A co sadzicie o wtawienu nowych stx'ow do altusow? bo glosniki sie posypaly....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowe stx'y relacja na żywo
Collapse
X
-
i ponownie polski szajs opanuje forum i całe (prawie całe) diyaudio żenada, najpierw byłą gadanka że ze 30 złoty dobrego głosnika nie kupimy a teraz wszyscy bedą robić podłogówki na pierdzkawkach za 15 PLN SMIESZNE ŚMIESZNE ŚMIESZNE !!!!
a jak patrze na efektywnośc 14 ss czy sc =81db to mnie skręca normalnie :|
pozatym wszyscy teraz wierzą ze za 20 zloty beda mieli jakośc o niebo lepsza niż tesleczy tonsile buehehe to chyba jakieś kpiny, w jaki sposób porównywac tonsila za 150 złoty do głosnika który kosztuje 30 zloty
Skomentuj
-
Budzik, jak ufundujesz pod choinke dla całego forum scany, to na pewno "polski shit" go nie opanuje...
A tak z drugiej strony to rzeczywiscie, robic kolumny pelno pasmowe na tych stx'ach to lekka przeginka(ZERO LINIOWOŚĆI!!). Materiał i praca wyjdzie o wiele drozej niz glosniki! Ja traktuje takie tanie i w miare dobre glosniki basowe jako surowiec do eksperymentow z roznymi budami(np. 2x27-150-8sc w tubie "eqtom" z elektrody...). Ale jak ktos chce zrobic na tych midbasach(zwłaszcza najmniejszych) kolumny "na całe zycie" to nie wróże zbyt dobrych efektow...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Budziki ponownie polski szajs opanuje forum i całe (prawie całe) diyaudio żenada, najpierw byłą gadanka że ze 30 złoty dobrego głosnika nie kupimy a teraz wszyscy bedą robić podłogówki na pierdzkawkach za 15 PLN SMIESZNE ŚMIESZNE ŚMIESZNE !!!!
a jak patrze na efektywnośc 14 ss czy sc =81db to mnie skręca normalnie :|
pozatym wszyscy teraz wierzą ze za 20 zloty beda mieli jakośc o niebo lepsza niż tesleczy tonsile buehehe to chyba jakieś kpiny, w jaki sposób porównywac tonsila za 150 złoty do głosnika który kosztuje 30 zloty
[ Dodano: 2004-12-04, 16:29 ]
Zamieszczone przez GrzeBudzik, jak ufundujesz pod choinke dla całego forum scany, to na pewno "polski shit" go nie opanuje...
A tak z drugiej strony to rzeczywiscie, robic kolumny pelno pasmowe na tych stx'ach to lekka przeginka(ZERO LINIOWOŚĆI!!). Materiał i praca wyjdzie o wiele drozej niz glosniki! Ja traktuje takie tanie i w miare dobre glosniki basowe jako surowiec do eksperymentow z roznymi budami(np. 2x27-150-8sc w tubie "eqtom" z elektrody...). Ale jak ktos chce zrobic na tych midbasach(zwłaszcza najmniejszych) kolumny "na całe zycie" to nie wróże zbyt dobrych efektow...
Skomentuj
-
ten SPL co jest podany w danych to wyliczony matematycznie na podstawie Vas i Qes w związku z tym że nikt nie robi pomiarów z dodaną masą dla kopułek i tubowych to program nie był w stanie wyliczyć teoretycznego SPL.... z 2 strony podawanie SPL na podstawie wyliczeń matematycznych troche mnie dziwi.... tu nieda się nic oszukać :P i na dodatek najcześciej jest on o kilka dB mniejszy niz żeczywista skuteczność głośnika
Skomentuj
-
Aleście sie panowie rozkrecili głosniki za ta cene to niesamowite. Przy tej cenie nie wierze w rewelacje jakie tu niektórzy głoszą. A co do Alphardów te głosniki są załosne ostatnio u znajomego w sklepie sprawdzaliśmy co potrafi ten 51 centymetrowy za ponad 400 zł -no coment- dramat ale czego żądać za tą cene w tym wypadku widac żę tylko rozmiaru. Podobno większość glosników tej firmy ma skłonność do uderzania cewką w dno szczeliny przy mocy doprowadzanej duzo mniejszej jaką za maksymalna podaje producent chodzi oczywiście o niskotonowce to pewnie wada zawieszenia które zbyt słabo ogranicza Xmax głośnika. Takze ten segment rynku moze opanować STX ale to naprawde żadna chluba. Panowie czekam na lincz na mojej osobie za ta opinie:)
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
Tak Adrianotron pojedziemy cie; ale dopiero jak zobaczymy twojego suba 1600W wsadzonego w klozet z granitu? (czy to marmur był...?)
