Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na przetwornikach do 2000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
    No fajnie fajnie tylko trzeba by albo tego cantusa albo tiwa na cos podmienić bo wizualnie mi to nie pasuje do siebie jakoś...

Do tiwa nie dopasujesz żadnego głośnika. Prędziej wiec mozna podminić go np na auruma 200MK2

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
      Do tiwa nie dopasujesz żadnego głośnika. Prędziej wiec mozna podminić go np na auruma 200MK2
      A taki MDS06 zagrał by poprawnie średnicą? Te aurumy też mi się wizualnie średnio podobają, prędzej du usherów bym się przychylił a obecnym nr1 są daytony choć ciut tanio wychodzą(może jako konstrukcja przejściowa bym je zrobił)

Skomentuj

raczej do 3 drog on sie nadaje
        sluchalem go w 2 drogach i szalu nie bylo

---------- Post dodany o 15:14 ---------- Poprzedni post o 15:13 ----------

do 3 drog jako bas oczywiscie

---------- Post dodany o 15:14 ---------- Poprzedni post o 15:14 ----------

do 3 drog jako bas oczywiscie
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ok to odpada, to czekam na dalsze pomysły:)

Skomentuj

Może lepiej ty coś zaproponuj co ci się podoba wizualnie bo aurum w porównaniu do ushera to maksymlany wizualny kontrast. Jeden i drugi ci nie podchodzi to w końcu jaki byłby ok? Zreszta nie patrz na wygląd tylko kupuj to co dobrze gra a ten aurum jest po prostu dobry, w tej cenie trudno ci będzie znaleźć coś lepszego na średnie tony.

Skomentuj

A może będziesz jednym z niewielu w Polsce co mogą pozwolić sobie zaszaleć:flapper: http://www.accuton.de/drivers/list.p...atID=%&appID=%

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                Może lepiej ty coś zaproponuj co ci się podoba wizualnie bo aurum w porównaniu do ushera to maksymlany wizualny kontrast. Jeden i drugi ci nie podchodzi to w końcu jaki byłby ok? Zreszta nie patrz na wygląd tylko kupuj to co dobrze gra a ten aurum jest po prostu dobry, w tej cenie trudno ci będzie znaleźć coś lepszego na średnie tony.
                To jest jeszcze to że na tych zdjęciach g... widać...

Na razie wizualnie przypadły mi do gustu daytony wyżej proponowane

Skomentuj

A może po prostu przejrzyj sobie projekty csbiczek:P
                  http://diyaudio.eu/showthread.php/11...nki-w-DIYaudio

Może 3W classic ?
                  http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm

Skomentuj

Ja widze to tak:

Gora: Fountek Neocd3.0
                    Srodek: Dayton RS52AN
                    Dol: Dayton RS270

Na HT guide/ PE techtalk byc moze sie znajdzie podobny zezwrotkowany projekt wiec warto poszukac.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Nie bo z tego ni to podłogówki ni to monitory więc zwrotka znów do robienia bo ja chcę podłogówki...

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                      Gora: Fountek Neocd3.0
                      Srodek: Dayton RS52AN
                      Dol: Dayton RS270
                      No też by mi pasował taki zestaw:)

Skomentuj

Nie bo z tego ni to podłogówki ni to monitory więc zwrotka znów do robienia bo ja chcę podłogówki...
                        Pisz do troelsa, na pewno pomoże Ci przy projektowaniu podłogówek...

---------- Post dodany o 17:09 ---------- Poprzedni post o 17:08 ----------

Pisz do troelsa, na pewno pomoże Ci przy projektowaniu podłogówek...

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                          Może tu coś znajdziesz jeśli chcesz podłogówki:
                          Nie wiem czy czytales, ale budzet jest 2000zl a nie 2000Euro......

Skomentuj

CNO-25 jakoś wygląda wg mnie ale co z tego jak same W18 ostro przekraczają budżet...

Skomentuj

:lol:No przyznam, że też chciałbym któreś z nich mieć... a moze cos od Akkusa?

Ps. Ciekawe projekty są w Klang+Ton, ale nie będę ci wysyłal bo moderator mnie skrzyczy....

Możesz za to poszukać w http://www.lautsprecherbau.de/Home/8563,de tylko, że to sa gotowe kity do zamówienia wraz ze zwrotnicami, ale czasem idzie znależć schematy na innych forach diy.
                              Last edited by ruffpl; 06.09.2011, 16:51.

Skomentuj

Jezeli mozesz nagiac troche budzet i nie boisz sie zostac krolikiem doswiadczalnym mozesz zainteresowac sie firma SB Acoustic. W szczegolnosci glosnikami:

SB29RDC
                                SB15NRX
                                SB23NRX
                                Jest to egzotyka w Polsce, glosniki mozna kupic tylko w Europe-Audio aczkolwiek mysle, ze w tym przedziale cenowym warto tez je wziac pod uwage.

Skomentuj

Przecież 3way classic troelsa łatwo przerobić na podłogówi. Wystarczy obudowę przedłużyć do ziemi nie zmieniając szerokości ani głebokści. Jak dasz BR z tyłu to będziesz miał moim zdaniem bardzo ładnie wyglądające 3 drogi.

EDYTA: Zrobisz pionowe ścięcia na froncie jak "Paweł z Polski" http://www.troelsgravesen.dk/3WCL_pawel.htm i będzie to wyglądało całkiem sympatycznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                                    Przecież 3way classic troelsa łatwo przerobić na podłogówi. Wystarczy obudowę przedłużyć do ziemi nie zmieniając szerokości ani głebokści.
                                    No chyba jednak nie do końca :)

Do not make a stand having a "front panel" as an extension of the speaker front panel. The bass driver reaches up to 500 Hz and a larger front panel will change the sound radically.

Skomentuj

A to chyba że w ten sposób Troles przedstawia sprawę. Pozostaje ci szukać czegoś innego

Skomentuj

To jeszcze po Chińsku Tang Band . W drodze losowania
                                        Tang Band 25-1983 1" Titanium
                                        http://www.parts-express.com/pe/show...number=264-908
                                        Tang Band W5-704D
                                        http://www.parts-express.com/pe/show...number=264-850
                                        Tang Band W8-1853 8"
                                        http://www.parts-express.com/pe/show...number=264-895
                                        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Czaruję...
                                        X