Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

voice kraft, pewne rozwiązanie..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

voice kraft, pewne rozwiązanie..

Witam
    mowa będzie o : http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.

Mniemam, że to 25cm głośnik, gdyż 120W wzmacniacz był w tej wersji montowany.
    Co myślicie o zakupie tego suba, i zmienić głośnik na coś sporo lepszego, nawet sls10?
    Wg opinii kilku forumowiczów elektronika jest dobrej jakości.

Z suba mamy obudowę, wytłumienie i resztę części, które kupując oddzielnie kosztują nie mało, oraz oszczędzamy na robienie paczki sporo czasu.

Wychodzi nas przynajmniej 200zł mniej robiąć podobnej jakości suby?

to jest model 880 - już zadawały pytanie kolesiowi ze 2 tygodnie temu bo myślałem o tym subie (i nadal myślę czy kupić panel TDA na forum czy jego).

Gość świadomie wprowadza w błąd sprzedając tańszy model z 20cm głośnikiem podając opis droższego. Tu masz chyba najtaniej to, czego szukasz http://allegro.pl/item807969137_subw...oki_model.html
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

o SLS zapomnij bo ma 8ohm :P
      jak znajdziesz odpowiedni glosnik to mozesz kupic...

Skomentuj

do tej pory miałem suba na TDA, teraz chcę coś wyżej jakościowo, dorównując monitorom na vifach.
        Elektronika jest w tych subach porównywalna jest do tych sprzedawanych przez STX?

Skomentuj

moc mocą, ale wymiary budy które podał są większej wersji ...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            moc mocą, ale wymiary budy które podał są większej wersji ...
            podał cały opis od7810/7830, może cie go zapytać o model, odpowie że to 880 bo ja już pytałem i informowałem o "błędzie" w opisie ale on to celowo podał.

Skomentuj

Ktoś z forumowiczów miał z tym sprzętem do czynienia.
              Czy posiada: ciche zał, wył? automatyczne wł, wył, czy jeśli jest telefon w pobliżu to nie słychać buczenia?
              pzdr

Skomentuj

ja bym kupil i klocil sie zeby przyslal ten wlasciwy a jak nie to zglosil to do allegro/na policje czy cos.

Skomentuj

w sumie racja :) niezgodność towaru z umową, odsyłka i ponowna wysyłka właściwego na koszt sprzedawcy. pewnie byłoby sporo szarpania się, ale hmmm może warto dla zabawy :)

VK880 powinien mieć 28x31x37cm
                  7810/7830 33x33x41cm chociaż na aukcjach podają różnie, w tym 33x36cm.

Skomentuj

wysyłka na pewno na Twój koszt, a nie sprzedawcy, więc nawet jakby zamienił to pewnie chciałby żeby mu kurierem wysłać, więc na jedno by wyszło - 310 kosztuje wersja na 10 calach.

Skomentuj

I tutaj się mylisz takero!

Zgodnie z art. 4 ust. 1 ustawy sprzedawca odpowiada wobec kupującego, jeżeli towar konsumpcyjny w chwili jego wydania jest niezgodny z umową, a w przypadku stwierdzenia tej niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona już w chwili wydania. Przez niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową należy rozumieć sytuację, w której sprzedany towar nie nadaje się do celu do jakiego tego rodzaju towar jest zwykle używany oraz gdy jego właściwości nie odpowiadają właściwościom cechującym towar tego rodzaju. Ponadto towar może być uznany za niezgodny z umową, gdy nie odpowiada oczekiwaniom dotyczącym towaru tego rodzaju, opartym na składanych publicznie zapewnieniach sprzedawcy, producenta lub jego przedstawiciela (np. właściwości wskazane w oznakowaniu czy zapewnienia składane w reklamach).

W przypadku wystąpienia jednej z powyżej opisanych przesłanek, osoba która nabyła wadliwy towar dysponuje szeregiem uprawnień przeciwko sprzedawcy. W pierwszej kolejności może ona żądać doprowadzenia zakupionego towaru do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę lub wymianę na nowy. Nieodpłatność naprawy i wymiany oznacza, że sprzedawca ma również obowiązek zwrotu poniesionych przez kupującego kosztów. Sprzedawca ma tylko 14 dni na ustosunkowanie się do powyższych roszczeń. W przypadku braku odpowiedzi sprzedawcy w tym terminie uznaje się, że uznał on roszczenia kupującego za uzasadnione.

W sytuacji, gdy kupujący nie może żądać naprawy lub wymiany albo jeżeli sprzedawca nie zdoła uczynić takiemu żądaniu w odpowiednim czasie lub gdy naprawa albo wymiana narażałaby kupującego na znaczne niedogodności, ma on prawo domagać się stosownego obniżenia ceny, a w przypadku, gdy niezgodność towaru z umową jest istotna może on nawet odstąpić od umowy.