[ Dodano: 2004-12-04, 21:02 ]
I dopowiem tyle że karzdy kogo było by stać napewno nie kupiłby STX'a; no ale takie czasy; moi rodzice nie siedzą na urzędowych stołkach i nie dają mi doli która starczyła by na Hi End; nawet nie dają mi tyle aby na lo end starczyło ... no ale ja sobie kase nazbierałem i na stx'y starczy
[ Dodano: 2004-12-04, 21:03 ]
I postaram się dobrze i starannie zaaplikować te stx'y; do marmurowego klozetu na pewno ich nie wcisnę :P
Skomentuj
-
Adrianotron,Panowie czekam na lincz na mojej osobie za ta opinie:)
ale się napisałem..... niektóre moje wypracowania na polski w LO były krótsze :P
Skomentuj
-
w opisie masz "nisko i miekko"... a chcesz robic suba na dwoch 18" glosnikach estradowych?? i moze jeszcze odwrotke?? bedzie napewno strasznie miekko. jak chcesz nisko i miekko to kup sobie hertza a nie gloesniki estradowe. i ludzie nie sa zajarani teraz stx-em bo jest tani tylko dlatego, jak to ujal w innych slowach SW, ma on bardzo dobry stosunek jakosc/cena i to jest najwazniejsze w tym momencie...
Skomentuj
-
A teraz z innej beczki.
Jaką proponujecie zwrotnice do 17-80-8 SS i TW 302 Alpharda.Kolumny już są prawie skończone,a głośników napewno nie zmienie.Musi zostać to co jest.
Wiem,że najlepiej zrobić pomiary,ale w tej chwili nie mam takich możliwości.
Myśle nad 6dB/12dB. Cewka 0.47mH na niskośrednio,a na kopułke 3.3 uF i cewka 0.22 mH.
Może jakieś inne propozycje?
Skomentuj
-
cena do jakości rewelka, według mnie gówno prawda, stxy zawsze byly dobre tylko większośc jełopów z forum nie potrafiło docenić tego co co zrobił SW, od zawsze było wiadom że stx 23 SC był o wiele lepszy od lw800 ale każdy kupowal alfreda, 17 stx był lepszy od anr188 czy alfreda ale to zalezy jeszcze czym i kto jakie ma gusta, teraz tylko lduziesie podjarali bo napisali wiecej parametrów a na CH.. mi te parametry skoro i tak użyje 4 podstawowych zeby zaprojektowac obudowe do suba bo watpei zeby ktoschciał robic satelity na 81 db niskich , teraz wyszły tylko na nowo i dalej stx ma 2-3 dobre przetworniki i nic sie praktycznie niezmieniło, ci co kupwiali droższe glośniki przejdą na stxa za 20 złoty bo pomyslą ze to super niewiadomo co, a ja w takie gównan iewierze, wiem ze SW ma doswiadczenie z stxami i to co mówi napewno jest prawda ale jak długo, jak mówilem 2-3 przetworniki w TEJ CENIE SA DOBRE czyli za 20 złoty a teraz z innej beczki
co wybieracie , kolumne z głosnikiem za 20 złoty a wykonczeniem za 100 czy głosnik za 100 a wykonczenie za 20 , ja napewno to drugi bo sprzet sie robi poto zeby grał a nie stał dla widowni która bedzie sieprzygladac, wykonczyć kiedyś mozna bo własne materiały mogą sie znaleśc np w piwnicy a glosnika z piwnicy a nowego glosnika napewno nikt na strychu niema, a jesli uważacie ze tu chodzi o wyglad to zostancie przy alphardach, podobno one tylko wyglądem sie reprezentują :]
