overclocker: sam robie monitorki na gdn-14-50, mam juz pod nie bude tylko czekam na przyplyw kaski, a teraz sa po dwie dyszki wiec jak znalazł ;]
Ja zamówiłem gdn 14-50-8 SC, zobaczymy co z tego wyjdzie za monitorek Werjsa SC(mini, tzn. małych głośniczków STX;-)) 4ohmow'a jest głośniejsza od tych 8ohmowych i to nie mało.
do samochodu raczej SS SC pod wpływem wilgoci moze się zniszczyć. to jednak tylko papier. oczywiście do B-R. najleprzy głośnik na monitory to 17/80/8SC (zresztą tak jak ze starej serii) ze starej serii dało się wyciągnąć niezły bass a i średnich mie brakowało. teraz z tego co widze ma najładniejszą charakterystyke ze wszystkich. a jak gra powiem wam niedługo. mam zamówienie na zestaw do kina domowego i chyba zrobie go w oparciu wyłącznie o stx'y (niestety dla znajomego więc znowu wyjde na tym jak zabłocki na mydle.....)
ja bym sie bal dawac kopulke stx. wolałbym arv
planuje zrobic 2 way podlogowe z wysokim arv, srednio nisko 2sx 17 sc 4 lub ss 4 poloczone szeregowo i zzwrotke janbo
z sopranówką także się wacham..... moze dam nieśmiertelnego tonsila 11/100 (ale on także jest kaszaniasty....) bo połączenie Vifa + STX za 25zł moze się niektórym wydać dziwne.....
no dobra , cyba sie zabioe za podlogowki na 2xSTX17/ss 4 ochm +arv
ARV juz mam w domu więc musze kupic stx i zrobić obudowe i zrotnice.
co proponujeci? jak objętość? mam wyniki symulacji ale czekam na doświdczenia kogoś kto już wykonał takie kolumienki (chce pojść na ławizne :))
jak zwrotka do tego - jaki podział?
Wydaje mi się, że na suba seria SC będzie lepsza ze względu na xmax 9,xmm. W SS jest tylko 5 z kawałkiem!!
niewiem jak to sprawdzałeś STX dla 27 podaje 9,6 dla wersji 8 ohm i 9,4 dla 4 ohm.... a dla 22 jest odpowiednio 5,1 dla 4 ohm i 7,7 dla 8 ohm zarówno dla SS jak i SC
Wydaje mi się, że na suba seria SC będzie lepsza ze względu na xmax 9,xmm. W SS jest tylko 5 z kawałkiem!!
niewiem jak to sprawdzałeś STX dla 27 podaje 9,6 dla wersji 8 ohm i 9,4 dla 4 ohm.... a dla 22 jest odpowiednio 5,1 dla 4 ohm i 7,7 dla 8 ohm zarówno dla SS jak i SC
Niewiem nie sprawdzałem dzisiaj, może mi się pomyliło z serią 22. Sorki za wpadke!!!!!!!!!!!!!
Skomentuj