Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pierwsze powazne sluchawki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie nie - zdazyles odpisac w miedzyczasie...
    chodzilo mi o philipsy
    na allegro za 60zl

Skomentuj

A ja się zastanawiam co to wartę:
      http://www.head-fi.org/products/fost...phones/reviews

W necie można znaleźć kupe możliwych modyfikacji tych słuchawek i wiele pochlebnych opini :)

Skomentuj

no to ja podam swój typ - akg k319. miałem również k309 i słuchawki z sansy oraz inne taniochy. k319 w porównaniu do reszty ma "ciemne" brzmienie, dużo basu, ale nie jest podbity. wysokie tony - idzie rozpoznać różne talerze od perkusji, czego nie można powiedzieć o tanich słuchawkach bo one wszystkie wysokie grają podobnie. w komplecie różne adaptery, słuchawki mają wpinaną przedłużkę - dobra sprawa, bo jak wtyczka się wyłamie to zapinamy nową przedłużkę i jak nówka. są mega trwałe - te tanie tandety przestawały grać po kilku przypadkowych szerpnięciach - akg mają miękką gumę na wtyczkach, przez co kabel się nie łamie, dodatkowo mają jakieś włókna w środku kabla, przez co gdy zedrze się osłonka kabla to te włókno trzymie kabel. z minusów - jeden kolor - ciemno zielony, ale ja zauważyłem to po miesiącu zawsze myślałem, że są czarne. musisz mieć duże uszy :flapper: średnica 18mm, ale za to świetnie się trzymią ucha. konstrukcja pół-zamknięta czy tam pół-otwarta i powiem tak: słyszysz wszystko na zewnątrz ale nie tracisz zbytnio na jakości tak jak w otwartych. ja dopadłem je za 100zł (w sklepie ok. 200) - gościu który sprzedawał wytropił je w MM za 50zł. ja sam widziałem w MM za 100. może to są nawet podróbki ale i tak warte swojej ceny i jeśli mi się zepsują to kupuję takie same.

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
          akg k319
          a to siedzi w uchu? mi zadne pchelki nie pasuja :/

Skomentuj

siedzą w uchu, ale musisz mieć odpowiednio duże. dokanałówki które ci podają inni odizolowują ciśnienie w uchu od zewnętrznego przez co są szkodliwe. zalety to dobre basy a minusów chyba o wiele więcej. dla mnie k319 są o wiele bardziej komfortowe od tych tanich słuchawek, dla przykładu jak słucham muzyki albo filmów w zwykłych to małżowiny bolą mnie po 2-3h, jak słucham w akg to moge siedziec ponad 5h i nic.

Skomentuj

drugi temat gdzie nie przeczytales uwaznie calosci...
              to nie oni mi doradzaja tylko ja takie POTRZEBUJE!
              potrzebuje je do pracy gdzie jest glosno

Skomentuj

Przepraszam administratorze, po prostu pomyliłem temat z innym.

Skomentuj

albo ja mam takie glupie szczescie albo to jest regula...
                  naprawilem tanie podrobki Beats audio (nadal nie wiem o co chodzi z tymi sluchawkami)
                  i gra to lepiej niz w/w senki!
                  bas nie jest tak niski, wysokie tez nie ciagna za wysoko... ale ogolna rownowaga jest lepsza niz w CX400II :/

tydzien temu sluchalem brata tanich sluchawek za 30zl. tez brzmialy lepiej!

Skomentuj

Panowie, jakieś zakupy ostatnio poczyniliście w materii słuchawek zamkniętych. Mam chęć na coś nowego ostatnie AKG514 już mi się osłuchaly..
                    Taka cisza w temacie słuchawek..

Skomentuj

Ja kupiłem sobie Fischer Audio FA-004, dla mnie grają spoko ale ja nic lepszego nie miałem. Lepsze jest jednak to, że dziewczynie kupiłem Maxell Retro Dj za 70zł i grają identycznie jak moje FA za prawie 200zł (ja kupiłem okazyjnie za mniej). Dodatkowo Maxelle są jak dla mnie wygodniejsze, mają bardziej miękkie pady. Zobaczymy jednak, które będą wytrzymalsze. Podobno i jedne i drugie są rebrandami Brainwavz HM3.
                      W necie polecane są także Renkforce CD-340, które są identyczne jak Fischer Audio FA-006. Shure SRH240 też ma dobrą opinię.
                      A tak BTW to TUTAJ może coś znajdziesz.

Skomentuj

waloos mam Maxele , co mogę powiedzieć - mają swoje minusy, góra nie na moje uszy, dół bardzo przyjemny, zrobiłem moda z wygłuszeniem padów od środka i wg mnie. nie ma co dopłacać do Brainwavz'ów. Ale teraz poszukuję czegoś poważniejszego.

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                          Ale teraz poszukuję czegoś poważniejszego.
                          Masz jakieś typy? ja się zastanawiam nad wyższym modelem AKG, jakoś mi podpasowały, ale jestem jeszcze daleki od decyzji.