po pierwsze stxy wymagają piecy, stx 22 cm 120 W wytrzymuje ponovć wiecej, i co wy chcecie z tymi walniętymi tda, poco kupowac głosnik który służy do robienia halasu (głośno gra) gdy wykorzystamy tylko jego czesc możliwości, marnotrastwo tu widze, lpiej kupić tesle która przy tda zagra na maksa własnych możliwości , wtedy bedzie satysfakcja ze wyciskamy ze swjego sprzetu maksymalne mozliwości a nie tylko dajemu mu kromke chela gdy do szczesca potrzebny cały bochenek
zastanówicie sie i niesikajcie tak w gacie z powodu paru stxów które wcale niesa nowe, ja tu widze tylko nowe karty katalogowe i nic pozatym i ładniejsze orbazki ,z głosnika za 20 złoty czy to bedzie alfred czy stx czy tonsil czy tesla, to i tak jedno wielkie G !! ale jak za t cene rewelka ... no ale czego można sie w tej cenie psodziewac, az niemam słow, smiać mi sie tylko chce jak zoabczyłem napalenie wszysktich na stxy buahahaha
ps. napewno kupie sobie kiedyś któregoś stxa dosuba bo robie domową dyskoteke i na jakośc mi nie zalezy ale na głosności (teraz cw1002 w subie), ale dopiero gdy bede miał piece któr beda w stanie wykorzystać powera jaki oferuje stx a ne podłaczac go do 50 W i udawac ze ściany przesówa i gra pieknie jak kur.. orkiestra w filharmoni na żywca eeeeeehhh no coment
[ Dodano: 2004-12-05, 12:33 ]
co do Łukasza do rozumiem go nawet gdyby wyemigrował , na forum sie wioska zrobiłą i każdy to widzi, zamiast iśc do przod wszyscy stoja i zastanawiaja sie kiedy stx wypuści nowe lepsze i TANŚZE przetworniki, im wyzej to zawsze koszty będą większe, a jak za 10 lat stx powie ze zrobiłi głosnki w klasie scana ale sprzedają je za 10 złoty od sztuki to wtedy co też będziecie sie podnecac, NIE bo to jest niemozlietaka niska cena i taka klasa, no własnie ale gdzie jest ta granica oszustwa, moze własnie została przekroczona i OWE stxy są gówno warte, moze dla kogoś kto ciagle ich słuchał sa dobre ale wole nazbierac wiecej kasy i zrobic suba na lepszym 20 cm niż pakowac kase za drugie śniadanie w szkole w stxa i udawac drecha, tym sposobem przekonamy sie ze kazdy debil potrafizrobic super suba bo co to ejst kupić głonik za 30 złoty i wpakowac bo w odpowiedniąbude sklepac ja uszczelnić i GRA
w wakacje jesli wszystko ze studiami bedzie good i bedzie jakas kasa to sobie zrbie wkoncu konkretne piece do domu i potem może sklepie nowego suba na jakimś stxe zobaczymy na jakim w zalezności jakie beda opinie od SW bo tylko jego opiniami w tej marce sie kieruje, bo jako jedyny przedstawił mi wiecej konkrtów o tych głonikach i któresa o wiele waznejsze i przekonywujace niż wszystkie suche opinie
pozdro SW , dyskoteka rules) wiesz o co chodzi he
Skomentuj
-
Hmmm. No żeczywiście, zbiorowa paranoja się tu zrobiła przez te stx-y. Ale z drugiej strony trzeba się cieszyć, że mamy polską firmę, która oferuje tak tanie głośniki i podaje prawdziwe parametry. Mam nadzieję, że dobrowadzi to do zmiecenia alfredów z powierzchni Ziemi. Precz z chińszczyzną!
Skomentuj
Skomentuj