To co zaproponujecie do takiego grania ? 400PLN na głośniki, ale mogę poczekać miesiąc i mieć ok 600PLN.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Cube Audio STX F155
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ShiverNa magnesie są jakieś napisy?
u mnie narazie nie dostanie wiecej niz 20w wiec tego nie sprawdze...
Zamieszczone przez AltanerCzy ten głośnik da radę przy muzyce pokroju:
Eluveitie - Inis Mona
Finntroll - Trollhammaren
Korpiklaani - Vodka
Generalnie czy jest szybki
Zamieszczone przez AltanerI czy będą potrzebować wsparcia np. poprzez 17SW / 22SCX ?
Skomentuj
-
To znaczy że studiuję i nie mam gdzie, jak i kiedy coś konkretnego teraz z nimi zrobić :razz:
a że kolega z sąsiedniego forum "goni króliczka" to mu pożyczyłem.
Szerokopasmóweczki bardzo mi się spodobały- już od dawna podejrzewałem u siebie skłonności do fullrange, tub, wysokich skuteczności itp. :smile:
W wakacje planuję zrobić na nich monitor TL
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukaszShiver, na razie to u nas nikt ich chyba nie słuchał w dedykowanej obudowie. Wszyscy testowe.
Przymierzam się do kupna F155 a co za tym idzie obudowy TL jeśli plan wypali budowa pełną parą zacznie się od początku czerwca(za tydzień) z drogiej str. przyglądając się TS głośnika, nie wróży dobrze by zgrał w TL...
Rozpatruje jeszcze przetwornik monacor`a + coś na dół...
http://www.allegro.pl/item1047051585..._spx_31tb.html
No chyba ze trafi się coś chińskiego ~6" ale nie mogę nic znaleźć :mad:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez komboJak masz miejsce to daj coś na bas
Wziął bym tego monacora ale odradzacie wiec inaczej trochę:
Jaki głośnik pełno pasmowy warty swej ceny z fs ~100hz ?
Skomentuj
-
Raczej ciężko z jednego głośnika uzyskać pełny zakres pasma (choć nie wykluczam, żę są takie głośniki ale pewnie ich cena jest odpowiednia). Jak chcesz niskiego basu to głośnik musi być większy, jak chcesz super średnie a przede wszystkim górę do samego końca pasma (nawet jeśli jej już nie słyszysz) to generalnie lepszy głośnik o małej membranie. Czyli albo duży głośnik odtwarzający dość niski bas i z dobrymi średnimi i do tego supertweeter (z tym, że bodajże kolega kombo pisał kiedyś w moim wątku o tym, że w górnym skraju pasma może być ciężko zgrać głośniki ze sobą - początkowo nie widziałem w tym problemu ale z tego co można przeczytać na forach to dużo ludzi właśnie ma z tym problemy) albo mniejsza ale dobra szerokopasmówka równo ciągnąca od kilkuset hertzów (powiedzmy 200-300?) do samej góry i do tego już tańszy głośnik basowy. W tej sytuacji słusznym wydaje się pomysł z połączeniem F155 (np w małej odgrodzie lub nawet w TL - dlaczego nie, zawsze to mniejszy wpływ obudowy na grę samego głośnika) i do tego jakiś nieduży, nisko cięty głośnik basowy w TL (i masz basu pod dostatkiem, w pewnym stopniu eliminujesz problemy występujące w TL'ce) albo duży (już całkiem duży typy 15 cali) ale w odgrodzie i też nisko odcięty.
Sam się zastanawiam nad tym F155... Wydaje się lepszą propozycją w porównaniu z TangBandami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez komboJak masz miejsce to daj coś na bas
Skomentuj
Skomentuj