Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

voice kraft, pewne rozwiązanie..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie sprzedawaj budy z głośnikiem i jak panel się przegrzeje i padnie to odeślesz na gwarancje

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      znajdź litraż i strojenie to pomyślimy :P
      wymiary suba z tej aukcji
      http://allegro.pl/item803945324_maxi...or_czarny.html
      to
      32 x 41 x 39 cm
      kombinujac ( nie wiem czy to dobrze robie : ] ) plyta mdf bedzie miala 2 cm wiec odpada nam z kazdej dlugosci i wychodzi nam okolo 43 l (objetosc wewnatrz). odejmujac jescze glosnik i wzmacniacz ( bo watpie zeby mial jakies wzmocnienia w srodku ) zostanie nam .. 39-40 l ?

hmm .. tu znalalem taki subik w ktorym mozna bybylo glosnik wymienic http://www.allegro.pl/item803146490_...itor_300a.html ... choc wzmacniacz moze byc za slaby.

Skomentuj

no to kompatybilnie z wieloma 10 calowcami

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          nie sprzedawaj budy z głośnikiem i jak panel się przegrzeje i padnie to odeślesz na gwarancje
          Ja od początku myślałem zostawić całość i tylko głośnik wymienić.
          Pytanie czy taką gwarancje uznają jeśli ingerowałem w suba. Ew tranzystory się wymieni bo pewnie znajdą się zamienniki. Może ktoś wie ile mogą wytrzymać te w VK?
          A ile mocy ma ten morel? Być może jeszcze przed przeciążeniem wzmaka głośnik nie będzie dawał rady, więc nigdy świadomie się nie przeciąży

Skomentuj

rafal20, podmienisz spowrotem na vk i wyslesz... przeciez nie z innym glosnikiem ;]

Skomentuj

Tasior wiem, ale pewne zmiany będę musiał zastosować - pn inny rozstaw otworów na śruby itd
              No ale może znajdziecie jakiś dobry głośnik 6 lub 8R :-P

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                Ja od początku myślałem zostawić całość i tylko głośnik wymienić.
                jeśli buda Ci się podoba...

Pytanie czy taką gwarancje uznają jeśli ingerowałem w suba.
                jeśli niewidocznie to nie będzie problemu
                Pytanie jak z plombami etc, ale chiński towar to zwykle od razu wymieniają .

Ew tranzystory się wymieni bo pewnie znajdą się zamienniki. Może ktoś wie ile mogą wytrzymać te w VK?
                nie ingeruj w elektronikę ! Po co ? Tranzystory to maja tu raczej małę znaczenie.

Tasior wiem, ale pewne zmiany będę musiał zastosować - pn inny rozstaw otworów na śruby itd
                dlatego warto jest nową budę zrobić :P

No ale może znajdziecie jakiś dobry głośnik 6 lub 8R :-P
                vify z linku - drugą sprzedasz i nie będzie źle :P

Skomentuj

Panowie myślę jeszcze paczkę Vk upodobnić do monitorów, które są obite fornirem zebra.
                  Co sądzicie aby sam przód suba tym obić? Nie chce całego bo koszty..., a sam przód mógłby fajnie wyglądać. Czarny+ zebra.. hm..

Skomentuj

Próbuj :)

Skomentuj

Słowo się rzekło - zamówiłem.

Będę was informował jak przebiegają modyfikacje suba.

Jeśli zobaczycie jakiś fajny głośnik na allegro dajcie znać!

Skomentuj

rafal20 jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie. 3mam kciuki i powodzenia : )

Skomentuj

Subwoofer przyszedł.
                          Wygląd naprawdę ładny - nie odstępuje od tych za 1,5tyś zł
                          Filtr zastosowany jest dobrze wykonany - pracuje dobrze, odcina co chcemy...
                          Ciche załączanie :-) tego w TDA mi brakowało. Panel wygląda na solidny. Potencjometry solidne.
                          Jak na razie TDA jest daleko w tyle :-P

Z racji że panel nie jest w oddzielnej komorze przy dużym natężeniu słychać delikatne świsty - ale trzeba przystawić ucho do panela żeby usłyszeć
                          zabieram się za dalsze testy

Skomentuj

a jak to gra? potwierdzasz dobre opinie? oczywiście po wygrzaniu. bo teżwaham się czy brać wzmak na TDA do STX 22-120-4-SS czy tego VK.
                            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Panel mi się podoba, jest sztywny nie chodzi razem z basem, mimo że nie ma oddzielnej komory, mnie jako użytkownika który zaczął coraz więcej wymagać od sprzętu - drażni trochę delikatny świst z łączenia panelu z płytą - być może klej załatwi sprawę.
                              Sam głośnik hmm... przed wygrzaniem nie powinienem go oceniać, ale nie ma bicia o deskę to już coś, tego "mięsa" za wiele nie ma, ale jak mówię na to za wcześnie..

[ Dodano: 2009-11-13, 14:28 ]
                              ładniej gra na do 100hz, prz 150hz trochę gorzej - oczywiście test pod 95% obciążenia

[ Dodano: 2009-11-13, 14:33 ]
                              Panel "odziwo" po ostrym graniu nie grzeje się aż tak bardzo, nawet nie jest gorący
                              Na przodzie (po zdjęciu plastiku) jest miejsce na fornir ~1,8mm - aby upodobnić go do monitorów :-)

Skomentuj

100hz? 150hz? na tyle go chcesz ciąc? :roll:

Skomentuj

sub na TDA czy ten VK - oczywiście VK - miałem oby dwa i wiem co mówię.
                                  Ja myślę że VK można porównywać do subów o większym potencjale.
                                  W porównaniu do STX 32cm 450 - jest mniej basu - wiadomo, ale za to trochę szybszy - dużo daje przesównik fazy.
                                  W pokoju 16m2 jest wystarczający.

Szkoda, że paczka nie jest większa - odzielił bym komorę na panel :-)

[ Dodano: 2009-11-13, 14:37 ]
                                  Tasior na razie nie ma znaczenia ile chcę ciąć :-)
                                  Mówię, że przy niższych jest mniej zniekształceń.

[ Dodano: 2009-11-13, 14:47 ]
                                  Odepnę monitory aby lepiej stwierdzić jego zachowanie

[ Dodano: 2009-11-13, 14:51 ]
                                  Bas się nie dusi mimo że już " ładnie mu podkręciłem"
                                  WADA - to świszczące powietrze przy panelu - muszę się tego pozbyć.
                                  Schodzi nisko - nie tak jak jak STX 32cm, ale niewiele mu brakuje
                                  No ale jakości do końca nie stwierdzę gdyż świszczenie mi przeszkadza.

Skomentuj

odkrec .. poloz cieka warstwe siliconu do okola panela i zakrec z powrotem. Zrob zdjecie przy okazji wewnatrz panela .. :)

Skomentuj

Mam wrażenie że zastosowano jakiś limiter zapobiegający przesterowaniu - miła niespodzianka.
                                      Gdyż jak już jest delikatne przesterowanie to podczas zwiększania głośności nie widzę różnicy.
                                      Temperatura podczas max obciążenia oscylowała w okolicach 54 stopni.

[ Dodano: 2009-11-13, 15:16 ]
                                      Panowie nie mogę zamieścić zdjęć. Jak to zrobić??

Skomentuj

wgraj na fotosik, imageshare czy cos takiego i wrzuc linka do strony ..

Skomentuj

Tak oto wygląda Vk... :-P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X