Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe stx'y relacja na żywo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe stx'y relacja na żywo

przed 5 minutami dostałem nowego 22/120/8SC wygląda identycznie jak stara seria tyle że ma zawieszenie dolne o większej podatności i chyba minimalnie grubsze nabiegunniki!! Xmax 7,7mm w skanie karta katalogowa STX'a przyznaje chłopaki się postarali :) czekam az się ogrzeje do temperatury pokojowej i zaczynam zabawe:) ps przy głośniku o temperaturze +-0stopni FS 35 ale na pewno spadnie
    Załączone pliki

Cekawe kiedy będa w sprzedarzy i ciekawe jak będzie wyglądała kwestia powtarzalności parametrów(ew. czy beda trzyamły parametry producenta) oraz najwarzniejsze -cena(oby na rozsądnym poziomie)

Skomentuj

głośnik dorobił się obudowy kosztem LW 800 :) w 30 litrach gra poprostu syper!! bassu jest mnustwo i jest on naprawde niski (oczywiście jak na 20cm woofer) strojenie jest troche za wysoki (40Hz) ale bass jest naprawde dobrze kontrolowany nic nie furkocze i jest poprstu przyjemny :)

Skomentuj

No ladnie wkoncu cos co chyba wyprze alpharda na dobre. Potwierdzilo sie na czym bede robil teraz kolumny.
        Pozdrawiam

Skomentuj

a oto i STX w obudowie :) jutro jak się troche wygrzeje parametry!!
          Załączone pliki

Skomentuj

Jaka cena tego nowego cuda? :)

Skomentuj

kosztują mniej więcej tyle co stare !! czyli +-45zł !!
              co do odsłuchu w miare wygrzewania basu coraz więcej!!

Skomentuj

Łał ile tych parametrów nie wiem czy Tonsil aż tyle daje ze swoimi....

Skomentuj

ja wiem tyle, żę jak tylko strona stx bedzie dzialac to od razu zamawiam 1 sztuke :)

Skomentuj

a oto proste symulacje w win isd :) jeszcze troche się pogrzeje i podam parametry :) a charakterystyki jak kupie baterie 9V do preampa.....
                    Załączone pliki

Skomentuj

po tym co tu przedstawiłes to watpie zeby ktos jeszcze kupil LW800

Skomentuj

bez przekraczania X-max wytrzymuje 100wat a bez wyraźnych znieksztauceń dochodzi do 200 potem juz zaczyna się lekko przesterowywać.... ale to i tak baaardzo duzo. mostek tda to do niego optimum. F3 według symulacji przy 35Hz a jak naprawde - sparadze jak kupie baterie do preampa.....

Skomentuj

wszystko było by poprostu CUDOWNIE gdyby ich www ruszyło ....
                          pozatym zapowiada sie świetnie

Skomentuj

cos mi sie zdaje ze tez go sobie zakupie jak tylko stronka ruszy... :) jeszcze za ta cene... ;]

Skomentuj

kiedys byl lw800, teraz nadchodzi pora na udoskonalone stx-y, pozniej stx znowu bedzie "be" bo pewnie alphard cos godnego uwagi doda. hmm niekonczaca sie historia:) ale to dobrze przynajmniej przemysl w taniszych przetwornikach sie rozwija...i bedzie jakas konkurencja a my na tym tylko zyskamy:)

Skomentuj

od "pierwszego kontaktu" mineło 6 godzin :) ten głośnik naprawde mnie zaskakuje :) naprawde duzo jest tego basu jak na 20cm woofer :) niestety moja stara zwrotka (1500/4500) nie zda przy nim egzaminu pierwszy podział powinien być zdecydowanie nizej chyba jakieś 800Hz to rozsądna wartość przy odrobinie szczęścia (a raczej czasu) moze uda mi się zaprojektować do niego filtr

Skomentuj

SW ale sie kurcze wkreciles. chyba naprade musi byc niezly, schecia bym posluchal w takim razie kiedys i odniosl go do lw800:) bo po twoich relacjach zdaje sie byc kaszaniasty bardziej niz do tej pory :) a to dobrze...

Skomentuj

Faktycznie się postarali. Taka karta katologowa w głośnika za niecałe 50 zł , respect . Nie ma co ,widze ,że wszystkie tesle i aplhardy pujdą w niepamięć i wszyscy rzucą sie na stx'a :) .

Skomentuj

no tak i się doigrałem..... wizyta sąsiadów.... koniec głośnych testów na dziś.....

Skomentuj

ej no jeszcze 21 nawet nie ma co to ma byc??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X