Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pierwsze powazne sluchawki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pierwsze powazne sluchawki

nigdy sie nie interesowalem sluchawkami bo wolalem sluchac z glosnikow...

ale teraz w pracy potrzebuje czegos co bedzie lepiej brzmialo niz sluchawki od telefonu i w koncu dopasuje sie do mojego ucha

tak wiec prosze o jakas porade, jakie sluchawki dokanalowe kupic?
    poszukiwalbym odpowiednika AWXow STXa, czyli najlepsza jakosc w stosunku do ceny

budzetu jeszcze nie okreslilem - ale nie chcialbym wydac wiecej niz 100-200zl

polecam poczytać ten artykuł. pomoże w ukireunkowaniu poszukiwań :) http://pclab.pl/art42498.html

Skomentuj

Generalnie słuchawki to temat rzeka, chyba jeszcze dłuższa niż głośniki.

Od siebie mogę polecić (dokanałowe) :

- Jays a-JAYS Three

- MEElectronics MEE M6

- Brainwavz proAlpha

- SoundMAGIC PL50

- Nu Force - NE-7M

Skomentuj

Musisz określić, czy mają tłumić dźwięki zewnątrz, czy powinieneś jednak słyszeć otoczenie, mają być wygodne i nie przeszkadzać przy wykonywaniu pracy, czy mogą być duże nagłowne? I oczywiści jakie źródło dźwięku?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          jakie sluchawki dokanalowe kupic?
          A musza byc dokanalowe ?
          I jakie brzmienie preferujesz ?

Skomentuj

musza byc dokanalowe, poniewaz na hali jest glosno. czasami nawet bardzo glosno :/
            tak wiec mile widziane bardzo dobre tlumienie

zrodlo zasilania to narazie telefon - nie widzialem potrzeby sluchania przenosnego wiec nic innego narazie nie kupowalem (poza sasna dla mojej dziewczyny)

moje brzmienie
            raczej zrownowazone, jasne, bez wyraznej dominacji poszczegolnego pasma
            lubie lekkie, swobodne, zywe brzmienie

ostatnio sluchalem jakies philipsy. brzmialy OK, ale wlasnie bez zycia :/

Skomentuj

musza byc dokanalowe, poniewaz na hali jest glosno. czasami nawet bardzo glosno :/
              tak wiec mile widziane bardzo dobre tlumienie
              Zamknięte sprawdziły by się wg mnie lepiej...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                Zamknięte sprawdziły by się wg mnie lepiej...
                pokaz o ktore chodzi?

Skomentuj

Najlepsze dokanałowe, jakie słyszałem (i zresztą nadal mam), to już nieprodukowane JBL Reference 220.

Skomentuj

dotarlem do konca testu z pclab

moje typy:

http://pclab.pl/art42498-40.html
                    Sennheiser CX 400-II Precision
                    pasuje mi design, opis brzmienia, cena do zaakceptowania
                    na minus przemawia duza ilosc podrobek :/

http://pclab.pl/art42498-28.html
                    JAYS a-JAYS Three

podoba mi sie wyglad, dodatki jak i opis brzmienia
                    cena tez OK

http://pclab.pl/art42498-51.html
                    SoundMAGIC PL50
                    stosunek cena/jakosc

http://pclab.pl/art42498-36.html
                    Nu Force NE-7M
                    wyglad OK, cena OK, opis brzmienia OK
                    no i mikrofon jako bajer

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                    Od siebie mogę polecić (dokanałowe) :

- Jays a-JAYS Three

- MEElectronics MEE M6

- Brainwavz proAlpha

- SoundMAGIC PL50

- Nu Force - NE-7M
                    slyszales je?

Skomentuj

pokaz o ktore chodzi?
                      Obojętnie jakie by nie były w kwocie koło 150-200zł myślę, że lepiej będą tłumiły hałas niż dokanałowe...
                      Dobrymi słuchawkami w tej cenie są CALe, tyle że musiałbyś je przymierzyć przed zakupem, bo są nieco mniejsze niż reszta słuchawek i mogą być nieco ciasne..
                      http://allegro.pl/listing.php/search...e+aurvana+live

Skomentuj

Jeżeli mają być zasilane z telefonu, to Cal-e się nie nadają. Poza tym Jak sam Paweł mówi pracuje na hali i pewnie by mu przeszkadzały przy pracy.
                        Osobiście słuchałem z polecanych dokoanałowych senków cx400 i podobały mi się za ich przestrzenność, naturalność, szczegółowość i separację instrumentów.
                        Bas nie dominujący i dobrze kontrolowany, co lubię.

