Moze podstawka pod lampe nie kontaktuje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy wzmacniacz dla Mariana
Collapse
X
-
Jeśli chodzi o "flaki" to jest wszystko ok,poszczególne elementy nie zwierają się ze sobą,wszystko jest umiarkowanie oddzielone od siebie. Jedynie podstawki pod lampę są lekko zużyte,niektóre lampy wchodzą ciężko a niektóre lekko.
Dziś zajrzałem "pod maskę" i po poruszałem wszystkimi elementami sprawdzając przy tym luty. Właśnie podłączam ją z powrotem,jeśli nadal będzie ten defekt to zmieniam potka.
[ Dodano: 2010-01-14, 12:19 ]
No i znów to samo. Rozkręcam i zmieniam potencjometr bo dla mnie to ewidentnie on się schrzanił,bo niby skąd taki mocny sygnał? potencjometr na początku pewnie "przepuszcza".
[ Dodano: 2010-01-14, 13:42 ]
Wymieniłem potencjometr i wszystko ok :smile: No to teraz będę musiał kupić sobie nowy potencjometr do sprzętu przenośnego bo właśnie stamtąd go wyciągnąłem...albo jakiś lepszy do lampy :razz:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88A tak się wtrące - gdzie można tanio kupić alpsa? :d
A tak serio to http://tinyurl.com/yhow29y
Skomentuj
-
Panowie, temat ma prawie 8 lat ale nadal jest aktualny :p
Miałem w domu kilka dobrych wzmacniaczy, między innymi Mapa 407 i Hybrydę Sinus Audio.
fajne wzmacniacze, tyle tylko że drogie :)
Poszukuję wzmacniacza za kilka stów wzamian za mojego wysłużonego Soniacza który się psuje. Słyszałem integrę Onkyo 9511 podłączoną pod ushery, jednocześnie porównując ją do małej lampki Mariusza Elektro (która grała w Emce w 2013r razem z Fountekami), no i muszę powiedzieć że podobała mi się ta integra.
Ten Onkyo mógłby być, ale pomyślałem sobie że może złożę coś samemu, np. Uniampa lub coś podobnego.
Poszukuję ciepłego ale nie zamulonego brzmienia z nisko schodzącym basem.
Wiem że za kilka stów nie można oczekiwać Hi-Endu, ale może jest coś co naprawdę warto złożyć za te kilka stów zamiast kupować używanego gotowca w niewiadomym stanie?
Skomentuj
-
Jakiego masz sonego?
Przeglądałeś wątek i-Amp?
Może takie "lego" jak iAmp Cię zainteresuje. Charakter brzmienia możesz zmieniać wejściówkami, a nawet możesz zrobić hybrydę z lampką.
Projekt wciąż rozwijany przez Borysa. Już tworzy jakieś procesory lampowe normalnie kosmos jakiś, ciężko nadążyć;p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaPrzeglądałeś wątek i-Amp?
Skomentuj
Skomentuj