Skomentuj

JVC HA-M750 - muszę przymierzyć , ale mój typ nr 1 do 200zł
                            Shure SRH-440 - tu się mocno zastanawiam , wg recenzji bardziej studyjne
                            coś z stajni Sennheiser - ale tu wybór będzie też utrudniony
                            u mnie w mieście nie ma gdzie przymierzyć słuchawek , bieda w sklepach

Skomentuj

mnie w mieście nie ma gdzie przymierzyć słuchawek , bieda w sklepach
                              W Poznaniu?? to gdzie ma być :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                Nic mi nie mów, mediamarkty i tym podobne nie sprzedają najczęściej tego sprzętu co bym chciał. Do tej pory wszystkie słuchawki zamawiałem prze internet :)

albo lepiej - znajdujesz na alledrogo kogoś kto tym handluje i ma odbiór osobisty, wysyłasz pytanie czy można je odsłuchać - odpowiedź brzmi że nie można
                                Last edited by wrotekpoz; 18.03.2014, 08:59.

Skomentuj

waloos mam Maxele , co mogę powiedzieć - mają swoje minusy, góra nie na moje uszy
                                  Ja swoje Fischer Audio też modowałem, no oprócz dziurek w taśmie, ale to pewnie kiedyś tez sprawdzę. Ja dołożyłem niewiele, a dzięki temu mam fajne etui, przenośną torbę i dwie pary dodatkowych padów :)

Do 200zł bardzo polecane są CAL!, choć nie wiem jak teraz z nimi. Kiedyś ładowali do nich przetworniki bardzo podobne albo nawet te same co do sporo droższych Denonów. Z tego co jednak na forach pisali ludzie, to nowe CAL! mają już inne przetworniki. W każdym bądź razie jako zamknięte zawsze były bardzo polecane.

Marios jak masz wydać większą kasę to warto czegoś wcześniej posłuchać żeby nie wtopić. Tym bardziej jak już miałeś styczność ze słuchawkami coś grającymi i masz jakiś wyrobiony gust. Ja kupując pierwsze szedłem w ciemno bo co by to nie było i tak dla mnie grałoby fajnie, ale gdybym teraz chciał zmieniać to starałbym się nie sugerować opiniami innych.
                                  Tym bardziej po przeczytaniu np że moje słuchawki nie mają basu...mnie tam jego ilość odpowiada, ale widać innym musi rozsadzać głowę żeby było okej.

Skomentuj

Paweł moja rada, idź i posłuchaj. Akurat wczoraj byłem w sklepie dla idiotów kupić bateryjkę do preampa. Patrzę, stoisko ze słuchawkami, dziesiątki słuchawek. Pomyślałem, że przetestuję.
                                    Wyciągnąłem telefon, podłączam i jadę jedne po drugich. Przesłuchałem tak z 7 może 9 modeli, nie liczyłem. Fakt, źródło w postaci lumii 620 nie najlepsze ale wszystkie słuchawki miały jednakowe "szanse" oceniałem sobie różnicę, ten sam urywek utworu. I co ? I DRAMAT. Tego się nie da słuchać ! A sprawdzałem rózne od tanioszek za 7 dyszek po takie za kilka stówek, na najdroższych za 1,3 tysia skończywszy. Akurat te najdroższe grały najlepiej chociaż i tak miałem zastrzeżenia ale dało się tego słuchać. Ale cała reszta to był mega shit, nawet takie po 400-800zł grały fatalnie. Najbardziej zdziwiła mnie dysproporcja w grze. Od takich co nie miały kompletnie basu, tak dosłownie nie było go słychać, po takie do aż uszy przytykało a bas dudnił jak z dresiarskiej BMKi. A przypominam, źródło te same, ten sam urywek utworu !
                                    Tak na prawdę zwycięzcą tego zupełnie przypadkowego testu , chociaż mówię, przesłuchałem może 1/10 tego co mieli, były niepozorne, filigranowe słuchawki firmy Koss za 199zł http://www.mediamarkt.pl/sluchawki-k...apro,id-100899 . Jedynie te za 1,3k http://www.mediamarkt.pl/sluchawki-s...ntum,id-678731 były trochę lepsze ale cena po prostu jest nieadekwatna do ich gry, a cała reszta jaką słuchałem , nawet takie po 8 stówek były gorsze, po prostu dudniły a nie grały.

Jakbym miał więcej czasu to bym wszystkie przesłuchał. Ale generalnie znalezienie czegoś na poziomie akceptowalnym jest bardzo trudne.
                                    Last edited by Yoshi_80; 18.03.2014, 09:33.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      Tak na prawdę zwycięzcą tego zupełnie przypadkowego testu , chociaż mówię, przesłuchałem może 1/10 tego co mieli, były niepozorne, filigranowe słuchawki firmy Koss za 199zł http://www.mediamarkt.pl/sluchawki-k...apro,id-100899 .
                                      Tak te Kossy dosyć fajnie grają, kiedyś przyniósł mi jakiś chłopak do naprawy, wtyk był uszkodzony bo przerywało i naprawdę dawały rade.
                                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                        Od takich co nie miały kompletnie basu, tak dosłownie nie było go słychać, po takie do aż uszy przytykało a bas dudnił jak z dresiarskiej BMKi.
                                        A jam mam wrażenie albo zepsuty słuch że większość obecnych słuchawek, w grupie o której mówimy ma podkręcony bas za czym nie przepadam.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Nic mi nie mów, mediamarkty i tym podobne nie sprzedają najczęściej tego sprzętu co bym chciał. Do tej pory wszystkie słuchawki zamawiałem prze internet :)

albo lepiej - znajdujesz na alledrogo kogoś kto tym handluje i ma odbiór osobisty, wysyłasz pytanie czy można je odsłuchać - odpowiedź brzmi że nie można
                                          A byłeś w którymś z salonów audio w PZ? Nie dam sobie ręki uciąć ale w Koris widziałem kiedyś jakieś słuchawki.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X