Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Małe aktywne monitorki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czytając kolejne spore ilości informacji doszedłem do wniosku, że zrobię tak:

1. Tuning obecnego zestawu nie przekraczając tych umownych 100zł z GDWK 9/80/1 + GDN-14-70-8-SC + upgrade wzmacniacza z zasilaczem. Traktuję to jako wstęp i dość szybką drogę do polepszenia moich doznań akustycznych.

2. W kolejnym kroku zabiorę się za zestaw polecany m.in. przez Pawła S., czyli GDN-14-100-8-SCX + GDWK-10-200-8-PJ rówież w wersji aktywnej, ale o tym będzie w innym temacie, najpierw zabawa z pierwszym zestawem.

Zamówiłbym za jednym zamachem głośniki na oba i obniżył koszty.
    BTW GDN-14-100-8-SCX będzie dostępny dopiero pod koniec przyszłego tygodnia, więc póki co nic nie zamawiam :).

Namierzyłem w miarę przyzwoity sklep elektroniczny na mieście i w poniedziałek wybiorę się po drobnicę do wzmacniacza (diody, kondy). Na transformator raczej będę polował na allegro - cena :/

Póki co jestem wszystkim wdzięczny za sugestie i rady.

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand
      1. Tuning obecnego zestawu nie przekraczając tych umownych 100zł z GDWK 9/80/1 + GDN-14-70-8-SC + upgrade wzmacniacza z zasilaczem. Traktuję to jako wstęp i dość szybką drogę do polepszenia moich doznań akustycznych.

2. W kolejnym kroku zabiorę się za zestaw polecany m.in. przez Pawła S., czyli GDN-14-100-8-SCX + GDWK-10-200-8-PJ rówież w wersji aktywnej, ale o tym będzie w innym temacie, najpierw zabawa z pierwszym zestawem.
      Nie rozumiem. No to jak w końcu? Wybeirz jeden zestaw i tyle, po co ci robić dwa?? Sprzedaj tego gdwk i kup graty do zestawu 2. Tak ja bym zrobił przynajmniej na twoim miejscu

Skomentuj

Alternatywa dla pierwszej propozycji:
        http://www.allegro.pl/item950440092_...3010_hifi.html

Skomentuj

Mała przerwa - wymyśliłem sobie studia zaoczne, to teraz nie mam zbyt dużo czasu w weekend :)

Dzięki cursor
          Domyślam się, że zagrałoby to lepiej, ja jednak zostanę przy tym co jest :). Rozglądam się po allegro za transformatorem, a póki co jutro idę do sklepu po części.

paldo, robię dwa bo z tego co jest cudów i tak nie będzie, więc minimalnym kosztem coś tam wydziergam z niego. Moich GDWK jak obserwuję allegro od jakiegoś czasu i tak by nikt nie wziął (obserwowałem kilka aukcji używek). A tak przy okazji rozruszam swój warsztat :), będę miał stosunkowo szybko coś co jakoś już gra. A jak już zrobię następne to ten po małym tuningu do pracy sobie zabiorę, komuś dam w prezencie, może i sprzedam...

[ Dodano: 2010-03-12, 18:43 ]
          GDN-14-100-8-SCX nadal nie jest dostępny. Mam zadzwonić znów w poniedziałek, to dowiem się dokładnie kiedy mogę kompletne zamówienie zrobić...

Trochę mi to psuje plany, bo mam wolny weekend ale dzięki temu zabiorę się za wzmacniacz, skrzynki poczekają jeszcze chwilkę.

[ Dodano: 2010-03-16, 15:48 ]
          A GDN-14-100-8-SCX nadal nie jest dostępny... Na 100% w przyszłym tygodniu ma być na środę-czwartek dostępny.

Skomentuj

Czaruję...
          X