a może próbujesz mi powiedzieć ze THX to shit :???: ? Jeśli tak to nasza dalsza konwersacja nie ma sensu.
Oczywiscie, ze dalsza konwersacja nie ma sensu, bo dla mnie slogan THX nie ma nic wspolnego z wysoka jakoscia dzwieku jesli naklejany jest na chinski badziew za pare stowek. Chyba, ze jakosc dzwieku Logitechow z certyfikatem THX jest rownoznaczny z zestawem glosnikow PMC BB5 wartosci pol miliona zl rowniez z certyfikatem THX?
Roznica jest taka, ze niektorzy patrza na naklejki, a inni uzywaja narzadu sluchu. :>
Pawel S., słyszałem ale nie robiłem bezpośrednich porównań. Głośniki miały dystanse? Moje nie. Na AH ktoś ma problem że w jednym głośniku ma mniej góry, możliwe że ma problem z zawieszeniem przez brak dystansów :???:
[ Dodano: 2010-05-24, 15:35 ]
PS. w wakacje pomierzę i wtedy zobaczymy.
Odświeżę nieco temat.
Szukam jeszcze jakiś opinii na temat tego głośnika, może ktoś przez ten czas osłuchał się bardziej lub też stał się szczęśliwym posiadaczem tej szerokopasmówki? Bo kusi mnie na nią strasznie ale brakuje mi tzw. kropki nad i :)
[ Dodano: 2010-09-21, 22:39 ]
W końcu je mam, słucham od kilku godzin w open baffle i coraz bardziej mnie zaskakują, oczywiście pozytywnie. Póki co jest tylko problem z niską średnicą, mam tam spore interferencje przez konstrukcje obudowy, próbuje walczyć korektorem ale nie wiele da się zdziałać. Tak czy inaczej już teraz zakup uważam za bardzo udany :)
no z tym to troszkę przesadzili (nie chodzi mi być może o jakość...., ale o zasób mojego portfela w przypadku zakupu tych głośników...) :evil:
__________________________________________________ _______
http://allegro.pl/cube-audio-monitor...322635961.html
jeśli kogoś by to interesowało to na tych budkach jest: Fornir WENGE (podajże Kamelia) drobno-sło. modyfikowany - bejcowany czerwienią. (wiem bo gdzieś w koncie, w warsztacie też wala mi się tak robiony monitorek...)
Dzięki tej cenie tylko stracą możliwość zarobku i ograniczą ruch w interesie, za 20% więcej można mieć fostexa o ile ktoś mieszka w Japonii albo ma tam kogoś. trochę nie rozumiem zachodniej ceny połączonej z Polskimi dochodami kupujących.
Obawiam sie, ze Fostex akurat w tym przypadku bedzie gorszym glosnikiem. Glosnikiem, ktory niezaoferuje takiego rozciagnietego pasma jak Cube, a jesli komus bardziej zalezy na szerokim pasmie niz skutecznosci to Cube bedzie lepszy.
ir0nhide Poza nasza zachodnia granica ludzie zarabiaja "troche" wiecej niz my. Nie czarujmy sie, ale glosniki Cube od poczatku nie byly robione z mysla po polskim rynku. Kto mial okazje kupic tanio to kupil i sie cieszy, bo taniej juz nie bedzie.
Obawiam sie, ze Fostex akurat w tym przypadku bedzie gorszym glosnikiem. Glosnikiem, ktory niezaoferuje takiego rozciagnietego pasma jak Cube, a jesli komus bardziej zalezy na szerokim pasmie niz skutecznosci to Cube bedzie lepszy
Jakos nie zauwazylem, zeby Fostex w jakikolwiek sposob odstawal od Cube Audio pod wzgledem pasma przetwarzania ( mowie o serii FE ). W sumie nawet nie zdziwilbym sie gdyby gral znacznie lepiej.
Fostex budowany jest w zupelnie inny sposob. Wysoka efektywnosc i mizerny bas. Bez tuby nie podchodz. W Cube masz przyzwoita efektywnosc ale i rozciagniecie szersze. Cos za cos. Nie ma glosnikow z wysoka sprawnoscia i niskim basem. Chyba ze z elektromagnetycznym napedem, ale takie kosztuja majatek ( na niedawnym audioszol byl taki glosnik )
Skomentuj