Skomentuj

Jak dolphin132, równiez polecam AURVANA
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

tez posiadam i polecam CAL-e, a propo wymienial juz ktoś w nich przewód?

Skomentuj

wyższa półka cenowa, ale jaka jakość brzmienia!
                              http://www.galeriasluchawek.pl/audio...ete-p-344.html

a budżetowe, tanie, uniwersalne (bo również mobilne):
                              http://allegro.pl/enzatec-hs-703-sup...283968526.html
                              Tych nie słuchałem, ale czytając opis i mając na uwadze duży magnes, można przypuszczać, że będą fajnie grały, a cena jest mocno przystępna.
                              http://enzatec.com.pl/individual%20product/HS703.html

Skomentuj

Witajcie,

Ja osobiście słucham (2,5roku) na Senn... CX150 i uważam, że są to bardzo dobrze wykonane i brzmiące słuchawki a kosztują Tylko/Aż - 80zł
                                porównując je do CREATIVE EP630(oryginały) mają zdecydowaine minej (dudniącego przez co nieporządanego) basu

Na Halę gdzie może wszystko się stać aż za dobre :)

PS: Kupowałem w Media MArkt (Z obawy przed pdróbkami z allegro)

Pozdrawiam
                                BraWo

Skomentuj

Nie przesadzajmy. 32 Ω to nie są takie trudne do wysterowania. Ja przynajmniej posłuchał bym CAL.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
                                    Nie przesadzajmy. 32 Ω to nie są takie trudne do wysterowania. Ja przynajmniej posłuchał bym CAL.
                                    Wystarczy podłączyć wzmak słuchawkowy do telefonu, czy mptrójki, by zobaczyć jak duża jest różnica w jakości dźwięku. Oczywiście, że CAL-e będą grały ale nie pokażą na co naprawdę je stać, dlatego lepiej moim zdaniem wybrać słuchawki łatwiejsze do napędzenia. Poza tym w warunkach pracy na hali jak, to opisał Paweł Cal-e długo nie wytrzymają mechanicznie. Jakość pałąka i tworzywa nie jest dobra.

Skomentuj

KARPINT, co do wzmacniacza to masz zupełną rację. Skusił bym się o stwierdzenie, że charakter brzmienia zawsze zmieni się wtedy, kiedy w system włączymy dodatkowy aktywny element. A że wzmacniacze w większości telefonów/mptrójek są jakie są, to wnioski same się nasuwają. A Pawle, co będzie źródełkiem?

Skomentuj

jak mnie wkurza te komp
                                        rano cos napisalem i zerwalo mi polaczenie z netem :/

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Obojętnie jakie by nie były w kwocie koło 150-200zł myślę, że lepiej będą tłumiły hałas niż dokanałowe...
                                        Dobrymi słuchawkami w tej cenie są CALe, tyle że musiałbyś je przymierzyć przed zakupem, bo są nieco mniejsze niż reszta słuchawek i mogą być nieco ciasne..
                                        http://allegro.pl/listing.php/search...e+aurvana+live
                                        jakos nie widze siebie w tym w pracy, a tymbardziej na ulicy :p

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                        Osobiście słuchałem z polecanych dokoanałowych senków cx400 i podobały mi się za ich przestrzenność, naturalność, szczegółowość i separację instrumentów.
                                        Bas nie dominujący i dobrze kontrolowany, co lubię.
                                        tez sa moim faworytem i chyba sie na nie zdecyduje
                                        tylko gdzie kupic zeby byly oryginalne?
                                        moze w MM beda?

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                                        tez posiadam i polecam CAL-e
                                        mozesz cos napisac o ich brzmieniu?
                                        Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
                                        wyższa półka cenowa, ale jaka jakość brzmienia!
                                        http://www.galeriasluchawek.pl/audio...ete-p-344.html
                                        oj nie, tyle na pewno nie wydam

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                                        Na Halę gdzie może wszystko się stać aż za dobre
                                        bez przesady - pracuje jako operator obrabiarek sterowanych numerycznie :P
                                        wiec watpie zebym sie z kims/czyms szarpal

Ja przynajmniej posłuchał bym CAL.
                                        chyba faktycznie przejde sie do MM...

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                        Wystarczy podłączyć wzmak słuchawkowy do telefonu
                                        bez przesady - nawet nie mialbym zamiaru

A Pawle, co będzie źródełkiem?
                                        obecnie nokia 6303i, niedlugo moze byc zmiana (o ile dadza dobra oferte)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X