Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pierwsze powazne sluchawki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    To już trochę namieszało mi w głowie ale dzięki - czytam właśnie :)

---------- Post dodany o 14:17 ---------- Poprzedni post o 23:23 ----------

W każdym wypadku wychodzi na to, że słuchawki sztucznie próbują naśladować kolumny i ich rozbicie fali zanim dźwięk od kolumny dotrze do uszu - o ile oczywiście dobrze rozumiem.

Skomentuj

znalazlem troche czasu na odsluch sluchawek od pharoh'a

izoluja jak narazie fajnie - slucham muzyki a tv gra w tle i nic nie przeszkadza. zobaczymy jak bedzie w pracy

srednie tony bajka - wyrazne i bardzo przyjemne
      zakres niskich tonow w okolicy wokalu OK. ale z typowym basem jest slabiutko :/ to juz lepiej fabryczne sluchawki nokii sobie radzily. chociaz na bass-testach slychac wyraznie ze potrafia zagrac nisko
      wysokie OK, chociaz bardzo wysoko nie ciagna

i tak slucham mp3 (flacow nie odtwarza) wiec z wysokimi nie trzeba wysoko ciagnac

podsumowujac - troche wiecej basu i bedzie idealnie

tylko pojawia sie kolejny problem - jak w przypadku kolumn, zaczyna byc slychac wady nagran :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        i tak slucham mp3 (flacow nie odtwarza) wiec z wysokimi nie trzeba wysoko ciagnac
        Polecam tanią i dobry odtwarzacz Sansa Clip+ :) Sam zakupiłem, aby odtwarzać flaci..
        http://allegro.pl/listing.php/search...ing=sansa+clip

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Polecam tanią i dobry odtwarzacz Sansa Clip+
          wiem, kupilem mojej dziewczynie kilka lat temu
          jak zaczne czesciej sluchac to kupie

Skomentuj

Polecam tanią i dobry odtwarzacz Sansa Clip+
            Potwierdzam. U mnie już drugi rok chodzi bez zarzutu
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Sam kiedys poszukiwałem słuchawek do odsłuchu nagrywanego wokalu i wstępnego masteringu. Z czystym sumieniem mogę polecić słuchawki firmy SUPERLUX. Nazwa marki może odstraszyć lecz jakość jaką oferuje w swojej cenie bije na głowę wszystko co słyszałem do kwoty 500zł. Koszty zakupu najtańszego modelu (półotwarte) wacha się w okolicach 80-100zł. Brzmienie tych słuchawek jest jasne. Wokale i gitary to górna półka. Bas nie jest buczący ani przeciągnięty. Jest go tyle ile powinno go być. Wiele osób z forów o tematyce słuchawkowej bardzo pochlebnie wypowiada się na temat produktów firmy Superlux. Jest to firma, która produkuje wkładki słuchawkowe dla np. AKG. Wydaje mi się, że producent Superlux wykorzystuje te same wkładki w swoich produktach gdyż koszt wyprodukowania wkładki to zaledwie kilkadziesiąt groszy przy tak dużych ilościach. Wykonanie nie jest może "luxusowe" ale widziałem sporo gorsze. Modele wizualnie wzorowane na AKG.

Skomentuj

ale widze tylko jeden model dokanalowych...

---------- Post dodany o 09:51 ---------- Poprzedni post o 00:46 ----------

wczoraj testowalem sluchawki w pracy

pharoh, ze wzgledu na bezpieczenstwo, pozwolilem sobie nakleic te filtry siateczkowe...

pierwsze wrazenie to izolacja akustyczna
                bardzo skuteczna i mocno wyciszyla otoczenie. najlepiej slyszalem sprezone powietrze

drugie co zrobilo na mnie duze wrazenie to efektywnosc sluchawek (lub polaczenie izolacji i efektywnosci)
                jak zawsze musialem sluchac na maxa (no prawie, bez przesteru) to teraz sluchalem duzo ciszej!
                a z czasem nawet jeszcze bardziej przyciszalem i na koncu sluchalem ponizej polowy skali w telefonie

niestety podczas warunkow "bojowych" kompletnie basu nie slychac w tych sluchawkach :/
                dopiero jak sie skupilem na odsluchu podczas wolnych chwil to bylo go slychac wyrazniej

do obecnosci ciala obcego w otworze mojego ciala dosc szybko sie przyzwyczailem :p
                nie przeszkadzalo mi to dlugo. pod koniec dnia tylko stwierdzilem ze jednak za duze gumki uzylem (pomijam to ze mam chyba niesymetryczne uszy! )

tak wiec smialo moge kupic sennheisery (czy jak to sie pisze)
                szkoda tylko ze nie w tym miesiacu - za duzo glosnikow kupilem :/

Skomentuj

Miałem Sansa Clip i naprawdę polecam, przesiadłem się jednak na polską Vedię A10 http://www.vedia.pl/product,9.html .
                  Problematyczne menu, ale za to jaka jakość dźwięku! Baaaardzo rozbudowany korektor (jak dla mnie za bardzo). Zabierając na 2 tygodniowy wakacje, baterię ładowałem dopiero po tygodniu. Ma swoje wady i zalety, radzę poczytać. Jeśli chodzi o jakość dźwięku, to bije SanDiski, Creativy inną chińszczyznę oraz iPoda (tak twierdzi moja żona).

