Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na przetwornikach do 2000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Interesujący dobór przetworników, powinno być ciekawie
    Oby:) Mam tylko dylemat jak połączyć tlkę z jakimś nietypowym wyglądem(tym razem nie chciał bym prostych paczek...) Coś fikuśnego jak np zrobił bigant ale nie chcę robić kopii tylko coś własnego

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
      Interesujący dobór przetworników, powinno być ciekawie
      moja szkoła :thumbup:
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        moja szkoła
        Czasami mądrze prawisz, a mądrego warto posłuchać :flapper:

Skomentuj

Panowie odświeżam temat:
          Co do sekcji niskotonowej jestem w 100% pewien, a mianowicie będzie to SS 18W-8531G00 w TL. Co so sekcji wysokotonowej miał być Usher T9950, ale się waham. Chodzi o to czy jest coś lepszego od tego Ushera za kilka stówek więcej(powiedzmy z 200-300zł więcej za sztukę)?

Skomentuj

Może nie będzie wybitnie lepiej ale napewno inaczej, Neo3.0.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
              Co do sekcji niskotonowej jestem w 100% pewien, a mianowicie będzie to SS 18W-8531G00 w TL.
              To moze warto nie wywazac otwartych drzwi i skopiowac cos co juz ktos solidnie opracowal? http://www.aos-lautsprecher.de/deuts...studio42tl.htm
              http://www.aos-lautsprecher.de/pdf/c...n/S42TLNEU.pdf TL dla Twojego Scana

Skomentuj

Zastanawia mnie jedno w tym projekcie. Ten 15 Scan jest w br, czyżby patent na wyciągnięcie kickbasu?

Skomentuj

To nie ma nic wspolnego z kickbasem, Ciecie zwrotnicy basu jest powyzej 250hz, wiec trudno tu mowic o jakiejs poprawie basu przez dodatkowy midwoofer.

Skomentuj

No to po jakiego grzyba ten ruroflex.

Skomentuj

Tak bynajmniej bylo w pierwszych wersjach projektu ( 12db na oktawe), pozniej stosowali chyba filtracje pierwszego rzedu ale nie wiem w jakich miejscach.

---------- Post dodany o 20:57 ---------- Poprzedni post o 20:53 ----------

Moze to dziala bardziej jak element stratny, w ich projektach te obudowy dla sredniakow sa mocno tlumione.

Skomentuj

Ja pisze o wysokotonówce droższej o 200-300zł a Ty mi proponujesz projekt z wysokotonówką droższą o 1000zł lub o 200zł(co by było ok) i do tego jeszcze jeden głośnik za kolejne 750zł(co już nie jest ok)... Może tak coś rozsądniejszego?:P Nie powiem projekt fajny, nawet bardzo ale na same głośniki trzeba posiadać 3500-5000zł... Neo3.0 myślałem o nim ale kila osób go odradzało...

Skomentuj

42 TL jest rozwinieciem modelu 35 BR http://www.aos-lautsprecher.de/pdf/c...ion/S35WEB.pdf , oba maja ten sam woofer. Jednak w opisie modelu 42 TL wyraznie napisane jaka jest roznica basu obu tych konstrukcji.

tlumaczenie googla:
                          Despite a narrow body of the bass is really punchy and as usual with our TL-structures,
                          very dry. A serious alternative to the 35 BR, which per se is not so dry reflex
                          can be. To that extent should the new STUDIO 42 TL MK II actually deserve some reflection. The
                          little more in height should interfere less. For this, the TL 42 MK II a much higher
                          Music enjoyment.

---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post o 21:02 ----------

Poponuje Ci skopriowanie tunelu TL, zrobisz sobie wersje 2 drozna z czym tam chcesz. Tu masz po prostu dopracowany tunel dla Skana.

Skomentuj

Projekt same tlki już mam o to się nie martw... Pytałem o głośnik nie o projekt tlki:)

Skomentuj

Ok ok, oby tylko nie bylo pozniej placzu, ze zle gra :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Że, "ino kopa ni ma" :razz:
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Pierw będzie jedna paczka testowa, jeśli nie zagra to zrobię tą z Twojego linku a jak ona nie zagra to przywiozę Ci ją pod dom i będę grał Ci pod oknem i śpiewał

Skomentuj

Ok, pisze sie na to :)

Skomentuj

Mając ~ 500PLN na wysoki i się zastanawiasz :) Ceramik Etona, na exce-al seas-a T25C003 już też powinieneś się załapać :) SS ma jeszcze jakąś kopułkę za 5 stów ale co to toto warte to nie wiem .

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Sorry, ze sie wtracam, a co byscie polecili tak w przedziale 250-400zł/szt. z kopułek o froncie 94mm?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                          SS ma jeszcze jakąś kopułkę za 5 stów ale co to toto warte to nie wiem .
                                          Nawet kilka z iluminatorów, pytanie tylko co wybrać. Ten eton nawet fajny, co do taniego excela to chyba bym go sobie odpuścił. Czekam na opinię nt tego etona bądź któregos z iluminatorów

Skomentuj

Czaruję...
                                          X