Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pierwsze powazne sluchawki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dlatego juz dawno odpuscilem te sluchawki
    po malej przerobce sluchawki od HTC graja na tyle dobrze ze nie widze sensu wydawania wiecej na sluchawki

Skomentuj

Rhainkraft , wiem co oni mają za sprzęt, to samo co audioplaza. AKD, Beyerdynamic, Denon. W audioplazie wiem że czasem Senki mają. Żadko które dają przesłuchać. ale w saturnie podobno czasem sony wiszą. Muszę kiedyś pojeździć i zdam relację , co gdzie piszczy

Skomentuj

Teraz prawie wszystkie słuchawki mają charakterystykę dziury w polskim asfalcie. Albo jest bas podbity co potrafi rozerwać głowę albo jest obcięty bas, co też wkurza. Bardzo ciężko znaleźć słuchawki odpowiedniej jakości za dobrą cenę. Oczywiście słuchawki po kilka-kilkanaście złotych to dobry wybór, ale tylko jeśli nie jesteśmy wielkimi koneserami lub potrzebujemy czegoś na miasto. Dla przeciętnej nieosłuchanej osoby to też dobry wybór, co prawda nie szkoda takich słuchawek, ale z drugiej strony dużo się traci przy dobrym odtwarzaczu.

Skomentuj

Moim skromnym zdaniem jesli mysli sie powaznie o sluchawkach to nalezy traktowac takze powazny wzmacniacz sluchawkowy jako absolutnie nieodzowny.

Skomentuj

Słuchawki dokanałowe, a nauszne to 2rózne rzeczy. Ponieważ dokanałowe mają dużo wspólnego z naszym kanałem słuchowym i słuchawka która nie będzie "leżała" w naszym uchu po prostu nie zagra :) Przedwczoraj wybrałem się do media markt po słuchawki, miałem już kupić AKG K321- ale coś mnie tchnęło i zapytałem czy mogę przetestować przed zakupem. Gość mówi że bez problemu, rozpakował i dał do sprawdzenia W końcu wybrałem Sony ex10, za 40zł nie ma dla mnie i mojego telefonu nic lepszego. Bas jest przyjemny, góra również- średnica wprawdzie się gubi, ale może kilka dni z różowym szumem im pomogą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
              Moim skromnym zdaniem jesli mysli sie powaznie o sluchawkach to nalezy traktowac takze powazny wzmacniacz sluchawkowy jako absolutnie nieodzowny.
              nie zapomnij o wymiennie kabla :p na fabrycznym nie zagra

Skomentuj

Bez przesady, zalety wzmacniacza słuchawkowego każdy zauważy ale nie wyobrażam sobie tego targać ze sobą na zewnątrz.

DiGiCo ostatnio też przez myśl przechodzą mi dokanałówki, bo Kossy KSC75 są dla mnie za mało portable. Boję się, że tanie dokanałówki będą dudniały basem, jeszcze nie spotkałem z takimi co nie mają jego nadmiaru.
                Kiedyś czaiłem się na Sony MH1C, fajne bo mają od razu pilot i mikrofon do telefonu. Dobre opinie ludzie pisali na forum, nawet gdzieś był jakiś wywiad z człowiekiem co je projektował.

Kilka dni temu przeszedłem się do Saturna i tam też kupa słabych słuchawek za duże pieniądze (kiedyś w saturnie widziałem CAL! za 600zł, gdzie w komputerowym kupiłem je za 230zł, ale dzięki saturnowi sobie mogłem posłuchać jak biją resztę słuchawek na stanowisku), jedyne słuchawki jakie mi się spodobały to AKG K 550, choć grały dość zimno, basu było w zasadzie w sam raz, tylko miałem wrażenie, że jest podbicie w wyższym paśmie.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  nie zapomnij o wymiennie kabla :p na fabrycznym nie zagra
                  Jestesmy na technicznym forum kolego, 'recabling', 'recabling....'

