Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stworzenie 2.0

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ernest991, no to nie wiem, szukaj... jak coś znajdziesz ciekawego możesz wklejić to ci doradzimy, jednak dla mnie taka cena za wzmacniacz to śmiech na sali. tyle to się w tesco na jedzenie wydaje na dwa dni, a ty chcesz mieć za to wzmaka... heh, no bez przesady :mrgreen: Nie wyglupiaj się, dołóż stówkę i już coś dobrego kupisz. A jak ci szkoda kasy to najlepiej kup jakąś dobrą miniwieżę używaną za 300zł i tyle

Ps. zawsze mnei śmieszy jak ktos wyskakuje z 400zł i chce mieć za to nie dośc że kolumny to i wzmacniacz i to jeszcze porządny. tyle to na dobre kolumny raczej nie starczy. Zrób za to wszystko kolumny (bo znając życie i tak cena skoczy jak zazwyczaj bywa - drobnica też kosztuje a wzmaka dokup se za miesiąc, czy nawet za trzy, ale przynajmniej będziesz miał satyfakcje że zrobiłeś coś dobrze a nie na odwal się

Skomentuj

Prawda jest taka, ze za 500zl mozna zrobic fantastyczny zestaw glosniki+wzmacniacz grajacy muzyke. Pisze muzyke, bo nie mam tu na mysli jakiegos lomotu dla przygluchych mlodzikow.
      Wiec co bym zrobil za 500zl? Odgrody na glosnikach Vintage, trojdrozne, napedzane kostkami mono TDA1516 zasilanych z akumulatora.
      Dobrze zestawione klamoty moge postawic bez zadnego stresu przy sprzecie 10 krotnie drozym i jestem pewny, ze odgrody zmiota taki sprzet.

No ale nie bede mieszal Wam w glowie. Kto wie o czym pisze to wie :)

Udawajmy, ze mojego wpisu nie bylo.

Skomentuj

ernest991, co do wzmaka to coś w tym stylu może znajdziesz :

http://allegro.pl/item881458357_sony...aluminium.html

http://allegro.pl/item880517057_fish...zmacniacz.html

http://allegro.pl/item884714017_wzma...zapraszam.html

Pogromca mitow, no dobra, ale takie rzeczy to trzeba umieć zrobić. no i znaleść komponenty. Poza tym nie każdemu takie coś odpowiada...

Skomentuj

No nie ma latwo niestety :) A nie odpowiada szczegolnie tym, ktorzy tego nigdy nie slyszeli i tylko "oczami sluchaja"

Co do tych wzmakow to Fishera nie polecam. Mialem sprzet z tej serii i dzwiek choc mial kopa to byl wybitnie bez zycia.

Ten Monakor ciekawy ale stary jak lenin, wiec pewnie bedzie problem z szumami, trzaskami. Bez zrobienia przegladu i wymianie paru elementu nie obejdzie sie.

Skomentuj

Pogromca mitow, myslalem nad nim dla siebie, ale ma on moc 2x30W albo 2x50W przy 8 ohm wiec słabo.

Skomentuj

Tasior
              O tym monakorze czy fisherze?

Skomentuj

monacor.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                  monacor.
                  Prezentuje się fajnie, ale wejścia raczej do wymiany. Nie wiem co to jest? XLR? No i staroć na prawdę, ciekawe jak potki itd.

Skomentuj

Hmmmm ja tego Monacora widzialbym z jakimis Altecami wielkosci pralki albo odgrody. Generalnie konstrukcje z wysoka sprawnoscia. Moc 30-50wat to moc wrecz gigantyczna jesli sie ja odpowiednio wykorzysta.

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
                      Prezentuje się fajnie, ale wejścia raczej do wymiany. Nie wiem co to jest? XLR?
                      niet... Din 5 pin...

Skomentuj

Nie wyglupiaj się, dołóż stówkę i już coś dobrego kupisz. A jak ci szkoda kasy to najlepiej kup jakąś dobrą miniwieżę używaną za 300zł i tyle
                        na to kasy nie żałuje, ale po prostu więcej nie mam. Jakbym miał to bym bez zastanowienia dołożył

Teraz rozmyślam nad dwoma rzeczami.

