Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na przetwornikach do 2000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jesli tb to ja bym poszedlw w3-1364
    jest do kompletu wez woofer z tej samej serii
    tylko nie moge teraz znalezc
    a na gore ceramik lub wstega
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wizualnie podoba mi się bardzo ten zestaw i jest to mój nr 1 na tą chwilę:
      Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta

Pytanie tylko czy będzie ,,słyszalny" krok do przodu po przesiadce z 18AWX + seas 27tbfc/g?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
        Pytanie tylko czy będzie ,,słyszalny" krok do przodu po przesiadce z 18AWX + seas 27tbfc/g?
        Jesli wymienisz kopulke tego daytona na cos lepszego to tak :p. Bo z tego co pamietam, to jest jakas tansza wersja morela i chyba gorzej gra niz sam mdt29.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
          Jesli wymienisz kopulke tego daytona na cos lepszego to tak . Bo z tego co pamietam, to jest jakas tansza wersja morela i chyba gorzej gra niz sam mdt29.
          Kopułkę mógł bym wymienić bo najbardziej reszta mi pasuje a kopułki to wiele wizualnie nie zmieniają... Mógł by być np seas 27tbfc/g którego mam obecnie bo nawet mi pasuje:)

Skomentuj

Daytony zamykają połowę budżetu, zostaje tysiak na kopułki więc można kupić już coś bardzo konkretnego. Może któryś z tanich Exceli?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
              Może któryś z tanich Exceli?
              Tylko który? W polinku patrząc w cennik tylko T25CF001 jest w zasięgu mojej ręki...
              Ciekaw też jestem np jak by Fountek NeoCD3.0 zagrał w takim zestawieniu? Co o tym myślicie?

Skomentuj

Jeszcze tani jest ten z 003 na końcu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                  Jeszcze tani jest ten z 003 na końcu.
                  Nom widziałem Szczerze bym się bardziej skłaniał ku takiemu zestawowi:

Fountek NeoCD3.0
                  RS125S-8 5"
                  Dayton RS270S-8 10"

Co o tym myślicie?:)

Yoshi_80 chciało by CI się coś takiego mierzyć i zaprojektować jakieś zwrotki pod to czy raczej szukać kolejnych 2 tysi na głośniki?

Skomentuj

http://allegro.pl/glosniki-scan-spea...809125287.html

A może Scany na górę, w Akkusie te głośniki kosztują 450 za sztukę.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Będę miał na uwadze...

Skomentuj

Nom widziałem Szczerze bym się bardziej skłaniał ku takiemu zestawowi:
                        Fountek NeoCD3.0
                        RS125S-8 5"
                        Dayton RS270S-8 10"
                        Co o tym myślicie?:)
                        Yoshi_80 chciało by CI się coś takiego mierzyć i zaprojektować jakieś zwrotki pod to czy raczej szukać kolejnych 2 tysi na głośniki?
                        Intrygujący zestaw. Ciekawi mnie tym bardziej, że leży u mnie w szafie NeoCD3.0 i czeka na zwrotnicę od Albeckiego z FW168. Szkoda, że Akkus nie ma Daytona w ofercie bo mielibyśmy już gotowy projekt 3W w obudowie modułowej.

---------- Post dodany o 08:39 ---------- Poprzedni post o 08:36 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                        Miałem tego SS9300 z Vifą PL. Bardzo odpowiadał mi ten głośnik, delikatna góra bez sybilantów. On gra praktycznie tak samo jak Usher T9930-20. Więc w tej cenie lepiej kupić nowego Ushera.
                        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Fountek NeoCD3.0 RS125S-8 5" Dayton RS270S-8 10" Co o tym myślicie? Yoshi_80 chciało by CI się coś takiego mierzyć i zaprojektować jakieś zwrotki pod to czy raczej szukać kolejnych 2 tysi na głośniki?

Jeżeli takie zestawienie wielkościowe głosników ci nie przeszkadza to zestaw jest niezły. Można się jeszcze zastanowić nad koncepcją dwóch RS125 w układzie symetrycznym.
                          Całkiem fajna byłaby kolumna 2x RS225 + 2x rs125 + NeoCD3.0 , prawdziwy wymiatacz. W sam raz dla tych co lubia głośno zagrać .

Osobiście mając do dyspozycji 2k na głośniki nie robiłbym na dytonach .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                            Jeżeli takie zestawienie wielkościowe głosników ci nie przeszkadza to zestaw jest niezły. Można się jeszcze zastanowić nad koncepcją dwóch RS125 w układzie symetrycznym.
                            Całkiem fajna byłaby kolumna 2x RS225 + 2x rs125 + NeoCD3.0 , prawdziwy wymiatacz. W sam raz dla tych co lubia głośno zagrać .

Osobiście mając do dyspozycji 2k na głośniki nie robiłbym na dytonach .
                            A na czym byś zrobił, tak z ciekawości pytam?

Skomentuj

Osobiście mając do dyspozycji 2k na głośniki nie robiłbym na dytonach
                              A na czym? Mi te daytony najbardziej wizualnie odpowiadają a nie chce robić czegoś na co nie będę mógł patrzeć....

Skomentuj

to zrobisz maskownice
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  to zrobisz maskownice
                                  Co to to nie, nie podobają mi się kolumny z maskownicami :P

Skomentuj

Widzę, że ci cieżko dogodzić, zupełnie jak nastolatce wychowanej na MTV :razz:

Moim zdaniem akurat w stosunku do dytona, usher, aurum, visaton czy seas wizualnie wypadają dużo ciekawiej.

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                    A na czym byś zrobił, tak z ciekawości pytam?
                                    Jak juz wspomniałem przy tej kasie oprałbym środek na aurumie 130mk2, do tego bas również aurum 200km2 lub tiw200 , wysoki, usher, wstega founteka, morel, lub coś z seasa (ale raczej tekstylnego).
                                    W tej cenie można też złożyć cały zestaw na seasach, wszystkie aluminiowe lub wszystkie papierowe + tekstylna kopuła.
                                    Bardzo fajny byłby zestaw na visatonach AL200, AL130M, i jakas kopułka (wybór jest szeroki ale dobra tekstylna np 9950 będzie idealna).

Skomentuj

Widzę, że ci cieżko dogodzić, zupełnie jak nastolatce wychowanej na MTV
                                      To nie głośniki do kompa za 50zł więc mam prawo pomarudzić tym bardziej że znów minimum rok czy dwa, albo i dłużej postoją...

Wizualnie seasy excele mi się podobają ale za tą kwotę chyba będzie ciężko kupić coś na średnie i niskie tony?

Skomentuj

Co to to nie, nie podobają mi się kolumny z maskownicami :P
                                        Może nie widziałes ładnych maskownic:P

Yoshi ma racje trudno ci dogodzić w takim razie może jakiś SS z serii classic.
                                        Nie wiem tylko dlaczego tak sie upierasz przy wolnostojacych kolumnach z 2mindbasami.
                                        Bo exela raczej nie zrobisz w tych pieniadzach...

Skomentuj

Na Excele napewno nie starczy :) Ale znalazłem coś co może zgrać się wizualnie ze wspomnianym wcześniej Tiwem 200:

http://www.seas.no/index.php?option=...271&Itemid=247

Skomentuj

Czaruję...
                                          X