Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy wzmacniacz dla Mariana

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
    No własnie widziałem jedną aukcje i był za 415zł, to nie jest jakaś duża suma.
    Cena "nie gra". Subiektywne odczucia każdego z nas w odbieraniu dźwięku jest czymś oczywistym. Ja sam mam bardzo dobry słuch (powierzony niedawnymi badaniami słuchu :flapper:). Natomiast nie jest on uczulony na najdrobniejsze niedociągnięcia czy total hi-endowy sznyt, nie wspominając o voodoo typu podstawki pod kable itd... I bardzo się z tego cieszę.

Skomentuj

Ten ampli denona na prawdę gra całkiem nieźle. Od poczatku jak się pokazał na rynku to zbierał dobre opinie za granie w stereo. Znajomy, ktory grał w zespole na gitarce posiadał ten model i bardzo zachwalał jego dźwięk.

Skomentuj

Nie na temat...
        Marian, trochę Ci się temat rozwinął..

Skomentuj

Wskazówka
          Panowie, a może by tak używać oznaczeń postów?
          Jeśli piszecie nie na temat to używajcie off topa lub wygasające.

Skomentuj

Wydzieliłem do :
            https://diyaudio.pl/showthread.php/2...%82ycha%C4%87-)

Skomentuj

Panowie, odświeżam temat.

Budżet 1.000zł (no chyba że naprawdę była by okazja, to więcej).
              Wzmacniacz uniwersalny, raczej bez własnego charakteru, ale raczej żywy (nie jak Marantz), im mocniejszy tym lepiej.
              Taki wzmacniacz do zadań specjalnych (pod muzykę jazzowa i metalową).
              Bocian ma Pioneera 757 i jest spoko.
              Kuzyn ma Sony 770 ES i właśnie takiego dźwięku szukam, tyle że jest słabo dostępny a jego cena przewyższa mój budżet.

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              Moje kolumny grały naprawdę spoko pod Sony ES-570
              Luszti, jak oceniasz ten wzmacniacz?
              Last edited by marian; 04.01.2020, 15:48.

Skomentuj

Marian około 1000zł to już możesz nawet coś poskładać:)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Daaaawno to było :) Ale pamiętam, że był spoko :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                    Marian około 1000zł to już możesz nawet coś poskładać
                    Nie, nie będę składał.
                    Chce kupic cos gotowego, firmowego aby w razie co odsprzedać.

Skomentuj

Mogę Ci podesłać mojego iampa z bg7 to właśnie takie energiczne granie sonówek es. To se posłuchasz i zobaczyszz że dobrze poskladany nie będziesz miał problemow. :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Albo se już zostawisz :)
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Za 1200 byl icepower 1200.. (50gr. za 1 w bo 2x1200W) trzeba by tylko zakup znow ogarnac... ... 2-3 stowy wiecej wyjdzie z obudowa.... jak na razie to porownujac do czego mialem okazje testowac... to pozamiatał.

Zwłaszcza jak nie ma niczego dodawac i ma być dynamicznie...

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Chyba skuszę się na tego iampa od Piotrka.

Skomentuj

https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz...757-8623204768

Skomentuj

Cześć
                              Mam ciekawy i rzadki piec Sherwood AX 9030r. W środku dwa trafa. 110W/8r, waga 20kg. Tutaj opis budowy: http://diyaudio.com.hr/viewtopic.php?f=27&t=152
                              Jeśli jesteś zainteresowany napisz na PW.
                              Pozdrawiam

Skomentuj

Panowie, odświeżam temat.

Budżet 1.000zł (no chyba że naprawdę była by okazja, to więcej).
                                Wzmacniacz uniwersalny, raczej bez własnego charakteru, ale raczej żywy (nie jak Marantz), im mocniejszy tym lepiej.
                                Taki wzmacniacz do zadań specjalnych (pod muzykę jazzowa i metalową).
                                Kuzyn ma Sony 770 ES i właśnie takiego dźwięku szukam, tyle że jest słabo dostępny a jego cena przewyższa mój budżet.

Poza tym, że nie jest tak "żywy" jak wspomniany sony, to poleciłbym Braun A1 lub A2.
                                Tego drugiego mogę podesłać na testy

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                                  Dorzucę swoje trzy grosze. Oczywiście każdy wydaje tak jak lubi. Ja złożyłem kiedyś klona E450 i mam tam i selektor i pilota. Normalnie żyć nie umierać.
                                  Pozdrawiam.
                                  Ja porownywalem e-450 do Yamahy A-1000, A-960, M-40, A-1, AX-700 i klonik gra wyraznie lepiej. Ja przygodę z firmowymi wzmacniaczami zakończylem juz kilka lat temu. Ale nie kazdemu polecilbym Diy, bo to jest raczej dluga droga do przebycia od zera.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X