Albo 17SCX + PJ i reszta. I na wzmak zostanie około 100zł
                        Albo 14SCX + PJ i reszta. I na wzmak zostanie około 160 zł

[przyznaje że wolę 17] i na razie zrobić bez wzmacniacza. I rzeczywiście dozbierać z minimum tą stówę przez jakiś czas na wzmacniacz. Ale szczerze to by mnie denerwowało, że kolumny by stały i nie można by było ich przetestować nawet

Zobaczę, zastanowię się, pokombinuje. Może coś wyjdzie. A za ile mógł bym wyrwać wzmacniacz, który ładnie by zagrał z tymi kolumnami [17scx] ? :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez ernest991
                          na to kasy nie żałuje, ale po prostu więcej nie mam. Jakbym miał to bym bez zastanowienia dołożył
                          przyznaje że wolę 17] i na razie zrobić bez wzmacniacza. I rzeczywiście dozbierać z minimum tą stówę przez jakiś czas na wzmacniacz. Ale szczerze to by mnie denerwowało, że kolumny by stały i nie można by było ich przetestować nawet
                          Nie bój się, zanim wszystko pokupujesz i poskładasz to trochę czasu minie i pewnie przez ten czas ci jakaś kasa wpadnie Co do wzmaka, no to za 200-300zł możesz wyrwać np Yamahę a700, czy coś w tym stylu, a więc już porządny wzmak. Może też jakiś stary denon, hk. Ale to trzeba też sporo czatować na allegro, ale czas będziesz miał zanim dozbierasz )

Skomentuj

a jakbym chciał z czasem do tego zestawu subwoofer dorobić. I żebym mógł go podłączyć pod ten sam wzmacniacz. To już nie będę szukał w stereo. Są wzmacniacze po 2.1? czy musze szukać 5.1?

Skomentuj

Nie kombinuj i szukaj wzmaka stereo. Do suba musisz odzielny wzmacniacz tak czy siak zrobić, a poza tym nawet nie wiesz czy będzie potrzebny...

Co do amplitunera no to na pewno nie kupisz za 200zl, poza tym i tak dźwięk będzie sto razy gorszy niż np. z takiej starej Yamahy stereo

Skomentuj

Po 1 to nie kupisz ampli które miałby wzmak do suba,tzn są ale albo cena kosmiczna, albo to chiński badziew ,albo ten wzmak ma moc jak reszta końcówek w ampli, co przy wszystkich kanałach grających daję porażającą wartość ;]

Skomentuj

w takim razie wszystko okaże się do końca tygodnia jak będzie z kasą. Jeżeli pójdzie dobrze, to tak zrobię. Najpierw same głośniki [17scx + pj] a potem znowu pozbierać i jakiś wzmacniacz kupić.

Jeszcze ostatnia kwestia. Jaka będzie różnica jeżeli wrzucę te głośniki do skrzyni o wysokości ok. 90-100cm [dla mnie najbardziej odpowiada ze względów praktycznych], a do takiej o wysokości 40-45cm? W której lepiej zagra? Jeżeli w tej wyższej gorzej, to jaka może być różnica :?:

Skomentuj

Witam!

Jeszcze ostatnia kwestia. Jaka będzie różnica jeżeli wrzucę te głośniki do skrzyni o wysokości ok. 90-100cm [dla mnie najbardziej odpowiada ze względów praktycznych], a do takiej o wysokości 40-45cm? W której lepiej zagra? Jeżeli w tej wyższej gorzej, to jaka może być różnica :?:
                                    Z tego co wiem, to skrzynie możesz zrobić jaką chcesz, w środku zrobisz komorę która będzie dzielić skrzynię na odpowiedni litraż. Jeśli coś źle powiedziałem, niech mnie ktoś poprawi ;-)

Pozdrawiam,
                                    Krzysiek191022 :wink:

Skomentuj

ernest991, wyoskość ma tylko znaczenie w stosunku do twoich uszu, jak ci odpowiada wyższa bo np. wyżej siedziz słuchając to jak najbardziej musisz taką zrobić

Skomentuj

Ok, a na te 17SCX jakich wymiarów komora będzie najlepsza?

Skomentuj

Ok, a na te 17SCX jakich wymiarów komora będzie najlepsza?
                                          Oj boże, poszukaj na forum na pewno już ktos ten głośnik 'rozkminiał", albo ściągnij sobie windist i pokombinuj z litrarzem i strojeniem b-r.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X