Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe stx'y relacja na żywo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

którego stx-a proponujecie do budy 70 litrów??

Skomentuj

27-150-8 SC (oczywiscie closed).

Skomentuj

No włąśnie nie. Ta 27-150-SC/8 pdcięta subsoniciem przy 20 hz ma maksymalny impuls koło 13ms w br przy 45l strojenie na 35hz. schodzi bezproblemowo do 33hz. (WinISD)

Skomentuj

Te zejście z tym impulsem w tym głośniczku(według winisd rzecz jasna) miło mnie zaskoczyło Już niedługo przekonam się jak to będzie w praktyce. Jak zamówiłem wczoraj po pietnastej to ciekawe czy już wysłali czy wyślą dopiero za tydzień w środę, może ktoś się orientuje??

Skomentuj

a to podbicie ?? niebedzie mialo negatywnego wplywu ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Szaflik
              a to podbicie ?? niebedzie mialo negatywnego wplywu ??
              Po pierwsze podbicie jest niewielkie, po drugie to tylko program i po trzecie to jest podbicie w najniższych rejestrach więc dla nie których jest nawet wskazane;-) Pozdro

Skomentuj

myśle że podbicie nie jest problemem to samo impuls jak się zastosuje subsonic. mimo to nie pakował bym tych głośników do duzych pudeł. optimum wydaje się 45-55litrów nie więcej (oczywiście dla 27/150)

Skomentuj

no to zamawiam te glosniczki i jazda :)

Skomentuj

ja od dawna mam subika na 27-150-8cs oczywiście stara seria (nie pokazałem go na forum bo nie jest obity) nie pamiętam na ile go zestroiłem ale spokojnie słychać 30Hz. Jest głośny, wytrzymuje 180Wsin, impuls nawet w porządku, z tego co słychać to charakterystyka nie jest równa (ma doliny i góry), ale czego więcej trzba do pokoju 14m.
                    pozdrawaim

Skomentuj

SW: jak myślisz ile by wyszła efektywność gdyby dac 4 sztuki do jednej skrzyni? (gdn22)

Skomentuj

poco ci 4 takie STX'y??

Skomentuj

narazie niewazne :> tylke chce uslyszec twoja odpowiedz w miare mozliwosci

Skomentuj

Z prostych wyliczen WinIsd wychodzi ze efektywnosc podana przez STX-a jest efektywnoscia wyliczona matematycznie. Wiec w praktyce jest nadzieja ze glosniki maja wieksza efektywnosc.
                            Doszukalem sie bledu w parametrach estradowych 12calowek. Po prostu parametry sa wziete z glosnikow 15calowych.
                            Mam stary badziewny GDN27-150-8SW ktoremu naderwalo sie zawieszenie przy testach. Teraz zalatwie sobie nowego GDN27-150-8SC bedzie pracowal w 45litrach b-r. Jak bede mial pomiary to sie podziele.

Skomentuj

Irek Czekam z niecierpliwoscią na pomiary tego nowego 27-150-8 SC.

Skomentuj

irek spodziewaj się czegoś na granicy B-R i zamkniętej :) ale niebuj się eksperymentować :) w B-R gra naprawde przyzwoicie (27/150/4SW)

Skomentuj

Jakiej mocy wzmak dla tego 27-150-8 SC, 200W STK4050 wystarczy?? Ja ten głośniczek dam do b-r 45l@35Hz. Myśle, że jest to optymalne strojenie. Już nie mogę się doczekać kiedy w końcu przyjdzie ta paczka, już czekam ponad 24 godziny, ile można;-)

Skomentuj

spoko wysyłają w środy więc troche poczekasz :P STK powinno wystarczyć mówie wam że ten SPL stx'a niejest taki cichy!!

Skomentuj

eheheno to bedzie kolejny wydatek do kolumn ... WZMAK !!! :) bo TDA to pewnie rady nie da :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                                        spoko wysyłają w środy więc troche poczekasz :P STK powinno wystarczyć mówie wam że ten SPL stx'a niejest taki cichy!!
                                        ciekawe o której, bo ja zamówienie złożyłem w środe około 15.30

Skomentuj

mi napisali ze paczka wysłana została 1 grudnia... juz sie nie moge doczekac :) jutro z rana powinna byc... mam nadzieje :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X