Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe stx'y relacja na żywo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

chciałem go troche wygrzać.... więc zapuściłem sinusa.... (2x400wat....) i było naprawde głośno..... troche ściszyłem.... zabardzo ciekawił mnie max SPL tego głośnika :P

Skomentuj

A nie mowilem ze jest dobry :)
      Mam takich szesc sztuk rowniez w wersji GDN23. Z rozmowy z producentem dowiedzialem sie ze cewka ma duzo wieksza moc niz deklarowane 120W. Jest bardzo dluga wiec moze sie dobrze chlodzic jednak zeby nie zmieniac oznaczen pozostawili wpis 120W. Ja testowalem te glosniki przy 150W i nic im sie nie stalo.

Skomentuj

te stare wytrzymywały 200wat!! na luzaku przez 10 godzin!! Nowe podobnie albo minimalnie mniej!! dzisiaj chodził na 200 ale test przerwał sąsiad....

Skomentuj

Z rozmowy z producentem dowiedzialem sie ze cewka ma duzo wieksza moc niz deklarowane 120W. Jest bardzo dluga wiec moze sie dobrze chlodzic jednak zeby nie zmieniac oznaczen pozostawili wpis 120W
          Zeby nie zmieniac oznaczeń... to jakis nierzadki kit. Dlaczego mieli by sie tym niepochwalić a poza tym co niechą zeby sie odróżniały od starej serii

Skomentuj

W niedziele Panowie z STXa powiedzieli mi ze strona miała być juz w sobote po południu, ale widać coś sie opóźnia.
            Moze to jakiś chwyt marktingowy aby podgrzać atmosfere przed premierą nowości. Wychodzi im to doskonale bo sam się najarałem na tego GDNa.

Skomentuj

kurde a juz chciałem kupować lw800:-) na subik do autka (audi 80 B3)... chyba wpakuje sie w tego stxa... tylko jaka jest pewnosc ze wszystkim wysyłają nową serie?

Skomentuj

napisz maila i poproś o nową serie.... do kazdego głośnika z nowej serii dołączona jest taka karta jakiej skan zamieścilem do starych jej nie dodawali i nie dodają....

Skomentuj

tylko dlaczego maja taka mala sprawnosc ;[ 86dB

Skomentuj

Dość normalna sprawa jak za glosnik o takim xmax za taką cene to reasumując nie jest i tak źle.

Skomentuj

przy takim X-max i takiej cenie to naprawde dobry wynik!! i powiem wam że 86dB STX'a to tak jak 96 alfreda....... jest zdecydowanie głośniejszy od LW 800.... ten SPL jast podawany dla zakresu niskich tonów.... jak by stx chciał go naciągać to spokojnie mógł by podać 90dB dla 500Hz albo 93 dla np 3500Hz (niestety jest tam spory peak na charakterystyce...)

Skomentuj

Do samochodu to chyba jednak lepiej dac tego LW bo nie wiem czy ten STX wytrzyma trudne warunki klimatyczne po prostu nie jest glosnikiem projektowanym do samochodu.
                        Akurat do tego glosnika STX zamieszcza dwie rozne charakterystyki przetwarzania. Na poczatku umieszczali taka udziwniona z ktorej nic nie bylo widac a raczej bylo widac wielka dziure. Zwrocilem im na to uwage i dostalem inne charakterystyki. Wg moich pomiarow glosnik ma bardzo ladna plaska charakterystyke lagodnie opadajaca.

Watpie aby stary model wytrzymywal 200W. Chyba Sound Wave cos zle zmierzyles, moze omomierz masz zepsuty :)

Skomentuj

w przypadku starych stxów jedynym ograniczeniem był X-max ale w małej budzie wytrzymywał naprawde sporo :) oczywiście niechcialo mi się go testować na sunusodzie. testowałem go (2 połączone szeregowo) na 400watowym wzmacniaczu estradowym z sygnalizacją maxymalnego wysterowania..... więc moc raczej szacunkowa niz dokładnie mierzona. ale wytrzymywał naprawde sporo (imprezy po 10godzin nie były żadnym problemem)

[ Dodano: 2004-11-30, 22:17 ]
                          no no no chłopcy coraz bardziej mi się to podoba :) parametry zgodne z tym co podaje STX !!!!!!!!!! a głośnik jeszcze nie do końca wygrzany!!
                          Załączone pliki

Skomentuj

tak sobie patrze i rozkminiam ... i zauwazylem ze 2 STX`y powinny grac identycznie jak tonsil 20/80/2 .... a nawet lepiej ...... i to prawie za polowe ceny .... no no ... coraz bardziej mi sie podobaja ... ;]

Skomentuj

moim zdaniem to zbyt piekne by bylo prawdziwe

Skomentuj

pomyłka jeden STX zagra głośniej niz jeden tonsil!!!! tyle że potrzebuje do tego mocniejszego wzmacniacza :) max spl ma większy ze względu że nadrabia troche mocą!! ma tez zdecydowanie leprzą wytrzymałość mocową niz tonsil!! a na koniec żeby dobić legende powiem że schodzi nizej zarówno w symulacjach jak i w praktyce.... mam obydwa głosniki i stx gra nizej tak samo głośno i porównywalnie jeśli chodzi o jakość!! czyli jak bym mial te głośniki do kupienia za te same pieniądze to i tak wybrał bym STXa!!!!! żeby dać troche fory tonsilowi wstawiłem go do paczki o 5 litrów większej!! ale i tak na niewiele mu się to zdało....
                                Załączone pliki

Skomentuj

Sound Wave, czy ja dobrze widzę ? Za STX'a 22-120-8-SC wołajš 35 zł ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????
                                  Nazwa GDN-22-120-8-SC
                                  Cena brutto 35 zł -tak jest na www stx'a !! EXtra kupuje od razu 2

Skomentuj

Wydaje mi się, że ta stronka STX'a podbije to forum. Jeszcze z takimi cenami jakie tam są. Tylko nie wiem czy to chwilowa promocja czy co??? Ale oczywiście nie mam nic przweciwko temu

Skomentuj

Dlatego zamawiajcie puki są za tę kaskę : D

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                        Akurat do tego glosnika STX zamieszcza dwie rozne charakterystyki przetwarzania. Na poczatku umieszczali taka udziwniona z ktorej nic nie bylo widac a raczej bylo widac wielka dziure. Zwrocilem im na to uwage i dostalem inne charakterystyki. Wg moich pomiarow glosnik ma bardzo ladna plaska charakterystyke lagodnie opadajaca.
                                        fajnie... masz brzydką charakterystykę?? nie ma sprawy, wyśłemy Ci nową

... a ile trzeba policzyć za przesyłkę??

Skomentuj

mysle ze pojawi sie jakas godna uwagi 30-stka bo chcial bym wkoncu wymienic 1202c na cos innego, to juz ostatni alfred jaki mi zostal w domu

Skomentuj

Czaruję...