źródło http://www.prawo.egospodarka.pl/3921...cy,1,84,1.html
                      oraz ustawa o handlu internetowym

p.s. prowadzę sklep elektroda.com.pl więc jestem na bieżąco.

Skomentuj

amdr, dysponujesz wiedzą teoretyczną, a ja praktyczną.
                        Niestety allegro rządzi się swoimi prawami, a dla zabawy po UOKIKu dla paru dych łazić mi się nie chce
                        Paczka przyjdzie , będzie w niej model 8 calowy zamiast 10 calowego, jedyne co realnie możesz osiągnąć to pewnie zwrot pieniędzy, ale załóżmy że gość wymieni na większy model. Będzie chciał żebyś odesłał, ale kurierem z ubezpieczeniem, taka paczka wyniesie Cię 55-60zł. O paczce pobraniowej zapomnij, bo na to nie zgadza się nikt. Koszty wpierw trzeba ponieść żeby potem można było je zwrócić.
                        Jeśli nawet udałoby się, to bujaj się potem po sądach żeby zwrócili owe koszty.
                        Ustawa ustawą, ale 7 lat na allegro robi swoje ;]
                        Poza tym sprzedający wcale nie musi być firmą, co jeśli nie prowadzi działalności ?

Skomentuj

Panowie trochę zeszliście z tematu :-P
                          Załóżmy, że wybiorę ten 10cali - jak z tymi parametrami itd w/w

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            amdr, dysponujesz wiedzą teoretyczną, a ja praktyczną.
                            praktyczną dysponuję, prowadzę sklep internetowy :cool:
                            Poza tym sprzedający wcale nie musi być firmą, co jeśli nie prowadzi działalności ?
                            dołącza gwarancję, a więc musi być paragon. jeśli nie to nie szkodzi, jest jeszcze ubezpieczenie kupujących jeśli koleś nie chce po dobroci. 8 lat na allegro robi swoje :mrgreen:
                            Mi też nie chce się bawić za 50zł, ale cwel specjalnie wprowadza w błąd.

Co do modeli 7810/7830 to z wypowiedzi o nim na forum wynika, że to bardzo fajny model, z opisu wynika, że lepszy od niektórych produktów bardziej uznanych firm. w tej cenie (ok. 330-370zł) ciężko będzie zrobić lepsze DIY.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                              praktyczną dysponuję, prowadzę sklep internetowy :cool:
                              to jednak nie to samo co allegro

Zamieszczone przez amdr
                              dołącza gwarancję, a więc musi być paragon. jeśli nie to nie szkodzi, jest jeszcze ubezpieczenie kupujących jeśli koleś nie chce po dobroci. 8 lat na allegro robi swoje :mrgreen:
                              Mi też nie chce się bawić za 50zł, ale cwel specjalnie wprowadza w błąd.
                              z gwarancjami to różnie bywa jak się ostatnio sam przekonałem:
                              -raz gwarancja była, ale nie podbita , co jak się okazało w rozmowie ze sprzedawcą - duży plus, bo mogę sobie podbić kiedy tylko chce :lol:
                              (tak niestety tylko z philipsami robić mogę...)
                              -a za drugim razem gwarancja była , ale diy Zrobiona w wordzie Ofkors bez pieczątki...

Ale wracając do tematu - można zaryzykować, do budy z głośnikiem wsadzisz kawał blachy zamiast panelu , terminal i będzie sub który za jakieś 100-150zł ma szanse pójść.
                              Jakby nie było panel wychodzi tanio ;]

[ Dodano: 2009-11-08, 11:12 ]
                              chcesz tym panelem sls-a napędzić ?

Skomentuj

rafal20

Ktoś z forumowiczów miał z tym sprzętem do czynienia.
                                Czy posiada: ciche zał, wył? automatyczne wł, wył, czy jeśli jest telefon w pobliżu to nie słychać buczenia?
                                pzdr
                                -ciche zał, wył // Jest
                                -automatyczne wł, wył // Nie ma
                                -czy jeśli jest telefon w pobliżu to nie słychać buczenia // Słychać, brak ekranowania elektroniki.

Skomentuj

Dzięki MariuszElektro
                                  A w najdroższym panelu STX-a wszytko to jest?

Skomentuj

tak.

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                                      A w najdroższym panelu STX-a wszytko to jest?
                                      to irka projekt wiec jest

Skomentuj

Kurcze, gdyby jeszcze STX dał do niego wyjścia i wejścia wysokopoziomowe, to byłoby super.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X