Ja mogę polecić SoundMagic E10. Bas w porównaniu do ep-630 jest dużo mniej rozlazły, szybki, nie zagłusza reszty pasma. Myślę, że warto przesłuchać, dźwięk z nich może się podobać komuś kto lubi detaliczność i dobrą separację instrumentów. Mam je już ponad rok i jedynie do czego mogę się przyczepić to wykonanie - obudowa, mimo to że aluminiowa zbudowana jest z dwóch części i lubi się rozklejać.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
pierwsze powazne sluchawki
Collapse
X
-
Polecałem Pawłowi już wcześniej E10, teraz jednak po przesiadce na Brainvawz M3 brakuje mi w nich trochę dźwięczności i szczegółowości tych drugich. poza tym mają jednak troszkę podbity bas w okolicach 60 Hz i dopiero korekcja -3dB powoduje lepszą czytelność średnicy.Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta(gdyby tylko pasowaly do ucha...)
Skomentuj
-
A ja nie kupiłem ani ATH ani Shure ponieważ był inny klient:(. Za to kupiłem sobie używane, tygodniowe SONY MDR-V55 za ok 170zł po obejrzeniu recenzji tego pana
i jestem bardzo zadowolony. Do djki i na wyprawy po mieście nadają się idealnie/ wygodne, nie za długi kabel z jednej strony i płaski. Jak będę potrzebował porządne słuchawki do audiofilskiego wielogodzinnego odsłuchu w domu to kupię sobie coś z wyższej półki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez karmer Zobacz postaA jak do tej pory nie słyszałem kolumny lepiej grającej od Sennheiser Hd 280 Pro. Kupiłem chyba z 6 lat temu a cena nadal się trzyma taka sama. Ale to zamknięte, trzeba lubić takie słuchawki.
Skomentuj
-
znalazlem najtansze rozwiazanie!
http://allegro.pl/nakladki-ibuds-zmi...959608396.html
+ oryginalne sluchawki HTC ktore wg mnie graja lepiej niz CX400II!
teraz tylko czekac az mi konto odblokuja
Skomentuj
-
A może zainteresują cię http://allegro.pl/sms-street-audio-i2959342231.html
---------- Post dodany o 15:19 ---------- Poprzedni post o 15:10 ----------
albo http://www.hi-fun.com/en/accessori-i...od-ipad/hi-zip
Skomentuj
-
Pawel S. Też walczę od jakiegoś czasu z tą tematyką. Czytam dużo na mp3st***. Nie ma co się sugerować opiniami na forach, póki czegoś nie odsłuchasz. Z każdą dziedziną praktycznie tak jest. Np. droga golarka będzie dla kolegi dobra, dla mnie może już nie być bo mam gęsty zarost. Kolega będzie chciał mieć audi a ja bmw. Kolega woli diablo 3, ja wole diablo 2. Kolega woli słuchać elektroniki na shure240 a ja wole na philips shp2500 bo o ile słuchałem tych zachwalanych shure240 o tyle je wygrzałem i sprzedałem, choć miały się sprawdzić w trance, elektronice itd. Zostałem nadal przy tych shp2500 za (wtedy kupiłem nowe ~40 zł)
Problem jest zawsze taki, że jeśli czegoś nie posłuchasz to nie będziesz wiedział czy kupić. Grana muzyka czy to na uszach czy stacjonarne stereo zawsze musi dotrzeć bezpośrednio do nas, żeby cokolwiek powiedzieć na temat danego sprzętu. Nigdy przez tzw łańcuszek internetowy czy recenzje. Na mnie nie działają opowiastki typu "słuchawki o ocieplonej barwie, tonalnie zrównoważonej, Trochę wyróżnia się średnica, basy kontrolowane zwarte, głeboki ale nie jest nachalny" - sick! - nie umiem wyobraźić sobie czy takie słuchawki mi się spodobają, tym bardziej że każdy przetwornik gra inaczej, inna budowa, utwór grany (realizacja, mastering, sprzęt na którym producent tworzył dany utwór) itd itp
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatylko ze opis sprzetu domowego sie sprawdza
a z tymi sluchawkami jakies jaja :/
Skomentuj
-
nie czytalem calego tematu ale sluchales moze beast by dr dre? ja sluchalem nausznych i bylem w ciezkim szoku jak to gra. Z iPodem gralo rewelacja, basu wiecej niz z niejednego suba tylko tak izoluja ze nic nie slychac z zewnatrz kompletniesam sie teraz przymierzam by je kupic ale nauszne
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postasluchales moze beast by dr dre?
Miałem też kiedyś, ep-630 - podobna sytuacja
Od ~3 lat posiadam Phillipsy SHE-9501 (biała wersja 9500) i szczerze polecam, jedyną ich wadą jest fakt, że element tuż przed właściwym przewodem mocno odstaje od ucha (tylko mojego?). Poprawiłem to, może mało profesjonalnie ale skutecznie - podgrzałem nad zapalniczką i dopasowałem do swojego ucha :)
Jeśli chodzi o brzmienie - w tej klasie cenowej nie słyszałem nic lepszego. Łatwo trafić na podróbki
Skomentuj
-
dr dre? nie patrz na allegro same podrobki tutaj sa najtaniej jakie znalazlem jesli chodzi o douszne
http://www.mediamarkt.pl/sluchawki-m...2a7706345399bc
Skomentuj
Skomentuj