Skomentuj

pharoh, ze wzgledu na bezpieczenstwo, pozwolilem sobie nakleic te filtry siateczkowe...
                    One tam powinny byc. Niestety jak sie czesto zmienia tipsy to odklejaja sie :(. Ja w zwiazku z tym, ze nie uzywam juz tych dokow nie naklejalem ich. Ale dobrze, ze producent zadbal i dal az 10 sztuk :)

a z czasem nawet jeszcze bardziej przyciszalem i na koncu sluchalem ponizej polowy skali w telefonie
                    Ja na moim iriverze t60 sluchalem je na max 14/40. Gdzie przy ksc75 teraz w miescie to max 30/40.

niestety podczas warunkow "bojowych" kompletnie basu nie slychac w tych sluchawkach :/
                    Dla mnie bas nigdy nie byl istotny przy wyborze sluchawek. Zazwyczaj te sluchawki z "potezniejszym" basem kulaly na srednicy i dodatkowo w ogole nie mialy wysokich co z miejsca je dyskwalifikowało.

---------- Post dodany o 10:29 ---------- Poprzedni post o 10:22 ----------

I jeszcze zapomnialem dodac, ze izolacja jest w duzym stopniu zalezna od rodzaju sluchawek(nie wszystkie doki to sluchawki zamkniete, przyklaem sa tutaj moje HD RE2) oraz tipsow. Generalnie najlepiej tlumia dopasowane bi/tri flangi oraz te piankowe(firmowe) o ile mnie pamiec nie myli to nazywaly sie one t-comply czy cos w ten desen.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                      One tam powinny byc. Niestety jak sie czesto zmienia tipsy to odklejaja sie
                      nie wiem od czego ale klej zrobil sie plynny i nie trzymal juz...
                      dlatego nalozylem nowe

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                      Dla mnie bas nigdy nie byl istotny przy wyborze sluchawek. Zazwyczaj te sluchawki z "potezniejszym" basem kulaly na srednicy i dodatkowo w ogole nie mialy wysokich co z miejsca je dyskwalifikowało.
                      bas to jedyna rzecz jakiej moge sie czepic przy tych sluchawkach

---------- Post dodany o 12:51 ---------- Poprzedni post o 12:45 ----------

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
                      ciekawe
                      moze kiedys sie zainteresuje

Skomentuj

ciekawe moze kiedys sie zainteresuje
                        Jest to stara recenzja, a później już nie śledziłem czy producent rozwinął produkt.
                        Ja kupiłem Vedię w 2010 i była już dopracowana, jaka jest dzisiaj? Należy sądzić, że tylko lepsza.
                        "Swojego nie znacie, a cudze chwalicie"

Skomentuj

wracam do tematu po dluzszej przerwie

przez ten caly czas nie udalo mi sie odlozyc kasy na lepsze sluchawki
                          w takim razie moze zejdziemy troche z cena w dol?
                          jest cos wartego uwagi w okolicy 100zl?
                          nadal najwazniejsza jest izolacja i budowa dokanalowa
                          byle mi tylko basem to nie buczalo

Skomentuj

Szukaj philipsów z serii SHE 9500, grają i nie denerwują.

Skomentuj

Ja polecam półotwarte, lekkie, wytrzymałe. Wymieniałem jedynie przewód 2x. Znakomita jakość dźwięku za 130zł. Kilka lat temu zapłaciłem prawie 200zł. Tylko i wyłącznie KOSS UR40!

---------- Post dodany o 16:29 ---------- Poprzedni post o 16:28 ----------

budowa dokanalowa
                              Teraz doczytałem - upss :)
                              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                Tylko i wyłącznie KOSS UR40!
                                Sam się nad nimi zastanawiam... Nie mniej jednak zainteresowały mnie też Superlux HD330... Ktoś miał z nimi styczność?

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                  Ja polecam półotwarte
                                  powtorze dla przypomnienia jeszcze raz

niestety te sluchawki potrzebuje do pracy. a ze jest tam glosno to musza to byc dokanalowe sluchawki ktore dobrze tlumia dzwieki otoczenia (zebym nie musial tego glosno sluchac)

szkoda ze nie mam gdzie na miescie czegokolwiek odsluchac :/

Skomentuj

Superlux HD330
                                    Nie słuchałem ale zbudowane są jakby solidniej od KOSS UR40. Cena podobna więc z jednych i drugich na pewno będziesz zadowolony.
                                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Te superluxy całkiem fajne. Ja bym zwrócił uwagę na HD660 (zamknięte), generalnie cała seria 6xx wygląda ciekawie. A ceny bardzo przyjazne.
                                      http://www.superlux.com.tw/productKi...&level=2&lv0=1
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z dokanałowych polecam zdecydowanie SoundMagic E10, co prawda kosztują ok. 150 zł., ale na MP3store.pl można kupić używane za ok. 100 zł. Są zrównoważone tonalnie, z dobrą przestrzenią i mają niezły bas, nie wchodzący na średnicę . Mam jeszcze dwa razy droższe, dokanałowe Brainwavz M3 i przepaści między nimi nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                          Z dokanałowych polecam zdecydowanie SoundMagic E10, co prawda kosztują ok. 150 zł., ale na MP3store.pl można kupić używane za ok. 100 zł. Są zrównoważone tonalnie, z dobrą przestrzenią i mają niezły bas, nie wchodzący na średnicę . Mam jeszcze dwa razy droższe, dokanałowe Brainwavz M3 i przepaści między nimi nie ma.
                                          Hm ja sie zastanawialem nad M2 , jakies opinie ? Czy jednak SoundMagic E10 ? Pod rockowo metalowe kawalki ale nie tylko. Brat ma Brainwavz Alpha i ten profil brzmienia mi odpowiada :) . Cena miedzy E10 a M2 to jakies 50zl rożnicy na korzysc E10.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X