jest bezpieczniejsza a zagra ewentualnie ciszej :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow
            funiax1 napisał/a
            Tasior napisał/a
            z czym sa lepsze 8 ohm ze szybciej zeszły

Monitorki łatwiej zasilić, zrobić, ustawić.

Mozesz rozwinac mysl, dlaczego na 8ohm latwiej zrobic, ustawic?
            Nie mówię że te 8ohm są lepsze tylko że jak ktoś ma na wzmaku napisane np. od 6ohm to brał te 8ohm i dlatego szybciej zeszły.Pewnie dużo ludzi brało je na satelity do kina dlatego napisałem monitorki, co nie znaczy że na 4ohm nie można ich zrobić, 4ohm'owe też wziołem :wink:

Skomentuj

A ja planuje monitorki na wersji 4 ohm plus podłogówki na dwóch 8 ohm :) Same zalety... Więcej mocy ze wzmacniacza i kopułkę trudniej upalić :) No i nawet zwrotnica do wersji 4 ohm jest tańsza :) (bo mniejsze cewki...)

[ Dodano: 2009-10-27, 18:32 ]
              Zamieszczone przez dolphin123
              P.S.Ja sie w te Vify nie bawie skoro to polka tonsila 13 40 2 i 14SCX
              Te niskośrednio w AC kosztują po 30 euro za sztukę. Wysokotonówki niecałe 20 euro. Wiem że cena nie jest wyznacznikiem jakości, ale czasem trochę może pokazać. Wiem tylko że gdybym chciał sciągać głośniki które kupiłem właśnie z AC wyszło by mnie 1000 plus wat plus przesyłka... A tak zapłacę 300zł :)

Skomentuj

Cena tego tc26 prawie jak DX25TG. Może to są jakościowo podobne głośniki tylko starsze...?
                Trochę kusi żeby je kupić, ale co ja potem z nimi zrobię....

Skomentuj

Dobra jutro odbieram osobiście o ile wiem ma tez inne głośniki jutro obadam sprawe i wezme co tam jeszcze ma.

Skomentuj

://///////gosc zakonczył aukcje przed czasem i sie nie zalapalem:////

Skomentuj

ciekawe dlaczego.

Ja mu napisalem maila odrazu po kupnie (jak jeszcze nikt nie kupil wczesniej) i nie odpisal...

Skomentuj

Mi odpisał, koszt przesyłki 40zł za ponad 20 sztuk, zastanawiam się czy wpłacać kasę czy poczekać aż dj_zibi obluka jutro co to za gość.

Skomentuj

Gość wyczaił, że schodzą jak ciepłe bułeczki i jutro pewnie wystawi po 40 zł/szt

Skomentuj

Zakonczył bo znalazł klienta na wszystko co miał wystawione. Na to co pozostało.

Skomentuj

Moze przekret na skale krajowa:P Ja czekalem na odp czy posiada jeszcze wersje 8 ohm niby pisal ze ma jeszcze cos na stanie,pozniej mu napisalem ze zalicytuje wysokotonowki i ze czekam na odp czy napewno ma jeszcze 8 ohmowe i ze jak niema to biore 4szt. 4 ohm i nic mi nie odpisal,az do zakonczenia aukcji,dostalem odp ze ktos sie niby zadeklarował sie wziaść reszte głośników i to co zostanie niby ma wystawic w nast. tygodniu ile w tym wiary??:>

Skomentuj

Polska mentalność, jak cos tanio to przekręt. Ciekawe czemu juto sie ze mna umówił na odbiór osobisty i telefonicznie powiedział mi to samo co wam. Chcecie czekajcie do jutra obadam co jest warte i wykupie wszystko.

Skomentuj

dobrze że sprzedane bo miałem chęć na nie a tak problem z głowy. swoją drogą ciekawe skąd taka ilość, bo przecież nie z "likwidacji sklepu". nic tylko kupować i robić masowe DIY i sprzedawać po 1000zł bo przecież duńskie vify...
                                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Rozmawiałem dzisiaj z gościem i do mnie powiedział że zakończył aukcje przed czasem bo nie dawał sobie rady z jej obsługą i że w przyszłym tygodniu wystawi ponownie.

Skomentuj

Polska mentalność, jak coś tanio to przekręt.
                                      To nie mentalność ale ostrożność w końcu komu opłaca się kupować towar za pewną cenę a potem sprzedawać taniej nie znam osoby która dokładała by z własnej woli i sprzedawał by po kosztach albo taniej. To zmusza człowieka do zachowania ostrożności szczególnie gdy cena naprawdę jest niska a towar niewiadomego pochodzenia

Skomentuj

Zamieszczone przez metalcruscher
                                        Polska mentalność, jak coś tanio to przekręt.
                                        To nie mentalność ale ostrożność w końcu komu opłaca się kupować towar za pewną cenę a potem sprzedawać taniej nie znam osoby która dokładała by z własnej woli i sprzedawał by po kosztach albo taniej. To zmusza człowieka do zachowania ostrożności szczególnie gdy cena naprawdę jest niska a towar niewiadomego pochodzenia
                                        Podpisuje się pod tymi słowami

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                                          Rozmawiałem dzisiaj z gościem i do mnie powiedział że zakończył aukcje przed czasem bo nie dawał sobie rady z jej obsługą i że w przyszłym tygodniu wystawi ponownie.
                                          Ale pewnie juz drozej, jak tak szybko schodziły.

[ Dodano: 2009-10-28, 11:18 ]
                                          Zamieszczone przez dj_zibi
                                          Polska mentalność, jak cos tanio to przekręt
                                          Trudno sie dziwić skoro prawie każdy mysli jak sprzedać grata, na polskich aukcjach juz chyba cięzko kupic w pełni sprawny sprzęt.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X