Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe stx'y relacja na żywo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Troche ciche są te malce z STX'a i troche mnie to martwi ...

[ Dodano: 2004-12-03, 17:13 ]

Skomentuj

Zamieszczone przez radioaktiv
      overclocker: sam robie monitorki na gdn-14-50, mam juz pod nie bude tylko czekam na przyplyw kaski, a teraz sa po dwie dyszki wiec jak znalazł ;]
      Ja zamówiłem gdn 14-50-8 SC, zobaczymy co z tego wyjdzie za monitorek Werjsa SC(mini, tzn. małych głośniczków STX;-)) 4ohmow'a jest głośniejsza od tych 8ohmowych i to nie mało.

Skomentuj

Ale ja 8 ohmowe potrzebuję

[ Dodano: 2004-12-03, 17:51 ]
        I 4 omowe 14 cm są głośniejsze o aż o 0,9 dB :P

[ Dodano: 2004-12-03, 17:51 ]
        OD 8 omowych ;]

Skomentuj

te 22 nieźle się zapowiadają.. tylko czekać na wysyp konstrukcji na nich
          pozdro

Skomentuj

Sound Wave
            skoro taki z Ciebie znawca STX to co powiesz o subie do samochodu na 2x 22 sc 4 ohm, br czy closed? co o tym sadzisz, ma grac a nie buczec

Skomentuj

do samochodu raczej SS SC pod wpływem wilgoci moze się zniszczyć. to jednak tylko papier. oczywiście do B-R. najleprzy głośnik na monitory to 17/80/8SC (zresztą tak jak ze starej serii) ze starej serii dało się wyciągnąć niezły bass a i średnich mie brakowało. teraz z tego co widze ma najładniejszą charakterystyke ze wszystkich. a jak gra powiem wam niedługo. mam zamówienie na zestaw do kina domowego i chyba zrobie go w oparciu wyłącznie o stx'y (niestety dla znajomego więc znowu wyjde na tym jak zabłocki na mydle.....)

Skomentuj

ja bym sie bal dawac kopulke stx. wolałbym arv
                planuje zrobic 2 way podlogowe z wysokim arv, srednio nisko 2sx 17 sc 4 lub ss 4 poloczone szeregowo i zzwrotke janbo

Skomentuj

z sopranówką także się wacham..... moze dam nieśmiertelnego tonsila 11/100 (ale on także jest kaszaniasty....) bo połączenie Vifa + STX za 25zł moze się niektórym wydać dziwne.....

Skomentuj

Sound Wave, a ten 17/80/8SC ze starej serii głośniejszy był ?

Skomentuj

chyba nie przynajmniej tak mi się wydaje (tak jak patrze na SPL tego i wyznaczony przezemnie tamtego....)

Skomentuj

hehehe. Ty chyba wszystkie STX'y miałeś ;] Ale co tam. Czas na monitorki. To mówisz że 17/80/8SC jest ok... dobra biorę go sztuk 2
                        Pozdro

Skomentuj

no chyba z serii SC wszystkie :P jednego i jednego SW. teraz kupie coś z SS

Skomentuj

Sound Wave, jak zrobisz jakieś testy na tych SS to się nimi podziel bo mam zamiar na nich kolumienki zrobić i subika na 27...SS

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                              Sound Wave, jak zrobisz jakieś testy na tych SS to się nimi podziel bo mam zamiar na nich kolumienki zrobić i subika na 27...SS
                              Wydaje mi się, że na suba seria SC będzie lepsza ze względu na xmax 9,xmm. W SS jest tylko 5 z kawałkiem!!

Skomentuj

no dobra , cyba sie zabioe za podlogowki na 2xSTX17/ss 4 ochm +arv
                                ARV juz mam w domu więc musze kupic stx i zrobić obudowe i zrotnice.
                                co proponujeci? jak objętość? mam wyniki symulacji ale czekam na doświdczenia kogoś kto już wykonał takie kolumienki (chce pojść na ławizne :))
                                jak zwrotka do tego - jaki podział?

Skomentuj

Nie, no w tych parametrach co STX podaje na stronce jest też 9,4. Ale jak tak piszesz to sie musze jeszcze zastanowić.

Skomentuj

Wydaje mi się, że na suba seria SC będzie lepsza ze względu na xmax 9,xmm. W SS jest tylko 5 z kawałkiem!!
                                    niewiem jak to sprawdzałeś STX dla 27 podaje 9,6 dla wersji 8 ohm i 9,4 dla 4 ohm.... a dla 22 jest odpowiednio 5,1 dla 4 ohm i 7,7 dla 8 ohm zarówno dla SS jak i SC

Skomentuj

No Sound Wave dobrze gada... eee pisze

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                                        niewiem jak to sprawdzałeś STX dla 27 podaje 9,6 dla wersji 8 ohm i 9,4 dla 4 ohm.... a dla 22 jest odpowiednio 5,1 dla 4 ohm i 7,7 dla 8 ohm zarówno dla SS jak i SC
                                        Niewiem nie sprawdzałem dzisiaj, może mi się pomyliło z serią 22. Sorki za wpadke!!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

A seria AK najdrozsza i najladniajsze, a jak gra ? Wlasciwie to tylko 20cm AK sa :]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X