Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

voice kraft, pewne rozwiązanie..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jestem pod wrazeniem wzmacniacza :d .. podejzewam ze wymaina glosnika w nim moze byc rewelacyjnym pomyslem. Jak zmieni brzmenie z nowym glosnikiem i bedzie ten panel vc "trzymal za gebe" to sam go kupuje ; )

Skomentuj

Patrzcie jakie kondensatory potężne :-)
      Wg mnie wzmacniacz ma potencjał i wymiana głośnika radykalnie zwiększy jakość całego suba.

Skleiłem panel silikonem - niedługo sprawdzę jak zagra, myślę, że świstu powietrza już nie będzie :-)

Skomentuj

Jak za takie pieniądze to elektronika prezentuje się całkiem ciekawie.

BTW. Zdjęcia są prześwietlone i nie widać szczegółów. Następnym razem wyłącz lampę albo w trakcie robienia zdjęcia przysłoń lampę białą kartką.

Skomentuj

Testowałem słuchając na 50% i powiem, że sub ładnie wypełnia pasmo moich monitorów, jest nieźle. basu jest akurat, nie za dużo, nie za mało, suba tnę na 50hz, tak się najlepiej komponuje. Przy tej częstotliwości jest zauważalny niewielki spadek skuteczności.
          Zobaczymy jak zagra po wygrzaniu i czy zmieniać głośnik...

Skomentuj

Poleciłbyś ten sub do kina ? Bo zastanawiam się czy nie budować czegoś TYLKO do kina do 25m^2 jaknajbardziej budżetowo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomeus
              TYLKO do kina do 25m^2 jak najbardziej budżetowo :)
              Tak.

Dużo lepszy od TDA - lepszy filtr, ciche załączanie, więcej mocy itp.
              Głośnik nie wygrzany także na temat jakości będę wstrzemięźliwy, jednak już teraz gra w miarę dobrze.
              Ładnie współpracuje z monitorami - jak za taką kasę jest ok.

Skomentuj

Bas nie dudni ani nie charczy ?

Skomentuj

Nie.
                  Jeśli gra już naprawdę głośno to zaczyna, ale to jak z każdym subem.
                  Do 3/4 mocy gra naprawdę dobrze.
                  Potrafi zatrząść pokojem- szklanki, szafa grają :-P - jak poczciy 25cm

Niewiem czy jest sens wymieniać głośnik, gdyż jak na razie jestem zadowolony z jego pracy. Po czasie wyłapę niedoskonałości to wtedy będę myślał.
                  Na pewno od ARN226 i STX 32 450 gra przyjemniej uzupełniając pasmo monitorów w 16m2 pokoju. Nie ma bicia o deskę ani przesadnego wydłużania się basu. Na pewno pomaga w tym dobry Panel.
                  Jeszcze się pozbędę świstu i będzie pięknie za 350zł :P! W tej kasie kupił bym co najwyżej panel do DIY, a tu gotowiec!
                  Szkoda, że nie ma oddzielnej komory...
                  No i od wewnątrz płyty niskiej jakości, ale gra w tym, a przecież o to chodzi, za to grubość bocznej płyty to w sumie trochę ponad 3cm

W końcu musieli na czymś zaoszczędzić - nie wymagajmy najwyższej jakości materiałów.

[ Dodano: 2009-11-14, 19:40 ]
                  W sumie sub za 320zł z przesyłką!! :P

[ Dodano: 2009-11-14, 23:09 ]
                  Oto kolejne zdjęcia:

Głośnik prezentuje się dosyć dobrze jak na budżetową konstrukcję :-P
                  Skleiłem od środka sylikonem. Jutro zdam relację, czy świst zniknął.