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                    Boję się, że tanie dokanałówki będą dudniały basem, jeszcze nie spotkałem z takimi co nie mają jego nadmiaru
                    Head Direct Re2 tam basu jest malo

Skomentuj

Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz posta
                      W końcu wybrałem Sony ex10
                      Wlasnie wymienilem znajmomemu jack'a w tych sluchawkach i sobie slucham... Dla mnie porazka. Graja fatalnie ;/ Cresyn'y C230s, ktore sa w tej samej polce cenowej bija je na glowe.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Wszystko przez złą jakość wtyku, który założyłeś

Ja przy telefonie używam creative ep-630 od 3-4lat. Jak za taką cenę są dobre jak dla mnie
                        Last edited by gavron04; 19.03.2014, 21:38.
                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                          Wlasnie wymienilem znajmomemu jack'a w tych sluchawkach i sobie slucham... Dla mnie porazka. Graja fatalnie ;/ Cresyn'y C230s, ktore sa w tej samej polce cenowej bija je na glowe.
                          Nie wiem, nie mieli takich na wystawie. Moim zdaniem w cenie do 100zł trzeba kierować się własnymi upodobaniami i preferencjami bo każdemu modelowi będzie czegoś brakowało. Do osłuchu służą mi urządzenia z szeroką sceną, a nie każdego stać na pchełki Shure...

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                            Head Direct Re2 tam basu jest malo
                            ale za to przyjemnie sie slucha reszty pasma

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                            Ja przy telefonie używam creative ep-630 od 3-4lat. Jak za taką cenę są dobre jak dla mnie
                            straszne buczydlo bez zycia :(
                            dla fanow basu dobre. dla bardziej wymagajacego nic specjalnego

Skomentuj

Używam tylko 2 razy w weekend, więc nie miałem potrzeby kupować czegoś lepszego :)

Skomentuj

Jako, że się pozbywam EP-630 (idą do dziewczyny) to szukam do siebie czegoś z podobnej półki cenowej > 50-70zł, oprócz Cresyn C230E znajdzie się coś jeszcze? Szukam dokanałowych.

Pozdrawiam

Skomentuj

MEElectronics MEE M9. Nic lepszego w tej kwocie nie znalazłem :) bardzo fajne dokanałówki

Skomentuj

"Plusy:
                                    + Bogaty zestaw
                                    + Jakość wykonania kabla
                                    + Szczegółowość
                                    + Jakość basu

Minusy:
                                    - "Podejrzana" wtyczka
                                    - Zniekształcone tony wysokie
                                    - Metaliczne wokale "

( http://forum.mp3store.pl/topic/63951-meelectronics-m9p/ )

(to się odnosi do 1 generacji), jak jest w drugiej muszę doczytać

Jakby miał ktoś inne propozycje to proszę pisać :)
                                    Last edited by gavron04; 30.06.2014, 11:53.

Skomentuj

Tanie sluchawki, ktore mi sie bardzo spodobaly to Senki HD201, maja fajna zywa srednice dzieki czemu wokale z pazurem jak np. Pink brzmia bardzo dobrze. Pierwszy tydzien dosc mocno wala basem, ale pozniej sie normuje sytuacja.

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                        Jako, że się pozbywam EP-630 (idą do dziewczyny) to szukam do siebie czegoś z podobnej półki cenowej > 50-70zł, oprócz Cresyn C230E znajdzie się coś jeszcze? Szukam dokanałowych.

Pozdrawiam
                                        :)

Skomentuj

nie bola was kanaly uszne przy tych sluchawkach? ja nie moge jakos bo po godzinie odczuwam bol :/ mam nauszne ultrasone ale sa tak gigantyczne ze na silowni glupio w nich wygladalem xD kupilem senki pmx-70 i nie sa warte tej kasy... kupowalem w uk nie te z allegro z chin za 40pln ale sam nie wiem czy to tez nie chinska podroba bo bardzo marna jakosc dzwieku...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X