Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanie vify TC z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zapakowane kiepsko ale nic się nie uszkodziło, dwie wysokotonówki były lutowane. Jak za taką kasę jest nieźle.

Skomentuj

Równiez mialem resztki cyny na terminalu jednej tc26 innych nie sprawdzalem.

Zapakowane takie ze mogly latac w kartonie ale membrany itp nie mogly zostac uszkodzone, jest ok.

Buda w ktorej testuje 8 ohm (qts 0.49) ma OKOŁO 7l strojona na 56hz.

Vifke wygrzewam, zaraz podepne osobno glosniki pod uniampa i aktywny podzial z sterowników KX trzasne.

Skomentuj

Tasior mów jak to gra na basie bo jak srenio to sprzedaje wszystko:

Skomentuj

glosnik sie wygrzewal z godzine dopiero (30hz, moc by sie dosc bujał), wiec teraz nie mam co oceniac ale jak narazie to basu jest dosc mało tak szczerze.

Skomentuj

Moje vify były słabo zapakowane, jednak dotarły w całości. Poza tym że strasznie zakurzone to wszystko ok. Podmieniłem je w moich kolumnach pod arn150 i arv, tak tylko żeby je odpalić bo otwory te same i powiem że grają zupełnie niepodobnie, zobaczymy jak będzie z docelowymi zwrotnicami i jak się wygrzeją.

Skomentuj

Jaki podzial proponujecie? testuje je teraz i wstepnie 4k ustawilem. Niestety nieznam parametrow filtra : /

[ Dodano: 2009-11-04, 21:44 ]

Skomentuj

Podobno one tak maja ze za duzo basu od nich nie bedzie, ja je kupilem do centralnego wiec basu nie potrzebuje, jesli zagraja pozytywnie to jak bede kupie kolejne na tyl kina domowego. Tak wogole ma ktos jakies schematy zwrotnic do nich ?bo zapewne ta zwrotnica w tym temacie az taka idealna nie bedzie bo jest pod kopulke 20mm.Pozdrawiam

Skomentuj

Tasior, ja wsadziłem je w budy po ARN-ah 150 i SC10N. Zwrotnica narazie ta od arnów i SC10N. Buda 9,5 litra strojona tunelem fi 50 z polinka (nie pamiętam już ile tam wychodzi chyba koło 45Hz) i nie wiem co wy macie do tych głośników jeśli chodzi o bas... Po przejściu bezpośrednio z ARN-ów (czyli dużo basu) nie odczułem zbytniego ubytku basu. Był trochę mniej słyszalny ale to z powodu tego że pojawiła się jakaś średnica :)
                  No a SC10N nie ma podskoku do vifki... Tak wyglądają moje subiektywne odczucia :) Wada którą jak narazie zauważyłem to to że naprawdę mało im trzeba mocy żeby zacząć się krztusić. 30W i już im starcza... Dlatego uważam że dwa na kolumnę to był naprawdę dobry pomysł :) Jednak wiem że to porównanie jest takie średnie bo zwrotnica średnia. Ale jeśli może być tylko lepiej to jest dobrze :)

Skomentuj

ten koleś będzie jeszcze wystawiał te vify?
                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Ja tez mam w budzie po arn 150. co do vify tc 26 nie jestem zbytnio zadowolony zabardzo ale jakza 30 zl - ok mysle. Kwestia zwrotki wciaz - testuje rozne opcje.

Skomentuj

Tasior i jak z basem coś się poprawiło?

Skomentuj

Ano jest troche tego basu (4 ohm testuje) i gra całkiem ok, kopa jednak niewiele jest. (testuje na DNB, trance ale tez rock i HS , rozna muzyka) z tym ze po sluchaniu 13/50/9 wymaga sie wiecej ...

Jak mialbym robic dla siebie podlogowki to zrobilbym na nich ale sa gusta i gusciki.

Beda monitorki tak jak na foto widac ale z wersja 8 ohm.

[ Dodano: 2009-11-05, 13:29 ]
                          Slucham bez podbicia na basie juz, melisław, ma racje z tym ze dosc szybko dostaja po dupie i trzeba sie kontrolowac przy kreceniu glosnoscia.

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                            Wada którą jak narazie zauważyłem to to że naprawdę mało im trzeba mocy żeby zacząć się krztusić. 30W i już im starcza... Dlatego uważam że dwa na kolumnę to był naprawdę dobry pomysł
                            a wg mnie te 30w to ideal do 90% tanich amplitunerow

Skomentuj

Pawel S., do tanich amplitunerow owszem, do glosnego sluchania podlogowki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                                Pawel S., do tanich amplitunerow owszem, do glosnego sluchania podlogowki.
                                W sumie tak :)

A swoją drogą zapomniałem wspomnieć że mam pecha... Koleś się pomylił i wysłał o 2 głośniki (tc14 8ohm) za mało... Ale nie robił chociaż problemów i powiedział że w piątek wyśle... Zobaczymy :)

Skomentuj

czyli jeszcze je ma na stanie? to bym wziął 5 kompletów...
                                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Nie wiem czy to te?
                                    http://www.allegro.pl/item807186666_...netycznie.html
                                    http://www.allegro.pl/item807206897_...netycznie.html

Bo jeśli tak no to już się nam wtórny rynek robi... cena też już wtórna

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                      czyli jeszcze je ma na stanie? to bym wziął 5 kompletów...
                                      Zostały mu dwa głośniki bo mi ich nie wysłał...

Skomentuj

Do mnie rowniez dotarly,jeszcze ich nie sprawdzilem ale basu i tak nie oczekuje. Jakie bedziecie zwrotnice robic?te co sa podone w tym temacie?

Skomentuj

http://obrazki.elektroda.net/68_1256988926.gif
                                          taka dostalem na elektrodzie od Tomq oczywiście Pozdrawiam. Co o niej myslicie?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X