[ Dodano: 2009-11-14, 23:11 ]

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                    Skleiłem od środka sylikonem. Jutro zdam relację, czy świst zniknął.
                    lepsza byłaby taśma (ta gąbczasta) uszczelniająca do okien :P

Skomentuj

Po zaciągnięciu sylikonu świst jest niewielki, ale nadal trochę się wydobywa - z miejsc tj. gniazdo zasilania. No ale nie przeszkadza mi :-P
                      Guma głośnika stosunkowo ciężko chodzi - takie mam wrażenie - w końcu jest jej trochę.
                      Tyle z wrażeń Vk
                      pzdr

Skomentuj

rafal20, da się jakoś łątwo i bez strat to logo wywalić z przedniego panelu ?

Skomentuj

Da się :-)
                          Pozostają 2 "dziurki" który prawie nie widać, trzeba wiedzieć, że coś tam było.
                          No i trochę kleju zostaje, ale też mało widoczny.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            rafal20, da się jakoś łątwo i bez strat to logo wywalić z przedniego panelu ?
                            taki materiał grosze kosztuje więc w razie babolów po oderwaniu loga można dać nowe(też myślałem o zakupie tego suba i o zerwaniu loga w pierwszej kolejności :wink: :

Skomentuj

Widzę że mam mało oryginalne pomysły

Skomentuj

Widziałem, słyszałem, pomacałem, porównałem :wink:
                                Kolega kupił 7810, troszkę inny z wyglądu niż 7830 ale w środku to samo.
                                Przyznam, że za 324zł można mieć całkiem fajny subwoofer z dwoma "ale":
                                -słychać świsty z załącznika zasilania (jak pisał Rafał)
                                -strojenie w granicach 45Hz to zdecydowanie za dużo, w przedłużenie BR przeszkadza duży magnes głośnika, potrzebne kolanko pcv.
                                Przy takim strojeniu gra szybko, słychać znaczne wyeksponowanie średniego basu, troche klupie co może być również winą cienkich ścianek, natomiast zejście :neutral: bardzo kiepskie. Mniejsze Seasy (8") znacznie niżej schodzą. Mam nadzieje, że po zestrojeniu na ~40Hz będzie lepiej.

plusy:
                                -cena za taki sprzęt to prawdziwy HIT
                                -ładny design
                                -spory układ magnetyczny głośnika
                                -wysoki poziom spl

minusy:
                                -strojenie
                                -świsty w panelu

Skomentuj

Te świsty przy dużym spl denerwują...
                                  Myślę jak tu się ich pozbyć...

Skomentuj

rafal20, z włącznika ?
                                    Klej na gorąco załatwia sprawę ;]

Skomentuj

rafal20 a miales okazje slyszec SW ze stajni STX? Zastanawia mnie ten VK vs STX S-180.

Skomentuj

Obory nie obory, nie ważne:) Ważne że na papierze wypada niby lepiej niz VK, i pytanie czy warto doplacac... przy STX marwi mnie 300W przetwronik i 100W zasilacz, wyglada jak brak kontroli na starcie...
                                        W moich hds164 nie brakuje basu w muzie, ale przy filmach z DTS brakuje zejscia... oj brakuje... i nie wiem co do 400zł (w diy nie chce sie bawic bo jest istna posoka na rynku paneli wiec odpada ta opcja)

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                                          -strojenie w granicach 45Hz to zdecydowanie za dużo, w przedłużenie BR przeszkadza duży magnes głośnika, potrzebne kolanko pcv.
                                          Przy takim strojeniu gra szybko, słychać znaczne wyeksponowanie średniego basu, troche klupie co może być również winą cienkich ścianek, natomiast zejście :neutral: bardzo kiepskie. Mniejsze Seasy (8") znacznie niżej schodzą. Mam nadzieje, że po zestrojeniu na ~40Hz będzie lepiej.
                                          Tylko że mniejsze seasy nie kosztują tyle co VK
                                          Co do eksponowania wyższego basu to trzeba suba ciąć nisko, ja mam 60 lub 80Hz (jeszcze eksperymentuję) i tylko najniższe rejestry mi dodaje do kolumn stereo, a większość czasu jest po prostu wyłączony. A KEP'om zejścia niby nie brakuje, a jednak pomruk z suba jest.
                                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                                          X